Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nők, válás után hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, válás után hogyan?

Figyelt kérdés

Olyan nők válaszait várnám, akik nagyjából pár bőröndnyi cuccal költöztek el a gyerekekkel. Hova? És miből? Egyelőre nincs pénzem, meg nagyon sok nem is lesz, minimálbért fogok keresni, szeptembertől lesz óvodás a kisfiam. De válni szeretnék, mennem kell

Hitel van a lakásunkon, abban van a pénzem. De nem tudjuk egymást kifizetni, férjem szerint, mivel ő fizeti a részletet (gyesből nehéz lenne) ezért az övé, nekem kell mennem. Mennék is, csak már legyen vége ennek az embertelen életnek, folyton csak veszekszik velem.

2022. aug. 11. 22:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Ha a férjed marad a házban akkor a bíróság neki fogja ítélni a gyereket nem neked akinek annyi pénze nincs hogy magát eltartsa nem hogy albérletet fizessen meg gyereket neveljen. A minimálbér az olyan nettó 135 000 forint körül van, hogy akarsz ebből gyereket nevelni? A nyomorba vinnéd a saját fiadat a híd alá? A bíróság ezt nem fogja hagyni.
2022. aug. 12. 01:24
 12/19 anonim ***** válasza:
38%
Miért keresnél csak minimálbért? 8 osztàlyod van??
2022. aug. 12. 06:23
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy apuka marad a házban, nem ítélik neki a gyereket.
2022. aug. 12. 08:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd ott a házat, mert akkor ő kerül előnyös helyzetbe (birtokon belül). Ha még nem adtad be a válókersetet, sürgősen tedd meg! Ügyvéd nélkül ne tégy semmit! Anyagilag nehéz, de kérdezd meg az önkormányzatnál, tudnak-e olyan ügyvédet ajánlani, aki nem túl drága, ill.vannak olyan ügyvédek is, akik sikerdíjért elvállalják, pl a vagyonmegosztásból befolyt vagyon bizonyos százalékáért. A kisgyerekkel ne te menj el a közös tulajdonból! A férjed is tudja, hogy gond esetén őt sokkal nagyobb eséllyel rakják ki. Most ki kell bírod és erősnek lenned a gyerek miatt. Az, hogy a férjed fizeti a hitelt nem fog számítani, mert te a közös vagyonba természetben tettél bele, a közös gyereketek gondozásával (a gyes, stb miatt nem tudtál úgy keresni, mint ő, de attól még a közös életetekért dolgoztál, úgyhogy ne figyelj arra, amit mond).
2022. aug. 12. 09:38
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát igen, az eddig kapott gyerek utáni pénzeket, csed, gyed, gyes családi pótlék, mindig a háztartási dolgokra és a gyerekre költöttem. Ezért is szokott férjem piszkálni, hogy hogy nézek ki :( tényleg kicsit leadtam, de próbálok jól kinézni, de hát nem úgy nézek ki, mint, amikor megismert kb tíz éve.
2022. aug. 12. 09:58
 16/19 anonim ***** válasza:
33%
Minimálbérből nagyon nehéz dolgod lesz. Egyedülálló anyuka leszel egy gyerekkel. Ez már nem az az állapot, amikor mindegy, h mit dolgozol csak dolgozz, már nézed kell azt is mennyi pénzt pénzt kapsz ezért, mert el kell tartani a gyereket is. Itt a válaszoknál szemérmesen hallgatsz az erre vonatkozó kérdesekről, de ideje lenne szembenézni ezzel. Mi a végzettséged?
2022. aug. 12. 11:20
 17/19 A kérdező kommentje:
Pedagógus vagyok, ped I-be vagyok.
2022. aug. 12. 13:11
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyikotoke sem a haz, hanem kozos es raadasul hitel van rajta. Ha a ferjed rakod ki belole, akkor neked kell kompenzalnod a veszteseget, ha teged rak ki a ferjed, akkor pedig neki kell kompenzalnia. Ez azt jelenti, hogy el kell adnotok es 50-50 ben szet kell osztani a vagyont, ami marad a hitel torlesztese utan. Ez a legjobb ut. Foleg akkor, ha keves a kereseted, mivel te nem tudod fizetni akkor a hitelet egyedul gondolom. De legalabb az 50%-bol el tudsz indulni. De gyereket nevelni pedagogus berbol alberlet mellett nagyon nehezen lehet. De azert sok sikert. Amint elintezodik gyerektartas megallapitasa, akkor mar nem lesz akkor para.
2022. aug. 13. 17:13
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha tulajdonrészed van a házban és kiköltözöl, a te tulajdonhányadod után lakáshasználati díjat kérhetsz a férjedtől. Pontosan úgy mintha bérelné tőled. Ettől függetlenül én nem javasolnám, hogy kiköltözz, amíg nincs biztos megélhetésed. Én kb így cuccoltam ki a két gyerekkel, mert ő nem volt hajlandó elhúzni, fogtam pár táskányi holmit és átmentem anyámékhoz csövezni 2hónapra a gyerekekkel. De nekem van saját vállalkozásom, még házasság előttről, így nem volt nehéz dolgom, és a gyerekek is nagyobbak. Még így is rohadt nehéz talpraállni és gyorsan a megfelelő körülményeket biztosítani. Ráadásul a mocsok nem fizeti a hitelt, és húzza az időt a válással, kényelesen eléldegél a házban az én kontómra.

Tervezz alaposan, számolj ki mindent forintra pontosan, hogyan fogsz kijönni. Kezdd kis lépésekkel, alapozd meg a távozást és hajts be rajta könyörtelenül minden pénzt, ami neked jár. Asszonytartás, gyerektartás, lakáshasználat. Ne hagyd, hogy hülyének nézzen. Az hogy nem dogoztál, amíg a gyerek kicsi volt, az ő életét is megkönnyítette, ne engedd, hogy kisemmizzen. A lakásból nem rakhat ki, maradj ott, amíg lesz egy kis alapod, tedd pokollá az életét szép csendben, hátha magától észbekap. Ne főzz rá, ne takaríts utána. Ha van több szobátok kuckózz be az egyikbe a gyerekkel és kizárólag a saját életetekkel foglalkozz. Hidd el, ilyen esetben mást nem nagyon tehetsz. Fordulj ügyvédhez. A gyermekjóléti szolgálat segítségét is kérheted. Ajánlanak mediátort, aki segíthet a kommunikációban vele. Ha teljesen elzárkózik minden békés megoldastól, akkor te se légy békés. Tedd pokollá az életét, csak szépen csendben passziv agresszíven. Légy kitartó, azt add vissza ami jár neki.

2022. szept. 26. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!