Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a gyerektartást nem fizető férfiak szinte kivétel nélkül arra hivatkoznak, hogy "az anya úgysem a gyerekre költi a pénzt"?
Szerintem egy gyerek nem havi 15-20 000 forintba kerül, főleg, ha iskolás. Sok apa azonban még ezt a pénzt is sajnálja a gyerekétől, és arra hivatkozik, hogy "az anyja úgysem a gyerekre költi".
Ma mesélte egy ismerősöm, hogy az ő öccse évekig nem ment el hivatalosan dolgozni, csakis azért, hogy ne vonják a fizetéséből a gyerektartást. Egy fillérrel sem támogatta a gyerekét, elvárta, hogy a volt feleség (akit amúgy is kisemmizett, mert a közös lakást már a válás előtt eljátszotta félkarú rablón - végülis emiatt romlott meg a házasság) nevelje fel a gyereket. Amikor az beperelte, közölte, hogy nem fizet, mert az anya "úgyis saját magára költené a pénzt". Hogy lehetnek ilyenek egyesek?
Erre hivatkozni kényelmesebb. A másik része meg az a dolognak, hogy egyesek azt hiszik, hogyha vki anya lett, akkor csak és kizárólag a gyerekkel kell foglalkoznia (és a férjjel, ami jelen esetben már nincs), és az már luxus, ha elmegy fodrászhoz vagy vesz magának egy pár új cipőt. És akkor megy a pampogás, hogy húúú, most szőke a haja, tuti abból a pénzből ment rá. Úgy, ahogy azt sem képesek felfogni páran, hogy nemcsak a gyerek számára vett kézzel fogható cuccokra költ a gyerekkel kapcsolatban az anya, hanem a rezsi meg a napi kaja is pénzbe kerül. Meg hát az a rész is van, akik (tök mindegy, ki kezdeményezte a válást) azt hiszik, ezzel csak az exbe rúgnak bele egy jó nagyot... vagyis a háborúskodás és a másik megbántása fontosabb nekik, mint a gyerek.
Mind e melsak lett természetesen tudom, hogy vannak olyan anyák, akik szinte csak magukra költik az összes pénzüket, és pasiznak, ahelyett, hogy a gyereket nevelnék és rájuk költenék a pénzt.
biztos, hogy ahányan vannak, annyiféle az ok is.
szerintem azok a férfiak, akiket bánt a válás ténye, vagyis inkább az, hogy többet nem lehetnek igazi apák, hiszen már nem tudnak részt venni a gyerekük életében úgy, mint régen, a mindennapjaikban, azok egyfajta elkeseredésből döntenek úgy, hogy akkor inkább semmit nem fizetnek, inkább lemondanak az apaságról, a gyerekről, minthogy néha-néha lássák csak őket.
szerintem fájna nekik látni, hogy mennyire eltávolodtak egymással a gyerekkel, és inkább nem fizet, nem látogatja a gyerekét, mert úgy könnyebb a lelkének, ha szinte véglegesen megszakítja a kapcsolatot.
a másik fele, akikben addig sem volt sok szeretet a gyerekük felé, pedig csak nyűgnek, felesleges tehernek érzi a válás után a gyereknevelés költségeit.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:30
Hacsak ezen felül járna fodrászhoz nem szólnánk semmit, nem értem mért itélkezel úgy, h a hátteret nem ismered!Munkanélküli már 2003 óta!akiért elhagyta a páromat, ő tartja el...!A gyereknek legutóbb mi vettünk ruhát, úgy h eljött velünk és úgy vettünk neki, mert ha az anyjának adtuk volna nem a gyerekre költötte volna!Ha a kislány tőlünk ér valamit mindent megveszünk neki, de ha az anyja kér a gyerektartáson felül pluszba na azt már nem!Az is érdekes, h wellnesezni van pénzük, de h a gyereknek ruhát vegyenek arra már nincs!LEgutóbb megfenyegette a párom, ha nem fizetjük ki a lakásból nem adja oda láthatásra a gyereket...!1 hónapig játszotta ezt!Szóval ne itélkezz látatlanba és ez csak a töredéke annak amit tesz!
Bocsi az offért mindenkitől!de nem szeretem ha látatlanba itélkeznek mások felett!
Ez a kérdés inkább úgy hangzik, hogy miért nem a gyereknek adja oda azt 15-20 ezer Ftot. Legalábbis az én exem szerint úgy kéne.
Nem számol utána:
- zeneiskola
- uszoda
- menza
- rezsi
- takarékszámla (5000-5000)
- kicsinek: bölcsi, pelus
szerinte ezen kívül kellene a 22.000 ftot a gyerekeknek ruhára, játékra költenem.
Nem érti meg, hogy attól, hogy én elemegyek havonta fodrászhoz, és költök magamra kb. 5000 Ft/hó, attól még nem abból a 22.000 ből költöm.
Két gyerek után fizet 22.000 Ft, mert csak az alapfizetését veszik figyelembe, a túlórát, pótlékokat nem. Ő magára költi a maradékot. Én a nettó 77.000 Ft fizetésem + családi + gyerektartás. Elvárja, hogy drága ruhákat/játékokat vegyek nekik.
Múltkor pl, a gyámügyet küldte rám, hogy ellenőrizzék, hogy mire költöm a gyerektartást!
Amúgy ha nála vannak hétvégén, és vesz nekik valamit, az levonatja a gyerektartásból. Számlát kér még a fagyiról is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!