Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén az alábbi helyzetben mi tortenik?
Van 3 kisgyermekunk. En vagyok az apa.
Azért gondolkodom a váláson mert a feleségem annyira elképesztően nem normális hogy a gyerekeknek es nekem sem jo. Nagyon nem.
A tünetei alapján depressziòs, de mivel évek òta ez van es hiaba ugy kezeltem ot és az oruleteit mint ahogy egy beteggel illik, semmit nem tesz magáért, igy sosem lesz jobb… rengeteg orvoshoz vittem rengeteg penzert… megallapitottak h valszeg psziches a problema de abban “nem hisz”. Nem tesz ellene semmit. Uvoltve sirva hiszteriazik a gyerekek elott es orditja nekik hogy nem boldog…
Rengeteg tanum van az szomszedoktol kezdve az òvònőkig hogy mik a viszonyok…
A hetkoznapi kotozkodeseket, ordibalasokat, elviselhetetlen stilust hagyjuk is.
Pedig nem iszom, nem jarok el sehova mert “nem engedi” hazahordom a penzt sosem csaltam meg, kiveszem a reszem az otthoni teendokbol,’gyerekekbol, sot biztos vagyok benne h tobbet teszek… persze nekem is vannak rossz tulajdomsagaim…amiket felerosit es “apátok ilyen-olyan” mondja a gyerekeknek, elottuk is lehuz, mondanom sem kell milyen hatasa van mar rovid tavon is… en soha nem
Teszek ilyet…
Mik az eselyeim a birosagon?
Hogyan tudnam elerni hogy nalam maradjon mindegyik gyerek? Nem onzesbol, sot tudom hohy egyedul mekkora teher, de nem akarom h tovabb seruljenek..
Mit csinaljak? Gyujtsek bizonyitekokat? Alamuszi modom hangfelveteleket? Ketsegbe vagyok esve… :(
1.: Gyűjts tanukat! De olyanokat, akik hajlandóak tanúskodni is a tárgyaláson!!!
2.: Kérj pszichológiai és pszichiátriai szakvéleményt is az asszonyról, a bíróságtól! (Jó lenne a nevére íratni pár dili gyógyszert!)
3.: Jó lenne addig egy idegösszeroppanása is...vagy részeg autóbaleset, legalább egy koccanásos. Nem megoldható? (Legyen otthon mindig pia!)
Kezdetnek keress egy ügyvédet, és vele beszéld ezt meg! Amúgy is szükséged lesz rá.
Most már elég az egyik szülőnek igényelni, hogy egy hetet itt, egy hetet ott legyenek. Az is jobb, mint a hétvégi apaság.
Lehet, hogy észérvekkel a feleséged is meggyőzhető, hogy most neki is jót tenne, ha nálad lennének a gyerekek, és neki több ideje és energiája maradna, hogy összeszedje magát. Próbáld azt hangsúlyozni, hogy egyedül rá hárulna minden feladat, minden teher, és már most sem tud mindennel megbírkózni. Esetleg két hétre menj el, hogy érezze kicsit, milyen lenne egyedülálló anyának lenni. A két hét után üljetek le átbeszélni, hogy mit gondol, milyen volt, mennyire tudná ezt bírni a következő években. Az fontos, hogy ne támadó vagy vádaskodó legyél, mert akkor dafke ellened fog menni.
Szerintem elég komoly esélyed volna bebizonyítani azt hogy alkalmat ellátni az anyai feladatát.És nálad sokkal jobb helyen lennének a gyerekek.
Írtad hogy sok pénzt áldoztatok a vizsgálatokra.Ez is egy jó szempont,ha orvosilag igazolható hogy az anya depressziós az már egy jó kezdet.Egy bírósági per során behívathatsz óvónőket,szomszédokat,bárkit,csak annyira ez nem szokás,de az egyik ismerősöm épp most vált,náluk a gyerekfejlesztőből is behívták a pedagógust.
Nyilván ha be tudod bizonyítani hogy nem beszámítható,akkor nem fogják nála elhelyezni a gyerekeket.És igen,manapság kicsi az esélye hogy ne az anyánál helyezzék el...de ez a mentális probléma egy olyan érv,amit komolyan vesz a bíróság.
