Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El szeretnék válni, de azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El szeretnék válni, de azt szeretném, hogy ha meghalnék, a gyerekem és az exférjem örököljék a házrészemet, ezt hogyan tudnám elérni?

Figyelt kérdés
Örökölt ház, jelenleg az apám és az én nevemen van. Ha meghalnék, akkor gondolom a gyerekre és apámra szállna a részem. De én azt gondolom, a gyerekem apja tudna legjobb otthont nyújtani a gyerekünknek, neki viszont nincs saját lakása. A gyerek miatt is azt szeretném, ha az apja nem maradna otthon nélkül és nem albérletben kéne élnie. Tehát a lényeg az, hogy szeretném, ha halálom után a gyerekem apja ott lakhatna a házamban.

2021. nov. 2. 22:29
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Amúgy ha már végrendelkezel egy ügyvéd szépen elmagyarázza neked a lehetőségeket s a folyamatot is.

De ha már élni nincs időd akkor mire van? Ott egy férj vigyázzon addig a gyerekre ott a tp, a szabadság, a pihenő nap stb, legyen napközben időd az orvosra.

Olyan vagy kicsit mint az a macska ami árnyékra ugrik... Inkább agyalsz olyan dolgokon amik nem azt mondom nem kell vele foglalkozni de ha a betegségedre alapozod tán erre legyen időd. Ha másért nem a gyerekedért akinek nem mindegy meddig van anyja.

2021. nov. 3. 22:45
 22/42 anonim ***** válasza:
Ha meghalsz a gyereked örököl. Az apja a gyámja és ez végett lakhat vele a gyerek házába nem kell albérketbe menniiük
2021. nov. 6. 11:58
 23/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. nov. 6. 16:20
 24/42 anonim ***** válasza:

Miért nem fizetitek ki édesapád részét, vagy egyszerűen rád is írhatja ajándékozási szerződéssel, ami illeték mentes.

Ha meghalnál apádnak megmaradna a fele része, a te feled pedig a gyermekedre szállna. Az exférjed, mint a gyerek gondviselője 18 éves koráig ott élhetne vele a házban, viszont édesapád az ő általa birtokolt rész alapján kérhet használati díjat.

2021. nov. 8. 11:52
 25/42 A kérdező kommentje:
Apukám részével nekem nincs bajom. Lehet, hogy ezt most nem értem, miért kéne. Amúgy sincs egy fillér megtakarításunk se.
2021. nov. 8. 22:02
 26/42 anonim ***** válasza:
Aggódtál a rokonság miatt, ha elajándékozná neked az ő részét nem tehetnének ki senkit a rokonok, csak ezért írtam.
2021. nov. 9. 08:09
 27/42 A kérdező kommentje:
Ja, apukamat nem féltem, a felé ház az övé, őt nem lehet kirakni. Neki csak jó lenne, ha a volt férjem is ott lakna a gyerekkel, ha én nem lennék. A rokonsagtol akkor tartanék, ha apukám se élne már és én se, akkor vajon a férjemet nem akarnak-e kiturni a házból, illetve akkor hogyan lakhatnak benne a gyerekem, ha már csak ő az örökös. De logikusnak tunik, hogy a gyamjaval, aki egyértelműen az apja lenne.
2021. nov. 9. 11:32
 28/42 anonim ***** válasza:

Ezért írtam az ajándékozási szerződést.

Ha apukád még életében elajándékozza az ő felét neked, vagy a gyerekednek a tulajdonjog is átszáll.

Ilyenkor a halála esetén nem tud a rokonság pénzt követelni, mivel már halála előtt "megszabadult" a tulajdonától és nincs miből örökölni.

Egyenesági rokon esetén ez illetékmentes, csak közjegyzői, vagy ügyvédi díjjal jár.

2021. nov. 9. 12:45
 29/42 A kérdező kommentje:
De apukám után az unokája örököl mindent, nem??? Vagy ha én élek, akkor én, ha én nem, akkor a gyerekem. Rosszul tudom? Anyukám után én és apukám örököltünk, senki más
2021. nov. 9. 13:46
 30/42 anonim ***** válasza:

Ha apukád meghal és te élsz, akkor te fogsz örökölni, mint egyenesági leszármazott.

Ha apukád meghal és már te sem élsz, akkor az unokája, a te gyereked fog örökölni, mint egyenes ági leszármazott.

Ha apukád meghal, de rajtad kívül van más egyenes ági leszármazottja, akár élsz, akár nem, ő is örököl.

Ha apukádnak van azóta új felesége akkor halála esetén akár élsz még, akár nem, ő is örököl, mint házastársa.

Nem ismerem a rokoni ágadat, ennél konkrétabbat nem tudok írni.

2021. nov. 9. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!