Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az én exem azt sem tudja, ki a gyerekorvos, nemhogy azt, hogy mikor és hol rendel. Nem, nem azért mert ki volt zárva a gyerek körüli teendőkből, hanem mert munkamániának álcázott lógást művelt este 10-es hazajárásokkal az óvodáskorú gyerekünk mellett. A munka mellett a hobbija, a pihenése, a haveros programok élveztek még előnyt.
Nem egyedi eset a miénk.
Ugyan mennyire kell ütődöttnek lennie a bírónak ahhoz, hogy az ilyen gondos apukáknak ítéljék a gyerekfelügyeletet? Az enyém majdnem 10 év alatt egyetlen napot sem volt mondjuk táppénzen a beteg gyerekkel. Fogalma nincs egy csomó, a gyerek számára lényeges hétköznapi rutinról. És neki áll feljebb, ha jelzem, hogy ezt vagy azt tudja, mert lényeges valami miatt.
Na az ilyenekkel aztán ki van segítve a gyerek, akik akkor "vesznek részt a nevelésben", ha bulis program van, vagy akadékoskodni akarnak, hogy megmutassák: az ő szavuk is számít.
Remek ötlet ezekhez dobni a gyeplőt, tényleg.
31, Az h a te volt férjednek nincs erre igénye, nem jelenti h másnak sincs.
Én is ismerek gyerekét leszaró felelőtlen anyát, akkor legyél te hátrányba helyzve miatta?
Azt hiszem, a lexarás még a jobbik eset. A rosszabb az, ha fő szabály szerint lexar, de amúgy kötekszik, manipulál, xart kavar. Minden egyes esetben egyedi mérlegelés kellene. Tudtommal azon praktikus okok miatt alakult így a gyerekelhelyezés gyakorlata, mert valahogy a gyerekek a hozzátáplálás megkezdése után _sem_ jellemzően az apjukkal töltik az ébren töltött idejük 90%-át, így az elsődleges gondozó az anya, akihez jobban kötődnek. Javíts ki, ha tévednék - de egyetlen pasit ismerek, aki a thgy után a gyerekkel maradt: ő szakmunkás volt, a neje felsővezető. Tehát itt is csak a bevételkülönbség döntött. És ehhez képest rengeteg párt tudok, ahol közel azonos bevétel jön innen is, onnan is: apukák mégsem annyira törik magukat a gyerekkel való otthonmaradás, vagy akár a táppénzes napok arányos felezése terén.
Válásnál a gyerek biztonságérzete, kötődései kellene, hogy döntők legyenek az addigi kis élete alapján, nem a két fél acsarkodása szerint kellene, hogy végzés szülessen - és most efelé fogunk menni.
Aki emberileg ANNYIRA normális, az váláskor is az marad, és nemigen kell vele cirkuszolni sem 1-2 napokon, sem 5 forintokon.
Akik habzó szájjal hőbörögnek ilyenkor is, azok mellett pedig soha nem a gyerek érdeke volna és lesz az első.
33, Igen, csakhogy nem tudom megjósolni hogy milyen lesz a kapcsolatod valakivel a jövőben. Férfiként pedig simán kifoghatsz egy f.szkalap nőt, aki a gyereket fegyverként fogja használni ellened a sérelmei megtorlására és idáig férfiként a fejedre is állhattál a bíróság őt pártolta ha képes volt józanul eljönni a tárgyaló terembe, ez pedig szomorú.
Arról nem szólva hogy órási jolly jokert ad a jó érzésű, törődni akaró férfiakkal szemben ez a nők kezében.
"Ha nem úgy viselkedsz ahogy nekem tetszik, akkor elválok és viszem a gyereket és viszem a lakás felét, vagy a haszonélvezti jogot fixen."
Kb ez a mai helyzet.
Ez a törvény csak kicsit kiegyenlítené az eddig iszonyúan lejtős pályát.
Persze, hogy nem szólt eddig az acsarkodásról, mert férfiként a pofádba vágta mindenki hogy esélytelen vagy, hogy felejtsd el.
Az oszotott felügyelet egyébként egyáltalán nem káros a gyerekre.
Én értem hogy sok nő ennek nem örül, mert úgy érzi hogy hátrányba kerül az eddig 100000000%ról csökken az esélye és esetleg rizikósabb válni, mert lehet az apának ugyanannyi joga lesz mint neki, de ez számomra mód felett üdvözlendő.
ez oké, de mint már említettem az előző oldalon, nem tudni, hogy ha az apával szemben semmilyen kifogás nem merül fel, hogy miért ne lenne ugyanannyira alkalmas a gyermek nevelésére mint anyuka, akkor a bírónak a beadvány után kötelessége elrendelnie vajon az új törvényben foglaltakat a váltott felügyeletet, vagy csak akár alkalmazhatja is?
mert ez a nem mindegy és ez egyenlőre még nem derült ki.
32# Az apukák csak addig akarják a gyereket váláskor, amíg meg nem kapják.
Amint megkapják, vagy osztott felügyeletet, a gyakorlatban rájönnek, hogy huha, ez nem is volt olyan jó ötlet mint aminek tűnt, tehát az anyával való szimpla kibszásból kérik a gyereket maguknak, nem azért mert annyira ők ajarnák nevelni, gondozni.
Sajnos ez a napi gyakorlat. Nem véletlen hogy igen nagy többségében az anyánál maradnak a gyerekek.
Egyszerűen az apák többsége nemigen tudja az ideje 24 óráját a gyerekre fordítani. Ohh, hát hogyan tudna csajozni gyerek mellett mint eddig amikor az anya tartotta össze a családot?
36# Az anyukák csak addig akarják a gyereket váláskor, amíg meg nem kapják.
Amint megkapják, vagy osztott felügyeletet, a gyakorlatban rájönnek, hogy huha, ez nem is volt olyan jó ötlet mint aminek tűnt, tehát az apával való szimpla kibszásból kérik a gyereket maguknak, nem azért mert annyira ők akarnák nevelni, gondozni.
Sajnos ez a napi gyakorlat. Igen nagy többségében mégis az anyánál maradnak a gyerekek.
Egyszerűen az anyák többsége nemigen tudja az ideje 24 óráját a gyerekre fordítani. Ohh, hát hogyan tudna így palizni ,meg egész nap a szeretője farkában ugrálni gyerek mellett mint eddig amikor az apa tartotta össze a családot, az apa vitte oviba-suliba, játszóra edzésre a gyereket?
nem tudom olvastátok e, de elfogadták a törvényjavaslatot azóta, vagyis jan 1től él.
és arról is nyilatkoztak, hogy a bírónak nem lesz kötelessége elrendelni azonos feltételek esetén a közös felügyeletet.
úgyhogy jól hangzó de bakfigy törvény lesz, mert ha 20 éve anyukáknak ítélgeti a gyerekeket a bíró, akkor most az lesz, hogy tudomásul veszi apa beadványát a közös felügyeletre, de elutasítja és anyáé a felügyelet és ennyi.
pedig hány apa álma vált valóra ezzel a törvénnyel, akiket elszakítottak a gyerekétől.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!