Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elköltöztetheti a gyereket külföldre?
A volt feleségem erdélyi. Én soproni vagyok, itt éltünk (én élek), eddig Ausztriában dolgoztunk. Lett egy pasija aki erdélyi szintén és kitalálta, hogy neki itt nincs keresnivalója, nincs itt rokona, barátai, így ő vissza fog költözni a gyerekkel Erdélybe és mivel ő román állampolgár is, kérvényezni fogja a gyerekünknek is a román útlevelet. Meg tanítja már az anyja románul is. A hátam mögött, a gyerek buktatta le őket.
Jelenleg a válás szerint 1 hetet itt egy hetet nála van a gyerek (jelenleg itt élnek Sopronban!) de a valóságban nála van hétköznap, én viszem iskolába, hozom el és péntek délutántól vasárnap estig van velem. Nincs ebből gond köztünk. Viszont megteheti ezt, hogy Erdélybe elköltözteti a gyereket? Gúnyosan hozzáfűzte, hogy nyugodtan élhetek a jogaimmal, minden második vasárnap este elmehetek érte, csak a következőre vigyem haza. Ez kicsit vicces, mert ugye 2 iskolába nem járhat, én meg nem akarok Erdélybe költözni. Mi ennek a valódi elintézési módja? Megakadályozhatom, hogy elköltöztesse? Azt mondja, hogy nincs az az Isten, hogy én eldöntsem ő hol fog élni. Ha akar, kiköltözik a gyerekkel Indiába.
Gyámhatósági engedéllyel oda viszi a gyereket, ahová akarja, és ez nem is baj.
Nem a ti példátok miatt, de régen, amíg a másik szülő belegyező nyilatkozata kellett ehhez, gáz volt, mert a másik fél sokszpr már csak bosszúból sem írta alá a papírokat.
"már nem lehet úgy keresztbe tenni az egyik félnek aki új életet akar kezdeni, hogy egyszerűen (legtöbbször bosszúból) nem írják alá a papírokat'
Már ne haragudj, de elég durva "keresztbe tevésnek" titulálni, hogy az egyik szülő esetleg ragaszkodna annyira a gyerekéhez, hogy ne engedje ki külföldre. Van neked gyereked? Te mit éreznél, ha holnaptól mondjuk Németországban lakna, ergo a folyamatos szülő-gyerek viszony tulajdonképpen megszakadna?
Ez nem keresztbe tevés, teljesen jogos elvárás, hogy az ember a gyereke közelében lakhasson. Mert az a gyerek mindkét szülőé,ezt el kell fogadnia annak is, akinek emiatt esetleg le kell mondania valami jobb lehetőségről.
Azert nem szep ha egymas alá tesztek. Neki se könnyű azert gondolj bele egy kicsit, az egymas ala teves gonoszkodas minek jó?
Nem talalja fel magát, hat altalaban diszkriminaljuk az erdélyi magyarokat meg jobban mint barmilyen kfoldi orszagban. Hallottam sok csunya dolgot.
Szar alaknak azert nem kell lenni, mar biztos kapot elég "jót" hogy eszakadjon a cérna.
Es a gyerek szív a sok szarsagért
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!