Amit a 2-es írt is járható út,a pszichológiai szakvéleményt.De az lenne a legjobb ha már a bíróságra eleve úgy kerülnél hogy minden a kezedben van,és egyértelmű dolgok.Csak mert a bíróság nem szereti húzni az ügyeket.Megvan a bíróknak hogy egy évbe hány ügyet kell lezárniuk.Érdekük hogy minél hamar pontot tegyenek az ügy végére.És egy ismeretlen párválása során az anya indul előnyből.Tehát neked úgy kell menned hogy konkrét bizonyítékok legyenek a kezedben,amelyek egyértelművé teszik a dolgot.nem beszélve arról hogy a bírók is emberek,és általában van saját véleményük is,és sokszor húznak egyik fél felé.Arra készülj fel hogy az anya is mindent megfog tenni és mindent be fog vetni annak érdekében hogy ő jöjjön ki győztesen.Én több kemény válásról is hallottam,ami megviseli lelkileg a feleket,meg mindenhogy,anyagilag is.Nem beszélve a gyerekekről.
De ha úgy érzed nincs más út...akkor készülj fel minden téren.És nagyon fontos egy jó ügyvéd is.Ebben is van rossz tapasztalatom,pontosabban amiket hallottam válásokat.Nem végezte a feladatát az ügyvéd,nem adta be a beadandókat határidőre stb.
Vagy a másik út hogy megpróbálod a nyakadba venni a problémákat,túllépsz a sérelmeken,és úgy tekintesz a feleségedre mint a 4. gyereketekre,és megpróbálsz törekedni a békességre,lenyelni dolgokat,alkalmazkodnia hülyeségeihez,odafigyelni rá,boldogabbá tenni a napjait,hogy kevesebb balhé legyen otthon.Ami által a gyerekeknek is adott lenne a nyugodt,harmonikus otthon képe.
Koszi mindenkinek. Még annak is aki trollkodik, hogy en vagyok a baj :)
Egyelore anyagi es szegyenkossegi oka van hogy nem léltem…, megbeszelni vele barmit teljesen lehetetlen. Szarul hangzik de nem vagyunk egy intellektualis szinten. O vegtelen rosszindulatu is mellé… el sem tudnatok kepzelni miket vag a fejemhez hetkoznapi aprosagok miatt (pl kiborul egy pohar viz…)
"Nyilván ha be tudod bizonyítani hogy nem beszámítható"
Ő sehogy nem tudja, max. pszichiátriai szakvéleményt rendelnek el.
#2-es idióta még egyszer a saját csapdájába fog esni.
Még egy tanács.Ha van lehetőséged akkor költözz el a válóper előtt és vidd magaddal a gyerekeket is.Ez nagyon fontos.Mert így indul a válóper.Komoly szerepe van hogy kinél vannak a gyerekek.Talán volt ilyen celeb válás is,ahol válás előtt lopkodták egymástól a gyereket...épp ezért.
Az előnyödre válhat hogy milyen megnyilvánulásai vannak.Mert valószínű a bíróságon sem fogja majd vissza magát,ami nagyon kellemetlen és kínos lesz...de inkább csak saját magát fogja lejáratni vele.Illetve maga alatt vágja a fát.De ha ennyire rosszindulatú és hisztérika,akkor készülj fel hogy kemény lesz,mert fröcsögve fog ordibálni...ami azért egy egészséges,normális lelkű embert megvisel...hogy hónapokig nyilvánosan ez zajlik.Nem beszélve a gyerekekről.Ha külön éltek ha együtt,tapasztalni fogják az eseményeket,az anyjuk mindent megtesz hogy ellened uszítsa őket.De ez a gyerekek számára lesz elviselhetetlen.
Ezért lenne az a legjobb ha elköltöznél a gyerekekkel,és úgy mennél a bíróságra hogy kész tényekkel,hogy alkalmatlan ellátni az anyai feladatokat,és a láthatás is csak a felügyeleted mellett történjen.Ehhez mondanom sem kell hogy komoly bizonyítékok szükségesek,hogy ilyet megítéljen egy bíróság.Úgyhogy ha válni szeretnél azt alaposan át kell gondolnod és megfelelően elő kell készítened a terepet.
Sajnos az elkoltozes lehetetlen. Nincs hova. Alberlet nem johet szòba…
Hogy szokott lenni a lakhatás? Ha mondjuk 50-50% ban tulajdonos mindkét fél? Valakinek kinkell koltoznie a birosagi itelet szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!