Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van az, hogy a gyerektar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy a gyerektartást nem fizető férfiak szinte kivétel nélkül arra hivatkoznak, hogy "az anya úgysem a gyerekre költi a pénzt"?

Figyelt kérdés

Szerintem egy gyerek nem havi 15-20 000 forintba kerül, főleg, ha iskolás. Sok apa azonban még ezt a pénzt is sajnálja a gyerekétől, és arra hivatkozik, hogy "az anyja úgysem a gyerekre költi".

Ma mesélte egy ismerősöm, hogy az ő öccse évekig nem ment el hivatalosan dolgozni, csakis azért, hogy ne vonják a fizetéséből a gyerektartást. Egy fillérrel sem támogatta a gyerekét, elvárta, hogy a volt feleség (akit amúgy is kisemmizett, mert a közös lakást már a válás előtt eljátszotta félkarú rablón - végülis emiatt romlott meg a házasság) nevelje fel a gyereket. Amikor az beperelte, közölte, hogy nem fizet, mert az anya "úgyis saját magára költené a pénzt". Hogy lehetnek ilyenek egyesek?

2010. szept. 6. 22:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Erre hivatkozni kényelmesebb. A másik része meg az a dolognak, hogy egyesek azt hiszik, hogyha vki anya lett, akkor csak és kizárólag a gyerekkel kell foglalkoznia (és a férjjel, ami jelen esetben már nincs), és az már luxus, ha elmegy fodrászhoz vagy vesz magának egy pár új cipőt. És akkor megy a pampogás, hogy húúú, most szőke a haja, tuti abból a pénzből ment rá. Úgy, ahogy azt sem képesek felfogni páran, hogy nemcsak a gyerek számára vett kézzel fogható cuccokra költ a gyerekkel kapcsolatban az anya, hanem a rezsi meg a napi kaja is pénzbe kerül. Meg hát az a rész is van, akik (tök mindegy, ki kezdeményezte a válást) azt hiszik, ezzel csak az exbe rúgnak bele egy jó nagyot... vagyis a háborúskodás és a másik megbántása fontosabb nekik, mint a gyerek.

Mind e melsak lett természetesen tudom, hogy vannak olyan anyák, akik szinte csak magukra költik az összes pénzüket, és pasiznak, ahelyett, hogy a gyereket nevelnék és rájuk költenék a pénzt.

2010. szept. 7. 00:17
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

biztos, hogy ahányan vannak, annyiféle az ok is.

szerintem azok a férfiak, akiket bánt a válás ténye, vagyis inkább az, hogy többet nem lehetnek igazi apák, hiszen már nem tudnak részt venni a gyerekük életében úgy, mint régen, a mindennapjaikban, azok egyfajta elkeseredésből döntenek úgy, hogy akkor inkább semmit nem fizetnek, inkább lemondanak az apaságról, a gyerekről, minthogy néha-néha lássák csak őket.

szerintem fájna nekik látni, hogy mennyire eltávolodtak egymással a gyerekkel, és inkább nem fizet, nem látogatja a gyerekét, mert úgy könnyebb a lelkének, ha szinte véglegesen megszakítja a kapcsolatot.

a másik fele, akikben addig sem volt sok szeretet a gyerekük felé, pedig csak nyűgnek, felesleges tehernek érzi a válás után a gyereknevelés költségeit.

2010. szept. 7. 00:25
 13/26 anonim ***** válasza:
31%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:30

Hacsak ezen felül járna fodrászhoz nem szólnánk semmit, nem értem mért itélkezel úgy, h a hátteret nem ismered!Munkanélküli már 2003 óta!akiért elhagyta a páromat, ő tartja el...!A gyereknek legutóbb mi vettünk ruhát, úgy h eljött velünk és úgy vettünk neki, mert ha az anyjának adtuk volna nem a gyerekre költötte volna!Ha a kislány tőlünk ér valamit mindent megveszünk neki, de ha az anyja kér a gyerektartáson felül pluszba na azt már nem!Az is érdekes, h wellnesezni van pénzük, de h a gyereknek ruhát vegyenek arra már nincs!LEgutóbb megfenyegette a párom, ha nem fizetjük ki a lakásból nem adja oda láthatásra a gyereket...!1 hónapig játszotta ezt!Szóval ne itélkezz látatlanba és ez csak a töredéke annak amit tesz!

