Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El szeretnék válni, de azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El szeretnék válni, de azt szeretném, hogy ha meghalnék, a gyerekem és az exférjem örököljék a házrészemet, ezt hogyan tudnám elérni?

Figyelt kérdés
Örökölt ház, jelenleg az apám és az én nevemen van. Ha meghalnék, akkor gondolom a gyerekre és apámra szállna a részem. De én azt gondolom, a gyerekem apja tudna legjobb otthont nyújtani a gyerekünknek, neki viszont nincs saját lakása. A gyerek miatt is azt szeretném, ha az apja nem maradna otthon nélkül és nem albérletben kéne élnie. Tehát a lényeg az, hogy szeretném, ha halálom után a gyerekem apja ott lakhatna a házamban.

2021. nov. 2. 22:29
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

Csak úgy gondolkoztam. Lehet, hogy még élek 20-30 évig, lehet hogy csak 5 van hátra vagy annyi se. Honnan lehet azt tudni, főleg ilyen járványos időszakban? Van betegségem, nincs időm kivizsgáltatni, a járvány miatt nem is egyszerű, akkor se sikerült, amikor még nem volt járvány. Én meg nem tudok állandóan orvosokhoz mászkálni. De igen, beteg vagyok, nem tudom mi ez, de egy éve nagyon bedurvult. Az is lehet, hogy még 20 évig elvegetálok vele, az is lehet, hogy már egy évem sincs. Fogalmam sincs mi ez, 10 éve kezdődött, de most belobbant, még akár banális dolog is lehet.

De benne lenne a pakliban akkor is, ha semmi egészségügyi problémám nem lenne.

Én nem akarok még 20 évig így élni, attól hogy jó apa, az még nem minden, én még létezek és párként nekünk végünk már sok éve. Persze ha tudnám, hogy egy év és meghalok, nem bonyolítanám válással az életemet. De egy kicsi remény még van bennem, hogy egyszer találok még valakit, akivel szeretjük egymást.

2021. nov. 2. 23:12
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Felsz, hogy meghalsz de nincs idod kivizsgaltatni? Lol, oke. A gyereknek haza lesz, ha meghalsz, de anyja nem. Nem kene megis csak elmenni orvoshoz?
2021. nov. 3. 00:04
 13/42 anonim ***** válasza:
75%

Az apád tulajdonrészéről NEM tudsz rendelkezni mert amíg él addig nem a tiéd. Ha ő elhalálozik akkor azt az ő örökösei kapják - azaz te és a testvéreid egyenlő arányban (hacsak nem végrendelkezett mert akkor másképpen alakulhat a képlet).

Ha nincs testvéred és te sem élsz már akkor automatikusan az unokákra száll mint leszármazottak egyenlő arányban a tulajdonrésze (bár addig akár el is adhatja, jelzáloggal terhelheti stb. bármit megtehet amit a tulajdonosok).

A saját tulajdonrészedről te rendelkezel, de azt végrendelet nélkül is automatikusan a gyermekeid kapják egyenlő részben.

2021. nov. 3. 00:24
 14/42 anonim ***** válasza:
Ja és hozzáteszem, ha váltok akkor vagyonmegosztás következik. Ha meg tudtok állapodni akkor jó, ha nem akkor majd a bíróság fog dönteni.
2021. nov. 3. 00:25
 15/42 A kérdező kommentje:

Apám tulajdonrészéről nem is akarok rendelkezni, ezt nem írtam sehol. Csak azért írtam, ha ő se lesz és én se leszek, akkor egyedüli tulaj a gyerekem lesz (nincs testvérem), de ő még kiskorú és eszembe jutott, hogy ha elválok, a férjemet vajon engedik-e, hogy a gyerek házában, ahol eddig is élünk, nevelje majd a saját gyerekét.

Vagyonmegosztásról nincs vita köztünk, a házat örököltem, túl sok mindent nem költött rá a férjem, hogy milliókat követeljen rajtam, de nem is az a típus. Nem célja se neki, se nekem hajléktalanná tenni a másikat.

2021. nov. 3. 00:49
 16/42 anonim ***** válasza:
75%
Jah, szóval az a kérdésed, hogy kiskorú gondviselőjeként odaköltöztetheti-e az új/régi nőjétől származó gyereket? Persze simán, sőt még az új feleségét is. Amíg gondviselő addig ő rendelkezik a vagyontárggyal. Igaz elvileg a gyermek érdekében, de ha az új feleségével közösen nevelik az adott házban mint család addig kvázi azt költöztet oda akit akar.
2021. nov. 3. 00:53
 17/42 A kérdező kommentje:

Nem:D

A kérdésem az, hogy a férjem, mivel már akkor nem lenne a férjem válás esetén, beköltözhet-e a házba, ha már csak a gyerek a tulajdonos, mert én is meghaltam.

Nem azzal van a bajom, hogy beköltözhet, pont az az aggodalmam, hogy esetleg nem, hiszen van egy gyerekem akit biztonságban akarok tudni és ez csak úgy valósulhat meg, ha az apjának van egy otthona, ahol nevelheti. De nincs otthona, vagyis csak a szüleinek messze. A gyerekemnek ott lesz a ház, de ki fogja benne nevelni, ezen agyaltam? Én szeretném, ha a férjem nevelhetné a házamban, ha már nem leszek, csak kérdés, hogy ez jár-e neki automatikusan vagy a többi rokonom ezt megakadályozhatja, mivel akkor már nem lenne a férjem, ha most elválunk.

Engem az se zavarna, ha új nőt vinne oda, ha már nem leszek, csak lakhasson együtt a gyerekemmel, ez a lényeg. Jó apa, akkor is, ha mi már nem szeretjük egymást.

2021. nov. 3. 01:00
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

#17 persze hogy beköltözhet mivel ő a gyermek gondviselője. Elég faramuci helyzet lenne, hogy a kiskorú ott lakik, de a gondviselő szülő meg nem :)

Semmiféle rokon nem akadályozhatja meg, mert semmilyen jogviszonyban nem állnak a gyermekeddel. Neki lesz egy szülője és egy gondviselője (jelen esetben ez a kettő ugyanaz a személy).

2021. nov. 3. 01:04
 19/42 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, remélem igazad van.

Azért lehet, hogy válás előtt körbejárom ezt a témát ügyvéddel is.

2021. nov. 3. 01:09
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
Végrendelettel el tudod érni, viszont ha van Apukádnak haszonélvezete, akkor Ő dönti el ki lakik benne. Amúgy halálod esetén amíg a gyermeketek kiskorú, és Apuka nevelné halálod után, akkor beköltözhet a gyermek nagykorúságáig. Mindegy, hogy a férjed vagy nem ( ebből a szempontból), ha a gyermek közös.
2021. nov. 3. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!