Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a gyerektartást nem fizető férfiak szinte kivétel nélkül arra hivatkoznak, hogy "az anya úgysem a gyerekre költi a pénzt"?
Szerintem egy gyerek nem havi 15-20 000 forintba kerül, főleg, ha iskolás. Sok apa azonban még ezt a pénzt is sajnálja a gyerekétől, és arra hivatkozik, hogy "az anyja úgysem a gyerekre költi".
Ma mesélte egy ismerősöm, hogy az ő öccse évekig nem ment el hivatalosan dolgozni, csakis azért, hogy ne vonják a fizetéséből a gyerektartást. Egy fillérrel sem támogatta a gyerekét, elvárta, hogy a volt feleség (akit amúgy is kisemmizett, mert a közös lakást már a válás előtt eljátszotta félkarú rablón - végülis emiatt romlott meg a házasság) nevelje fel a gyereket. Amikor az beperelte, közölte, hogy nem fizet, mert az anya "úgyis saját magára költené a pénzt". Hogy lehetnek ilyenek egyesek?
az én apám sosem fizetett. nem tudom hogy miért.
na, de ha ennyire fosik a kedves apuka, hogy anyuka magára költi a pénzt, akkor írassa be a gyereket, sportra, zenét tanulni vagy vegyen neki kabátot, táskát, cipőt, iskolaszert, buszbérletet, vagy tegye takarékszámlára.
rengeteg alternatíva van. csak kényelmesebb efféle hülyeségekkel takarózni.
Elvileg három részből kellene összetevődnie a gyerekre költött pénznek. A családi pótlékból, ami ugye ez esetben emelt összegű, a gyerektartásdíjból és a gyereket nevelő szülő kb. azonos összegű jövedelemrészéből. Ha egy szülő ennél kevesebbet költ a gyerekre, akkor jogosan vághatják a fejéhez, hogy magára költi a tartásdíjat, de ha többet, akkor már nem, függetlenül attól, hogy milyen egyéb luxusra költ még.
(És ez független attól, hogy anyuka vagy apuka neveli.)
Tegnap 8:52es vagyok
Miért vagyok lepontozva?
Mert megírtam a saját vélemyényem?
Tudom, hogy a 2 gyerek nem 22.000 Ftba kerül.
De 77.000+29.600+22.000+25.000 (Gyes) -->153.000 Ft
Ebből a nagy jár úszni (8.000 Ft/hó), zenélni (3200 Ft/hó), menza (11.000 Ft/hó), bölcsi (12.000 Ft/hó) (ha betegek, akkor ugye fizetés csökkenés, mert nekem táppénz), rezsi (40.000 Ft/hó), takarékszámla (5-5.000 Ft), hitel (18.000 Ft/hó), napi étkezés min. 35.000 Ft/hó, egyéb bevásárlás 2-5 000 Ft, pelenka a kicsinek 5000 Ft/hó --> kb 145.000 Ft
A maradék 10.000 ftot költöm játékra, ruhákra, kirándulásra, nyári táborra, iskolakezdésre és ha marad akkor magamra.
Apa nagyon ritkán ad 22.000et, általában 4-5000 ftal kevesebb a számlákat mellékel :-(
Nyáron nem vállalt egy hetet sem a szünetből, mert nyaralni ment az új barnőjével, és nem futotta a szabira.
A lányok meg útban lettek volna, meg a barátnője amúgy sem pelenkáz!
Én örülnék, ha az apjuk törődne velük, de nem.
Ha nem fizet, azt se bánom, akkor megoldom másképp, de a törődés nagyon hiányzik a lányoknak.
Ő azt hiszi, azzal, hogy fizet, le is van tudva az egész.
És tudom, hogy mennyit keres valójában, mert a testvérem is annál a cégnél dolgozik, tehát kifizetik a túlórát és a pótlékokat!
nem tudom, miért pontoztak le, de kétlem, hogy ő valaha is akarta volna a gyerekeket, ha tényleg ilyen.
lehet, hogy azt mondta, hogy igen, ő is szeretne apa lenni, de mondani mindent lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!