Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagyon nehéz egy válás?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon nehéz egy válás? Hónapokig tartó procedúra?

Figyelt kérdés

Ráébredtem hogy mennyire boldogtalan vagyok a férjem mellett. Mondtam is neki pár éve, de nem figyelt rám, vagy nem érdekelte.

Eddig mindenfélével zsarolt ahányszor felhoztam a válás témát.

Most viszont kB 10 napja nem tudok se enni se aludni se semmit, így elhatároztam magam.

Persze félek, de egy életem van csak, nem maradok vele azért mert ő boldog velem, ha én nem vagyok.

Szabad akaratunkból legyünk valakivel, ne kényszerből.

Hosszadalmas, ha akadékoskodik?

Ha el akarja venni a lányomat, megkaphatja? Ezzel is zsarol...

Meztelen képeimmel is.

Hogy álljak hozzá lelkileg, hogyan legyek erősebb, ha tudom hogy mennyire bosszúálló?

2022. jún. 27. 18:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%

Gyűjts bizonyítékot. Vedd fel hangfelvételre, hogy zsarol.

Egyébként 90 százalékban a bíróság az anyának ítéli a gyereket, nagyon szélsőségesnek kell lenni, ha nem az anyának. Egyébként egy pszichológust javaslok, sokat segít, erősít, illetve persze egy jó ügyvéd.

2022. jún. 27. 19:06
 2/23 anonim ***** válasza:
76%

Igen, hosszú ideig eltarthat, akár egy éves procedúra.

A lányodat, ha még fiatal, nem valószínű, hogy neki ítélik. Amennyiben neked nincs kereseted, függőségi problémáid vannak, vagy nem vagy beszámítható, akkor megkapja, különben nincs sok esélye. Továbbá, nem is akarná a gyereket, mert ezzel bukná a szabadságát.

A meztelen képekkel ne foglalkozzál. Ha tényleg megosztaná, a válóperen jót fog tenni neked.

2022. jún. 27. 19:10
 3/23 A kérdező kommentje:
A saját vállalkozásába jelentett be. Nem én akartam így, minden úgy volt mindig ahogy neki megfelelt.
2022. jún. 27. 19:17
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem lesz hosszú procedúra. Viszont 2 tárgyalás lesz a gyerek miatt, meg függ attól, hogy az anyagiakban hogyan tudtok megegyezni. Ha nem tudtok majd akkor a bíró dönt, hisz ez a dolga. Nyáron viszont szünet van a bíróságon + a 2 tárgyalás miatt is elhúzódhat kicsit. Szerintem nem éves, olyan max. 6 hónap, de lehethogy 3. Függ attól, hogy melyik város.
2022. jún. 27. 19:28
 5/23 anonim ***** válasza:
52%

Váláshoz nem tudok hozzászólni, sajnos segíteni sem tudok de az biztos hogy ha ennyire rossz mellette akkor menni kell mert tényleg csak egy életed van.

Azt sose fogom megérteni hogy lehet így viselkedni, zsarolni és fenyegetni azt az embert akit egyszer szerettél. Akkor is el lehet válni normálisan ha nem működik.

2022. jún. 27. 19:54
 6/23 anonim ***** válasza:
92%

Én tavaly váltam el. Én is szinte minden zsarolási, lelki terrort megkaptam amit csak el lehet képzelni. Olyan érzés volt mintha börtönben lettem volna.

Az elhatározásig volt nehéz, de miután eldöntöttem, hogy elválok, könnyebb lett.

Szerencsére nagyobb lelki, anyagi, szellemi tartalékom volt így tudtam állni a nyomást és mediátoron keresztül közös megegyezéssel váltunk el.

Miután különköltözünk mint egy katarzison mentem volna keresztül. Olyan zenéket, dolgokat kezdtem el kedvelni amit előtte soha, mintha egy új emberré váltam volna.

Ami nekem segített, hogy a családomnak, barátaimnak eltudtam mondani és lelki erőt öntöttek belém.

2022. jún. 27. 19:56
 7/23 anonim ***** válasza:
80%
A férjemnek 2,5 év volt az exével, nekem hamar ment. Attól függ mennyire van huza-vona, bizonyítékok beszerzése, ellentétes követelések, stb. Keress munkát előbb, ami tőle független. És ne most nyáron add be, mert kb. ősz végéig semmi sem fog történni.
2022. jún. 27. 20:57
 8/23 anonim ***** válasza:
72%
Csak mondom, hogy a vagyonmegosztás már nem képezi a részét a válópernek. Ott szóba se jön már. Ha magatok közt nem bírtok megegyezni, akkor külön pert kell indítani, ami egy rahedli pénz.
2022. jún. 27. 22:16
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
8, hát jó, de az se állapot, hogy egy ilyen emberrel maradjon.
2022. jún. 27. 22:24
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtam, hogy maradjon vele. Szerintem fontos információt közöltem, hogy tisztában legyen ezzel, mivel anyagilag ki van szolgáltatva.
2022. jún. 27. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!