Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Örökségemből, válás esetén, a feleségemnek jár valami belőle?
Édesapám után fogok örökölni ingatlanokat, pénzt, és ingóságot.
Jelenleg házas vagyok, de nagyon úgy néz ki, hogy nem sokáig.
Ha megörököltem ezeket a dolgokat, és lezajlott a hagyatéki eljárás is, akkor válás esetén, a feleségemnek, a törvény szerint jár ebből valamekkora rész, közös vagyonnak számít e?
Ha eladok az ingatlanokból, az abból származó jövedelem is elosztódik? Ha igen, milyen arányban?
Én annak örülnék, ha egy vasat sem kapna, hisz nem ő örökölne, hanem én, és faterom sincs jó viszonyba vele.
Én sem venném el tőle, ha ő örökölne.
Csak tudom, hogy csúnyán válnánk, aztán előre szeretném látni, hogy mi lesz velem.
Ha esetleg mégis járna neki, akkor mi módon lehet még édesapám halála előtt megoldani, hogy ebből ne kapjon, ha mégis örökölnék.
Tudom, váljak el, még előtte, de ez jelenleg nem opció.
A hagyatéki eljárást próbáld elhúzni és előbb add be a válást. Ha a válás előtt kerülnek hozzátok a dolgok, akkor közös vagyonnak minősül szerintem.
De kérdezz meg egy ügyvédet, az a tuti.
Az örökség magánvagyon, soha nem lesz közös. Ha pénzt örökölsz az is magánvagyon.
Javaslom hogy nyiss külön számlát az örökségnek és az ezzel kapcsolatos pénzeket ezen tartsd, ha fizetsz belőle valamit dokumentáld és a papirokat őrizd meg.
Az örökség és a névre szóló ajándék is különvagyon (nem "magánvagyon").
Ám figyelj, koma, ne húzd ezt a válást, mint a rétes tésztát, ha menthetetlen a dolog, jobb ezen hamar túlesni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!