Bocsi az offért mindenkitől!de nem szeretem ha látatlanba itélkeznek mások felett!

2010. szept. 7. 00:51
 14/26 anonim ***** válasza:
66%
Ismerek több olyan elvált nöt, akik a gyerektartást tényleg magukra költik: a gyereknek sokszor nincs rendes ennivalója (ha éhes, átmegy a nagyszülökhöz enni - hetente 3-4 alkalommal), szakadt ruhákban járnak otthon, az iskolába is sokszor piszkosban, (de az anyuka hetente fodrász-kozmetikus-maniküröshöz jár) a tanulásra nem figyel oda, (helyette szórakozni jár különféle férfiakkal - mindig másokkal). Ha az apa el akarja vinni a gyerekeket, akkor ugyan ELVILEG engedi, csak utána a gyereket bünteti (különféle kitalált ürügyek miatt nem mehetnek sehová, nem hivhatnak barátot magukhoz) - ha meg nem mennek, akkor kapnak valami ajándékot.
2010. szept. 7. 07:31
 15/26 anonim válasza:
64%
Mert a gyerekének nem akar adni, vagyis nem érdekli, csak tudja, hogy az a mondat nem túl szalonképes, hogy nem érdekel a saját gyerekem élete.
2010. szept. 7. 08:10
 16/26 anonim ***** válasza:
66%
Nehéz kérdés. A férfi szeretné. ha gyermek legalább részben az ő tulajdonságait, világlátását vinné tovább. Az elvált anyák, sajnos nagyon sok esetben, ezt rendkívül megnehezítik. Mintegy személyes sértésként tekintik a válást, elhagyást, pedig az tulajdonképpen részben az ő kudarcuk is. Egy gyermek táplálása, taníttatása, ruházása biztosan többe kerül, mint 20e Ft, viszont az anyának is van ugyanennyi kötelezettsége és 40e Ft-ból azért megoldható ez.
2010. szept. 7. 08:27
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

Ez a kérdés inkább úgy hangzik, hogy miért nem a gyereknek adja oda azt 15-20 ezer Ftot. Legalábbis az én exem szerint úgy kéne.

Nem számol utána:

- zeneiskola

- uszoda

- menza

- rezsi

- takarékszámla (5000-5000)

- kicsinek: bölcsi, pelus

szerinte ezen kívül kellene a 22.000 ftot a gyerekeknek ruhára, játékra költenem.

Nem érti meg, hogy attól, hogy én elemegyek havonta fodrászhoz, és költök magamra kb. 5000 Ft/hó, attól még nem abból a 22.000 ből költöm.

Két gyerek után fizet 22.000 Ft, mert csak az alapfizetését veszik figyelembe, a túlórát, pótlékokat nem. Ő magára költi a maradékot. Én a nettó 77.000 Ft fizetésem + családi + gyerektartás. Elvárja, hogy drága ruhákat/játékokat vegyek nekik.

Múltkor pl, a gyámügyet küldte rám, hogy ellenőrizzék, hogy mire költöm a gyerektartást!

Amúgy ha nála vannak hétvégén, és vesz nekik valamit, az levonatja a gyerektartásból. Számlát kér még a fagyiról is!!!

2010. szept. 7. 08:52
 18/26 anonim ***** válasza:
62%
08:52 - Én dolgoztam olyan munkahelyen, ahol a túlórát elvárták, de nem fizették ki.
2010. szept. 7. 11:36
 19/26 anonim ***** válasza:
60%
Bizony nem annyiba kerül, hanem kb. a duplájába. De a nők nem fogják fel, hogy a gyermek felnevelésének költsége még válás után is közös, tehát az apának csak a felét kell állnia.
2010. szept. 7. 14:24
 20/26 A kérdező kommentje:
Megoszlanak a vélemények, de ez jó, mert különböző álláspontokat ismerünk meg. :)
2010. szept. 7. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!