Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után miért tarthatta meg a nevemet az exnejem akaratom ellenére?
Miért nincs törvényes lehetőség arra hogy csak akkor tarthassa meg a exnejem a nevem, ha én hozzájárulok?
Ez nagyon igazságtalan, és félrevezető.
Szerintem egy normális nő már csak büszkeségből sem akarná viselni tovább az ex nevét ha az megcsalta, elhagyta. Kivéve ha azt akarja, hogy mindenki férjezettnek higgye.
vagy ha nem akar új papirokat csináltatni...
azért ezt is gondold át..persze igazságtalan, de ha te csaltad meg, akkor megértem hogy nem akar erre időt meg pénzt áldozni hogy akkor ő most átirassa a nevét, mert te félrek*rtál..
az én anyukám miattam tartotta meg a "né" nevét. érzelmileg köze nincs apámhoz már vagy 15 éve, el is váltak, de azt mondja hogy neki jobb, hogy ugyanaz a vezetéknevünk. nincs ebben szerintem semmi rossz.
Az exfeleségedet nem kérdezted még meg, hogy ő miért tartotta meg? miylen a kapcsolatotok? közös gyermek van?
Azért tarthatja meg (csak hogy a kérdésre válaszoljak), mert amikor "odaadtad" neki a neved, nem volt olyan kitétel, hogy csak addig viselheti, amíg együtt vagytok. Ő megválhat tőle ha akar, de nem lehet erre kötelezni. Neki már ez a neve és kész.
Amúgy én sem tartanám meg a volt férjem nevét, sőt, eleve fel sem venném a férj nevét semmilyen formában, de ez más kérdés.
szerintem erre törvényileg kéne kötelezni (és ezáltal mérsékelni a díját) hogy az elvált asszony visszavegye a lánykori nevét.
szerintem sem normális.
ismerek egy abszurd esetet: a nő úgy viseli az első férje nevét X Józsefné névvel, hogy már azóta volt másik házassága, és abból van egy gyereke is.
az én anyum speciel rögtön visszavette a lánynevét, amint elvált apámtól.
manapság amúgysem divat pl. Kiss Andrásné-ként élni...
hát ha megcsaltad, ez a minimum hogy legalább ennyi bosszúságot okozzon is neked a dolog:P
amúgy meg azért, mert onnantól hogy felvette, az UGYAN ÚGY az ő neve is, mint a tiéd.
másdolog, hogy énsem tartanám meg, de eltudok képzelni olyan esetekt, pl különösen jol hangzás, vagy ilyesmi, hogy mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!