Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anyagiak miatt nem merek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyagiak miatt nem merek válni (35/f)? Más is van így?

Figyelt kérdés

15 év után a feleségem menthetetlenül viselkedik. Kutyáz mások elött, idegenek elött esik nekem mint a cigányok ha balhéznak, a gyerekek elött is lenézöen beszél velem, megszólításaim: barom, idióta, hülyegyerek. Akkor örült meg amikor a második gyerek megszületett és ezzel együtt összeveszett az anyjával. Onnantól a családja nem segített neki többet és rajtam tölti le, hogy szerinte nem segítek eleget, stb. Számon kéri, hogy dolgozom és ö van otthon egyedül a kicsivel! Mintha viccböl dolgoznék! Kikéri magának hogy neki otthon kell lennie egyedül! A házasság megmentéséért lemondtam minden hobbimat és barátomat, munkán kívül otthon ülök éjjel-nappal, a földön játszva a gyerekekkel meg mosogatva, takarítva. Szex 1.5 éve nincs, próbálkozás esetén megalázás következik így letettem róla. Addig minden rendben volt amíg az anyjához mehetett meg az is jött nap mint nap. Sajnos nem lehet öket kibékíteni már többet.

Nem tudok mit tenni, válnék. A baj, hogy annak idején minden pénzemet az utolsó fillérig a közös házba tettem. Jelenleg is 0 forint van a számlámon, mióta tart a balhé titokban félretettem 300 ezer forintot de az semmire sem elég. Ha válok bukok mindent! Ügyvéd jelölt ismerösöm szerint a gyerekek lakhatására hivatkozva maradhat a közös házban amíg a gyerekek fel nem nönek, én meg mehetek ahova akarok! Jelenleg nem lenne hova mennem, egyedül Anyámhoz mehetnék, de anyagi csöd miatta nála élnek a testvéremék. Nem tudom mit tegyek, a gyerekeknek se jó ez, hogy az apjuk egy utolsó kutyaként van kezelve.

Volt más is ilyen helyzetben? Mi lehet a megoldás? Merjek lépni? Bevallom, eléggé félek hogy mi lesz, mi lesz ha hajléktalanná válok? Sokat tanultam, dolgoztam, nem akarok mindent elveszteni és az utcán élni. Barátok nem segítenek, el lettek marva tölem. Az utolsó barátom azt mondta, hogy ö ezt nem hallgatja ahogy bánik velem az asszony, nem akarja hallani a panaszt és a kikészült fejemet nézni, meg azt hogy nem lépek, úgyhogy felejtsem el örökre. 1 éve nem láttam már.

2022. jan. 7. 20:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%

Albérletre elég a félretett összeged. Onnan is ugyanúgy tudsz dolgozni járni, és látogatni a gyerekeidet.

A közös házban valóban az exfeleség fog lakni a gyerekekkel.

Én a helyedben leülnék és nagyon komolyan, mindenféle veszekedés és perpatvar nélkül kijelenteném, ha nem változik, válni fogok és lelépek. Ha észbe kap, jó. Ha nem? Akkor is jó, mert megszabadulsz tőle. A helyedben nem félnék. Vesztenivalód úgysincsen.

2022. jan. 7. 21:03
 2/24 anonim ***** válasza:
74%
15 év után nincs semmi megtakarításotok? El lehet adni a házat és venni két kisebb lakást némi hitellel.
2022. jan. 7. 21:07
 3/24 anonim ***** válasza:
89%
Mondd meg neki, hogy ha nem jó otthon, akkor menjen dolgozni, a kicsit meg adjátok bölcsödébe.
2022. jan. 7. 21:07
 4/24 anonim ***** válasza:
82%
A háznak a fele a tiéd, ha elmész, az asszony ki kell, hogy fizessen téged. Vagy megy ő valahova a gyerekekkel, és te fizeted ki a részét.
2022. jan. 7. 21:11
 5/24 anonim ***** válasza:
92%

4.

Vagy eladják és felezik a pénzt. Nagyon nincs már olyan, hogy ott kell hagynd a lakást, ha igen, akkor a feleségedtől a részed után lakáshasználati díjat kérhetsz.

2022. jan. 7. 21:26
 6/24 anonim ***** válasza:
13%
Vannak olyan munkalehetőségek, hogy szállást biztosítanak. Az is egy szempont
2022. jan. 7. 21:35
 7/24 anonim ***** válasza:
77%
5ös, igen, az is egy opció, most ez részletkérdés, a lényeg, hogy nem csak 300 ezer forintja van, hanem egy fél háza is.
2022. jan. 7. 21:39
 8/24 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem vedd fel a kapcsolatot az egykori barátaiddal. Hidd el, egész máshogy fognak hozzád állni, ha elszántad magad és lépsz, mintha csak panaszkodnál. Engem másfél év csend után keresett meg egy barátom, hogy válik és segítségre van szüksége. Természetes volt, hogy mellette vagyok és támogatom.

Lehet, hogy most sokat fogsz bukni a váláson, de mèg újraépíthted magad és a hátralévő életedet még élheted normálisan.

2022. jan. 7. 21:49
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Túl fiatal vagy ahhoz, hogy bent maradj egy ilyen mérgező kapcsolatban. Ennél a jelenlegi helyzetnél kb.bármi jobb lesz. Olyan még nincs, hogy a feleségé minden, a tiéd még semmi. Ha közös a ház, mondj le róla és kérd el a részedet, akár részletekben, ennyi.
2022. jan. 7. 22:00
 10/24 anonim ***** válasza:
88%
Olyan nincs hogy a közös vagyonból neekd ne jusson semmi és a híd alatt köss ki. Válj el minél hamarabb, mert tönkremész idegileg. A közös ingatlant el kell adni, vagy a feleséged kivásárolhat belőle, tehát kifizeti neked afelét (gondolom pénze nem lenne rá, csak a szája nagy). Szóval el kell adni és felezni az összeget, aztán abból venni kisebb lakást.
2022. jan. 7. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!