Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, válás után hogyan?
Olyan nők válaszait várnám, akik nagyjából pár bőröndnyi cuccal költöztek el a gyerekekkel. Hova? És miből? Egyelőre nincs pénzem, meg nagyon sok nem is lesz, minimálbért fogok keresni, szeptembertől lesz óvodás a kisfiam. De válni szeretnék, mennem kell
Hitel van a lakásunkon, abban van a pénzem. De nem tudjuk egymást kifizetni, férjem szerint, mivel ő fizeti a részletet (gyesből nehéz lenne) ezért az övé, nekem kell mennem. Mennék is, csak már legyen vége ennek az embertelen életnek, folyton csak veszekszik velem.
Ha tulajdonrészed van a házban és kiköltözöl, a te tulajdonhányadod után lakáshasználati díjat kérhetsz a férjedtől. Pontosan úgy mintha bérelné tőled. Ettől függetlenül én nem javasolnám, hogy kiköltözz, amíg nincs biztos megélhetésed. Én kb így cuccoltam ki a két gyerekkel, mert ő nem volt hajlandó elhúzni, fogtam pár táskányi holmit és átmentem anyámékhoz csövezni 2hónapra a gyerekekkel. De nekem van saját vállalkozásom, még házasság előttről, így nem volt nehéz dolgom, és a gyerekek is nagyobbak. Még így is rohadt nehéz talpraállni és gyorsan a megfelelő körülményeket biztosítani. Ráadásul a mocsok nem fizeti a hitelt, és húzza az időt a válással, kényelesen eléldegél a házban az én kontómra.
Tervezz alaposan, számolj ki mindent forintra pontosan, hogyan fogsz kijönni. Kezdd kis lépésekkel, alapozd meg a távozást és hajts be rajta könyörtelenül minden pénzt, ami neked jár. Asszonytartás, gyerektartás, lakáshasználat. Ne hagyd, hogy hülyének nézzen. Az hogy nem dogoztál, amíg a gyerek kicsi volt, az ő életét is megkönnyítette, ne engedd, hogy kisemmizzen. A lakásból nem rakhat ki, maradj ott, amíg lesz egy kis alapod, tedd pokollá az életét szép csendben, hátha magától észbekap. Ne főzz rá, ne takaríts utána. Ha van több szobátok kuckózz be az egyikbe a gyerekkel és kizárólag a saját életetekkel foglalkozz. Hidd el, ilyen esetben mást nem nagyon tehetsz. Fordulj ügyvédhez. A gyermekjóléti szolgálat segítségét is kérheted. Ajánlanak mediátort, aki segíthet a kommunikációban vele. Ha teljesen elzárkózik minden békés megoldastól, akkor te se légy békés. Tedd pokollá az életét, csak szépen csendben passziv agresszíven. Légy kitartó, azt add vissza ami jár neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!