Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Támogatom! Az a borzalmas, hogy elfogadott álláspont az, hogy az apa alsóbbrendű szülő és nagyon sok férfi inkább mindent eltűr, de nem kockáztat meg egy válást és azt, hogy azáltal elveszíti a gyerekét.
Aki olyan, hogy nem lehet rábízni a gyereket, az ezután se lesz több hétvégi szülőnél, mert nem is akar majd több lenni.
De elképesztő kegyetlenséggel vették el eddig a gyermekeket az apjuktól, pl. ha szerelmes mert lenni másba és sorolhatnám. És mennyi nő tartja sakkban ezzel a férjét...
Nő vagyok, volt már nálunk téma a válás, soha nem volt kérdés, hogy egyenrangú szülők vagyunk és közös felügyeletet akarunk.
Kezdeményezni eddig lehetett bármit, aztán a bíróság döntött. Ezután is így lesz. Nyilván csak akkor megoldható a közös felügyelet, ha a szülők közel élnek egymáshoz (a gyereket nem lehet két iskolába hordani) és képesek együttműködni egymással.
Közel 10 éve tolom a közös felügyeletet, csak akkor működik, ha a szülők normális kapcsolatban maradnak egymással.
5-ösnek igaza van, ehhez kellenek a megfelelő körülmények. Nem járhat 2 iskolába a gyerek. De ha adott a közeli lakhatás, akkor igenis joga van mindkét szülőnek a gyerekéhez és a gyereknek is a szülőjéhez. Intelligenséknél ez úgyis úgy fog működni, hogy rugalmasan kezelik. Ha a gyerek lázas, nyilván egy intelligens szülő úgy dönt, legyen annál a gyerek, aki betegség esetén jobban el tudja látni és nem ahhoz fog ragaszkodni, hogy márpedig most az én 2 hetem van, igaz, hogy túlóráznom kell éjszaka is home office-ban és nem tudok neki teát főzni se, de nálam lesz.
Aki viszont nem intelligens, ott érzi feljogosítva magát az egyik szülő, hogy kisajátítsa a gyereket és a másik szülő ellen hergelje.
Mondjuk azt azért nagyon remélem, hogy arra azért tekintettel lesznek a törvényben, hogy kisbabát, főleg aki még szopik, nem lehet az anyjától elvenni 2 hetekre.
Én férfiként többször megpróbálkoztam elvált nőkkel, de a közös gyerekfelügyelet miatt sosem működött. Mert az ex mindig a képben volt.
Az ex, aki vagy nyomult, és amikor rászóltam, persze én voltam a féltékeny barom. Az ex, aki egy bunkó volt, és fenyegette a volt nejért, és igen, én lettem az agresszív állat, mikor felrúgtam. Az ex, aki sosem fizetett semmit, de én lettem a "Te meg akarsz venni, pedig nem vagyok eladó, tudd meg!", amiért anyagilag akartam segíteni.
Na kösz nem!
Igen, a 2 hét szerintem is túl hosszú.
De lehet ezt nyilván rugalmasan kezelni.
Aki nem hajlandó elismerni, hogy a másik attól még szülő marad, hogy kettejük közt nem működik valami, arra viszont megoldás egy ilyen törvény, hogy ne lehessen megfosztani egy szülőt a szülői szerepétől. Nincs erre joga senkinek. Én váltig hiszem, hogy a férjem szúrta el a kapcsolatunkat, ettől még ha a fejem tetejére állok is, 50%-ban szülő. Mi azért nem válunk el, mert eddig a közeli lakhatást nem tudtuk megoldani és a hétvégi szülőségnél jobbnak tartjuk azt, ha nem válunk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!