Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El szeretnék válni, de azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El szeretnék válni, de azt szeretném, hogy ha meghalnék, a gyerekem és az exférjem örököljék a házrészemet, ezt hogyan tudnám elérni?

Figyelt kérdés
Örökölt ház, jelenleg az apám és az én nevemen van. Ha meghalnék, akkor gondolom a gyerekre és apámra szállna a részem. De én azt gondolom, a gyerekem apja tudna legjobb otthont nyújtani a gyerekünknek, neki viszont nincs saját lakása. A gyerek miatt is azt szeretném, ha az apja nem maradna otthon nélkül és nem albérletben kéne élnie. Tehát a lényeg az, hogy szeretném, ha halálom után a gyerekem apja ott lakhatna a házamban.

2021. nov. 2. 22:29
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen!

Sajnos nincs testvérem.

Élettársa van, házastársa nincs. Nem tudom, az élettárs örököl-e, nem bejegyzett, de már 7 éve együtt élnek nem nálunk, hanem az élettársnál.

2021. nov. 9. 14:24
 32/42 anonim ***** válasza:

Ezt már sajnos nem tudom megválaszolni.

Mamámnak volt élettársa, de ők az ő házában éltek és mivel meghaladta az 5 évet az együtt töltött idő, beszállt az élettárs a ház állapotának megőrzésébe, ezért ő is örökölt.

A legjobb, ha ügyvédet kérdezel.

2021. nov. 9. 14:38
 33/42 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján nagyon szereted a férjed miért akarsz mégis válni?Végrendelkez a javukra
2021. dec. 10. 16:10
 34/42 A kérdező kommentje:
Kiábrándultam belőle, mert az anyjáék mellé állt, amikor azok nem hívtak állatorvost a nagyon beteg kutyájukhoz. (Mivel nem volt a kutyában chip, féltek a büntetéstől és inkább meg akarták várni, hogy magától elpusztuljon a lánc végén titokban.) Olyan undort érzek azóta, ami lehetetlenné teszi, hogy párkapcsolatban éljek vele. Marad az érdek, a gyerekünk iránti szeretet és az emberségünk. Nem akarunk egymásnak rosszat.
2021. dec. 13. 00:14
 35/42 anonim ***** válasza:

Úgy sajnálom!Állatbarát vagyok magam is.Nekem sem tetszene ha így bánik valaki a kutyájával

Szerintem nem téged akart bántani a szüleit féltette a büntetés végett. De kegyes hazugsággal el lehetett volna vinni a kutyust orvoshoz.Találtátok beteg.De ilyen formában hogy lehetett oltatni?

Ismeretlenül adj magadnak idöt hogy túl juss ezen az érzéseken.Hisz sok minden ősszeköt vele!

Minden jót neked nektek!

2021. dec. 13. 11:05
 36/42 A kérdező kommentje:

Nem volt a kutya oltva soha semmi ellen. Egy rövid láncon tartották 6 éven át. Háza se nagyon volt, csak egy nyomorúságos vékony falemez köréhajigálva, meg a tetején valami pala. 2 évvel korábban én csináltattam neki hőszigetelt kutyaházat, mert a jeges földön feküdt télen is. Néha kapott szalmát, de a lánc kisodorta.

A férjem nem féltette a büntetéstől az anyjáékat, mivel nem lett kimondva, hogy a chip (és oltáshiány és lánc miatt) nem mertek állatorvost hívni, egyszerűen anyósom azt sápítozta, hogy nem kell annak állatorvos. Én meg közöltem, hogy de visszük. Férjem meg utálta az egész helyzetet. Rohadtul konfliktuskerülő, ennyi volt az egész oka. Később meg is kaptam, hogy még a végén miattam (!) össze kell vesznie az anyjáékkal. Ugyanis nem akarták odaadni a kutyát, hogy felhozassam egy normális állatkórházba és akkor már azt mondtam, hogy ha nem intézi el az anyjánál, hogy odaadják, rájuk küldöm az Állatvédőrséget. És ezt 1,5 évig nem bocsájtotta meg nekem.

Nem lesz ez már jobb soha. A kutya meghalt, végül felhoztuk, de el kellett altatni, halálos betegsége volt. Ennek már 5 éve. Nem lesz jobb soha. A mi kapcsolatunk akkor véget ért. A gyerek összeköt, emberként szeretem, de mint férfi, leszerepelt előttem örökre.

2021. dec. 14. 14:22
 37/42 anonim ***** válasza:

Nem konfliktus kerülő nem akar vagy gyáva kiállni bármiért.

Gondolom nagyon befolyásolható!

Ez bizony probléma.

Én úgy gondolom és előre bocsánat de a kutyus ügye csak felerősítette benned azt amít nagyon nem szeretsz a férjedben.

A gyereketek örökre közös marad de nem köt össze.Azt szoktam mondani akor ha ez így lenne gyerekesek nem válnának el!

Próbálj új életet kezdeni a gyerekeddel együtt.Ne módj le magadról.Rövid az élet ki kel használni!

Nem tudhatod mi vár még rád!Vegyél a gyerekeddel magadhoz egy kutyust tudom mennyi öröm van bennük gondolom ő is szeretnê.Tervez kettőtöknek egy új életet.Csendben harag nélkül válj el!A gyerekedet enged az apjához soha ne mondj neki róla semmít. De ahogy írod te is magadtól ezt szeretnéd.Ahogy nő a kis értelme ismerje meg az apját a saját szemszögéből.

Akarj újra boldog lenni!

2021. dec. 14. 14:56
 38/42 A kérdező kommentje:
Befogadtunk egy kiskutyát 2 éve, majdnem menhelyre került. Egy időset is szerettem volna, mert az én öreg kutyáim elmentek sorban. De pont azért nem fogadtam be végül, mert megbeszéltük, hogy elválunk és egyedül kevés vagyok erre, nem tudok vezetni se.
2021. dec. 15. 18:33
 39/42 A kérdező kommentje:
Hogy a válásból
2021. dec. 15. 18:34
 40/42 A kérdező kommentje:
mi lesz, azt nem tudom. Most covidosak vagyunk és a férjem nagyon beteg. Csak addig tudok gondolkozni, hogy gyógyuljon meg! Soha nem akartam neki rosszat!!! Az öreg kutyáimat zokszó nélkül vitte állatorvoshoz, ha kellett, a világ végére is. Csak gyógyuljon meg!
2021. dec. 15. 18:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!