Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén vagyon?
Sziasztok. Segítséget kérnék, ügyvédre nincs pénzem.
28 éves nő (még) házas nő vagyok. Egy kisgyerekkel. Férjemmel úgy néz ki, el fogunk válni.
A vagyonuk nem sok. Baba előtt sokat tettem félre, hogy majd, amíg nem dolgozom, ne kelljen bölcsibe adni a gyereket, lehessek kényelmesen itthon vele. Ez így is történt, sajnos akkoriban úgy tűnt természetesnek, hogy az anyagiak nagy részét én álltam, a babával kapcsolatos dolgokat : bútorok, ruhák, pelenka, stb még a rezsi egy részét, bevásárlások mindenben részt vettem. Kisgyerek már négy éves, én sajnos csak minimálbért keresek. Férjemnek saját vállalkozása van, havi fél - egy millió körüli keresettel. A válásunk is főleg a pénz miatt van. Vettünk egy házat, amit el kezdtünk felújítani. Felvettük a babavárót, plusz hitelt. Csokot nem! A hiteleket férjem fizeti, a háztartási dolgokat, ételt, gyerek ruhák, cipők stb én.
Válás esetén a ház fele enyém lenne, hisz a nevemen van. De férjem azt mondta, hogy az eddig befizetett hiteltörlesztőt le fogják vonni, mert ő fizeti. Ez igaz? Akkor hol az én pénzem, amit ételre költök?
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
"Az összes félretett pénzedet felélted a gyerek 3 éve alatt miközben a férjed ilyen jól keres?"
Ez csak az ő elképzelésük. A kérdező félretett pénze és a férje keresete is közös jogilag.
"De férjem azt mondta, hogy az eddig befizetett hiteltörlesztőt le fogják vonni, mert ő fizeti."
EZ nettó baromság.
9-10.
Az oké, hogy a házasság előtt külön kasszán vannak emberek, de házasság alatt miért nem? Régóta egy közös bankszámlátok kellene legyen, ahová érkezik minden bevételetek és megy ki belőle minden kiadásotok.
Mi ez a baromság, hogy te fizeted a babaholmikat, ő meg a hitelt? Egy közös pénzetek és számlátok legyen, ha már házasok vagytok, gyereketek van. És mondom a házasság előtti pénzeket ebbe nem kell beleönteni, de az új pénzeket igen.
Mert pénzéhes b@#&arom. Ő, mivel jobban keres, ezzel visszaél, és ő forintoskodik, kinek mennyi pénze van.
Igen, feléltem a félretett pénzem : igyekszem jó minőségű ételeket vásárolni, jó minőségű ruhákat és cipőket venni a gyerekemnek. Nem a divatnak élünk, hanem a kényelemnek és az egészségnek. Magamra nem is jut :( de vállalom, a gyerekem megérdemli a jót. Csak kár, hogy apjának ez nem fontos. Ő képes lenne egész nap az előrecsomagolt csokis fánkot adni a gyereknek, mert sza@#rik rá. És lusta megmosni, felvágni pár paradicsomot, paprikát, uborkát, én pl sütöm a kenyeret is. Ebédről ne is beszéljünk, a férjem szinte csak gyorskaján él, nem szeretném a gyereket ebbe nevelni, ritkán belefér, de napi szinten? Hiába főzök, az ugye nem ugyan olyan. Ezért is folyton megy a vita, hogy a gyerek mit egyen, mert amikor nem vagyok itthon, lusta még a hűtőből is kivenni az ebédet, elővenni a tányért, és melegíteni. Inkább autóba ülnek, és mekiznek. Mert megtehei(ez a válasz) A gyerek ott is csak a krumplit eszi, de azért csak az ebédre? Ki vagyok teljesen :(
Egy jo tanacs
Mielott beadod a valalst azelott a megtakaritasairol szerezz valami bizonyitekot.
Ha ennyire penzehes akkor a valas alatt valahogy el fog tunni az a penz..
Utolsó!! Igazad lett! Egy millió forintot hagyott a számláján! A kocsijában volt egy boríték a kesztyűtartóban a pénz! Amikor fürdött megnéztem a telefonján, az SMS - eket, és jött a banki értesítés, hogy az elmúlt napokban szedte le a pénzeket!
Most mit tegyek?
"Most mit tegyek?"
Azonnal beszélj ügyvéddel. A vagyonmentést nagyon nem fogja díjazni a bíróság.
"De férjem azt mondta, hogy az eddig befizetett hiteltörlesztőt le fogják vonni, mert ő fizeti"
Ez a házasságotok ideje alatt befizetett összegre nem igaz. DE! A válókereset összeállításakor meg fogják kérdezni, hogy meddig éltetek vagyonközösségben. Lényegében melyik az a nap, amikor úgy döntöttetek, hogy szétválnak útjaitok és bár a válást még hivatalosan nem mondta ki a bíróság, ti már nem éltetek házastársakként. Ettől a naptól kezdve fogják külön figyelembe venni a kényszerből közös költségeiteket és bevételeiteket. Tehát, ha a keresetben úgy nyilatkozol, hogy egy éve szakadt meg az életközösség, akkor az elmúlt egy évben befizetett összegeket simán a magáénak követelheti a ház értékéből. Főleg akkor, ha nyilvánvalóan kiderül a bankszámlakivonatokból, hogy kizárólag az ő jövedelme érkezik rá, és ebből törlesztitek a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!