Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt élettársam nem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt élettársam nem akar kiköltözni, pedig megállapodtunk, hogy szétmegyünk. A lakásnak egy kis százaléka csak az övé, amit megvennék tőle, de most mindenféle plusz követelésekkel állt elő sokmilliós tételben. Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Én kezdeményeztem, hogy menjünk szét, mert már nem működött a kapcsolatunk. Elfogadta. Megbeszéltük, hogy megveszem a részét, és elköltözik. De most mindenféle plusz követelésekkel állt elő, hogy neki nem elég csak a lakás rá eső értékét megkapni, hanem mindenféle "általa befektetett munká"-ról, "elveszített haszon"-ról beszél, ami őt illeti szerinte. Összeségében sok millió pluszt kezdett követelni, pedig a szakításkor megbeszéltük, hogy simán megveszem a részét és kész.

Te mit tennél? Ügyvéd szerint egyszerű a helyzet, nincs itt semmi látnivaló, a tulajdoni részének értékét kell megkapja tőlem, és akkor mennie kell.

Volt már ilyen tapasztalatotok?

2022. szept. 3. 09:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
17-es, már hogyne lenne "de". Jogi szempontból nagyon is van, sajnos.
2022. szept. 8. 15:30
 22/23 anonim ***** válasza:

Esélyes,hogy amit Te láthatatlan munkának hívsz, az nagyon is időigényes munka. A másik,hogy ha érték növelés keletkezett, akkor igen, azt a részt is megkap azon felül , amit befektetett pénzben.Az teljesen egyértelmű, hogy azt nézik, hogy ha valamin dolgoztok x év múlva azzal a munkával többet ér e vagy kevesebbet.

Amúgy ennyiből nehéz megmondani, de az ügyvéd elmagyarázza. Az , hogy házasság vagy élettársi kapcsolat, az ebből a szempontból most annyira nem számít (max , az osztozás arányában, illetve a bizonyítás kérdése), de ettől még közös vagyon.

2022. szept. 10. 06:51
 23/23 A kérdező kommentje:

Ment a nagyon kemény jogi ide-oda zsarolás hosszasan. Tulajdonképpen szerencsém volt hogy egy nagyon komoly mellékkörülmény bejátszott. A hitelben, amit valójában csak én vettem fel, a banki szokások miatt bekerült adóstársnak. Ezzel rémisztgetve őt tudtam kizsarolni belőle, hogy térjen észhez, és fogadja el végre a normális megoldást. Megkapta a százaléka szerinti összeget. Még van 55 napja, hogy elmenjen.

Senkinek nem kívánom azt, ami itt volt.

2023. márc. 27. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!