Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek lehet nagy bajom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lehet nagy bajom belőle? Tapasztalatokat, megoldásokat írjatok.

Figyelt kérdés
Feleségemtől 2009 májusában váltam el.Mivel jól keresetem megítéltek 60ezer Ft gyermek tartást.Mivel ez idény munka volt télen leálltunk.Azóta viszont mint kiderült azért nem vettek vissza,mert az ex feleségem kirugatott a munkahelyemről.2009-ben még rendesen fizettem,de utána csak havi 20-at 10-et mikor hogyan sikerült munkát kapnom.Ő egy osztrák pasival él aki végül is elvette a családomat.Az ex beperelt kiskoru veszélyztetéséért,azt akarja,hogy az állam megelőlegezze neki a két gyerek után járó gyerek tartást.Sajnálom,de nem tudok külföldön elhelyezkedni,mint azelőtt.Itthon élek alkalmi munkákból.Van mkor a minimálbér sem jön össze.a lányok 14-16 évesek annyira ellenem lettek uszítva,hogy nem is láttam őket 2009 év eleje óta.Pedig jó apjuk voltam,mindent megadtam nekik,csak a mostani léha élet,a gondtalanságot amit az anyjuk mellett látnak jobban bejön nekik.Mellesleg még valami visszamenőlegest is követel az ex.Ráadásul az új pasijátol született egy gyereke aki kb 1 éves azt is a nevemre anyakönyveztette.Most volt ebből is tárgyalás,hogy ugyanmár annak a kiskorunak nem én vagyok az apja.Nem is értem,hogy tehetett ilyet.Nagy bajban érzem magam.Totál tönkre akarnak tenni.Szerintetek elítélnek,ha fizetek csak épp nem tudom azt a nagy összeget teljesíteni?Tudom,hogy 2 nagy gyerekről van szó és nem olcsó a nevelésük.De ,ha most együtt élnénk akkor valószínűleg szegények lennénk.Nem is értem miért rugatott ki az állásomból.Ő mindenképp ugy állitja be mintha egy Ft-ot sem adnék fel.Pedig csekekkel tudom igazolni.Mi a véleményetek?
2010. szept. 8. 14:51
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
+ még annyi,hogy az utcán ordítozza,hogy börtönbe csukatlak te tróger.nem is értem miért,amikor ő ment félre és nem én.
2010. szept. 8. 14:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem konzultálnod kéne egy ügyvéddel. Úgy tudom, van ingyenes megoldás is, csak pontosan nem tudom hogy működik ez. Nézz utána neten.

Nagyon szomorú amit ez a nő tesz..

2010. szept. 8. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
37%

Te vagy a hibás.

Mikor megszünt a munkád, vagy kevesebb lett a fizetésed szolnod kellett volna a gyámhatóságon hogy a 60 ezer nem fog menni, mert a fizud kevesebb. akkor megállapítottak volna egy kisebb összeget. így viszont jogosan követeli vissza menöleg is.

az új baba ha még a házaság alatt fogant akkor nincs más választás csak a te nevedre kerülhet. ha a házaság után akkor ha az új apu nem tett apaságit is autómatikusan a nevedre kerül, de ebben az esetben megelözhették volna ezt egy apaságival (haázság alatt fogantnál nem).

kérd a gyermektartás csökkentését, de ezt helyetted senki nem fogja elintézni.

nem értem hogy lehet nagy gyereket ellened nevelni. szerintem te is lusta vagy elmenni hozzájuk törödni velük ha nem is anyagilag, de egy fagyira hetente csak futja.

4/11 anonim ***** válasza:
51%
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én azt javaslom, hogy kérj új gyerektartási bírósági tárgyalást, ahol a jelenlegi jövedelmeid után fogják megállapítani a gyerektartást, és az elmúlt időszakra is bizonyítani tudod, milyen jövedelmeid voltak, tartozol-e egyáltalán visszamenőleg?...

A mási élettárstól született gyerek szerintem azért lett a te nevedre anyakönyvezve, mert még nem váltatok el az exnejeddel egymástól (vagy a fogantatás idején még hivatalosan házastársak voltatok).

Sajnos, ez a törvény, ezt nem az exnejed találta ki!

Ez apasági perrel elintézhető, a valódi apa a nevére veszi a kicsit és annyi...

Az lenne a jó, ha nem kiabálnátok egymásra kígyót-békát, lehet ám normálisan is, kulturáltan is elválni, a gyerekek érdeke lenne, hogy legyen apukájuk is!!!

(Jó lenne, ha ezt az exfeleséged is megértené.)

Mondjuk, azt nem értem : hogyan rúgathatott ki az állásodból?! :-o

(Ha nincs állásod, akkor gyerektartást sem tudsz fizetni, ez miért lenne az érdekében?!)

1.) Fogadj ügyvédet

2.) Menj bíróságra, ahol hivatalosan megállapítják a gyerektartás összegét

3.) Az átadott, levont, átutalt gyerektartásoknak legyen nyoma, minden bizonylatot tegyél el!

4.) Ragaszkodj a bíróság által meghatározott gyermek-láthatáshoz és a személyes találkozók alkalmával bizonyítsd a gyerekeidnek, hogy nagyon szereted őket, számíthatnak rád, te mindig és mindenkor az apukájuk maradsz!!! (Nem pénzzel és nem drága ajándékokkal tudsz a szívükhöz férni.) Akkor hiába is uszítana az anyuka ellened, ha a lányaid látják, hogy az anyuka hazudik...

Szurkolok neked! :-D

2010. szept. 8. 15:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy ez történik veled! Ne is foglalkozz azzal amit a 15:00 mondott, biztos ő is egy olyan anyuka. Én a gyámügynél, családsegítőnél dolgoztam egy darabig, amíg bírtam. Sajnos sok elvetemült anyukát láttam akik hatalmas összegeket kértek, s közben a gyerekeket az apa ellen nevelték. Volt olyan, hogy a gyerek nem merte elmondani mit érez igazán, mert félt az anya reakcióitól. Sok esetben az apa azért nem megy a gyerekhez, mert tart a volt feleség hülyeségeitől. Láttam normális válást is, de ez igen ritka volt.

Kérj segítséget a bíróságon, a gyámügyön. Írj kérelmet a tartásdíj csökkentéséért. Írj panaszt, csatold a csekkekről a fénymásolatot. Járj a családsegítő nyakára, hidd el eredmény lesz ebből. Néma gyermeknek anyja sem érti a szavát mondás után.

Fel a fejjel! ,)

2010. szept. 8. 15:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Igazából én voltam bátortalan csökkentést kérni,mivel azt halottam két éven belül nem lehet.Így nem foglalkoztam a dologgal.Szóval sajnos az tény,hogy a pici még házasság alatt fogant,de már fél éve külön éltünk.mellesleg nem én vagyok ilyen agresszív,hanem az exem,még az utcán is betámad.A gyerekekhez én nem tudok menni mivel együtt élnek a mostoha apjukkal és én nem akarok odamenni.2009ben táboroztattam őket,ruhát vásároltam.egy szép nap beállitottak-apa kaptál fizetést?mert anya küldött adjál a beiskolázásra.Na ott megmondtam nekik,hogy szívesen elmegyek és bevásárlok velük,de az anyjuk kezébe én plussz pénzt nem adok.Na innentől lettem én egy szemétláda.rám sem nyitják az ajtót.persze mert az osztrák pénzeli őket.Az exem meg azt képzeli,hogy énrólam is lehuz még 7 bőrt.hozzá teszem míg házasok voltunk egy napot sem dolgozott 14 évig.mert én rossz férj voltam ugye?nem kocsmáztam,nem csavarogtam.a családnak éltem.ráadásul a költözéskor is mindent elvitt.itt maratam minden nélkül,mert ugye kell a gyerekeknek.A ruháimat bevágta a kukába mire 2009-ben a munkából hazaértem.Most van egy párom nála lakom.Skat köszönhetek neki.valszeg ez fáj az exnek.mert azt ordította a híd alatt fogsz megrohadni...stb..ő ilyen.sajnos.
2010. szept. 8. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne számíts sok válaszra, hisz te nem anyuka vagy aki panaszkodik. Ez esetben sok trágár duma lenne.

Bíróság, panasznap, s ott fogsz klassz válaszokat kapni a jogi kérdéseidre. Az anyuka viselkedését nem minősítem, mert szörnyű szavakat tudnék begépelni. Ne légy gyámoltalan, tégy lépéseket a saját magad életéért. Ne engedd meg, hogy tovább zsigereljen.

2010. szept. 8. 15:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne törődj a 0.16-tal- Valószínűleg ő is ilyen kapzsi nő,mint a volt feleséged. Felháborít,hogy mindenki csak az apát hibázhtatja, és a saját érdekeivel törődő nőket pártolja! Én is ismerek olyan apukát,akit a 10 éves gyereke arra kért,hogy ne nézze meg az iskolai értesítőjét,mert akkor az anyuka megharagszik rá,és nem kap tőle zsebpénzt,vagy csokit. Csak a többiek kapnak,ő nem.

De olyant is ismerek,ahol a bírósági tárgyalás és a pszihológiai meghallgatás előtt az anya ügyvédje "oktatta" ki a 14-16 éves gyerekeket. Elhitték 10-15 perces meghallgatás után,hogy senki nem befolyásolta őket,kizárólag a saját véleményük,hogy az apjuk keveset törődött velük.

A nők aljassága határtalan,és ebben a bíróság is partner.

Kérj a bíróságon tartásdíj megváltoztatást,lehetőleg fogadj ügyvédet,és kérd az apaság megállapítását is a kicsinél.

Visszamenőleg csak akkor ítél meg a bíróság tartárdíjat,ha az exed levélben szólított fel a fizetésre.

Sajnállak téged és a lányaidat is.

2010. szept. 8. 15:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Nálunk is volt sajnos ilyen is.Mert én ugye kerestem a lányokat telón,mert máshogy már nem tudtam.erre kaptam a nagyobbiktol egy sms-t,hogy apa kérlek ne keress többé.Hát ez volt utolsó csepp a pohárba,meg amikor az utcán találkoztam velük ők meg bujkodtak és röhögtek egy bokor mögül.Azt hitték nem látom őket.Sokat sírtam miatta akkor.Sajnos ügyvédre nincs pénzem és félek megint az ex kidumálja magát.mert azt nagyon tud.hazudni.
2010. szept. 8. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!