Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit szóltok a válast szabályoz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szóltok a válast szabályozó új törvényjavaslathoz?

Figyelt kérdés
[link]
2021. okt. 19. 21:23
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
76%
Borzalmas..
2021. okt. 19. 21:25
 2/38 A kérdező kommentje:
Upsz. Link jól: [link]
2021. okt. 19. 21:25
 3/38 anonim ***** válasza:
50%

Támogatom! Az a borzalmas, hogy elfogadott álláspont az, hogy az apa alsóbbrendű szülő és nagyon sok férfi inkább mindent eltűr, de nem kockáztat meg egy válást és azt, hogy azáltal elveszíti a gyerekét.

Aki olyan, hogy nem lehet rábízni a gyereket, az ezután se lesz több hétvégi szülőnél, mert nem is akar majd több lenni.

De elképesztő kegyetlenséggel vették el eddig a gyermekeket az apjuktól, pl. ha szerelmes mert lenni másba és sorolhatnám. És mennyi nő tartja sakkban ezzel a férjét...

Nő vagyok, volt már nálunk téma a válás, soha nem volt kérdés, hogy egyenrangú szülők vagyunk és közös felügyeletet akarunk.

2021. okt. 19. 21:31
 4/38 A kérdező kommentje:
3, Isten adná h minden nő így gondolja. 😄
2021. okt. 19. 21:32
 5/38 anonim ***** válasza:
99%

Kezdeményezni eddig lehetett bármit, aztán a bíróság döntött. Ezután is így lesz. Nyilván csak akkor megoldható a közös felügyelet, ha a szülők közel élnek egymáshoz (a gyereket nem lehet két iskolába hordani) és képesek együttműködni egymással.

Közel 10 éve tolom a közös felügyeletet, csak akkor működik, ha a szülők normális kapcsolatban maradnak egymással.

2021. okt. 19. 21:33
 6/38 anonim ***** válasza:
89%

5-ösnek igaza van, ehhez kellenek a megfelelő körülmények. Nem járhat 2 iskolába a gyerek. De ha adott a közeli lakhatás, akkor igenis joga van mindkét szülőnek a gyerekéhez és a gyereknek is a szülőjéhez. Intelligenséknél ez úgyis úgy fog működni, hogy rugalmasan kezelik. Ha a gyerek lázas, nyilván egy intelligens szülő úgy dönt, legyen annál a gyerek, aki betegség esetén jobban el tudja látni és nem ahhoz fog ragaszkodni, hogy márpedig most az én 2 hetem van, igaz, hogy túlóráznom kell éjszaka is home office-ban és nem tudok neki teát főzni se, de nálam lesz.

Aki viszont nem intelligens, ott érzi feljogosítva magát az egyik szülő, hogy kisajátítsa a gyereket és a másik szülő ellen hergelje.

Mondjuk azt azért nagyon remélem, hogy arra azért tekintettel lesznek a törvényben, hogy kisbabát, főleg aki még szopik, nem lehet az anyjától elvenni 2 hetekre.

2021. okt. 19. 21:38
 7/38 anonim ***** válasza:
50%

Én férfiként többször megpróbálkoztam elvált nőkkel, de a közös gyerekfelügyelet miatt sosem működött. Mert az ex mindig a képben volt.

Az ex, aki vagy nyomult, és amikor rászóltam, persze én voltam a féltékeny barom. Az ex, aki egy bunkó volt, és fenyegette a volt nejért, és igen, én lettem az agresszív állat, mikor felrúgtam. Az ex, aki sosem fizetett semmit, de én lettem a "Te meg akarsz venni, pedig nem vagyok eladó, tudd meg!", amiért anyagilag akartam segíteni.

Na kösz nem!

2021. okt. 19. 21:43
 8/38 anonim ***** válasza:
19%
Ennek a népnek ez kell, csoda, hogy valaki még kölykedzik ennek a társadalomnak pulyát, vagy vállal magának társat...
2021. okt. 19. 21:46
 9/38 anonim ***** válasza:
97%
6: 5 vagyok és nyilván kell a rugalmasság is. Szerintem amúgy a 2-2 hét nagy baromság. Nálunk egy héten belül van felváltva hol itt, hol ott a gyerek és azt is rugalmasan kezeljük, hiszen bármikor lehet bármelyikünknek előre nem látható ügye. Ez amúgy egy új kapcsolat kialakítása szempontjából is jobb. Úgy nem lehet randizni se, hogy bocs, két hétig nem találkozunk, aztán két hétig meg minden nap... ;)
2021. okt. 19. 21:47
 10/38 anonim ***** válasza:
68%

Igen, a 2 hét szerintem is túl hosszú.

De lehet ezt nyilván rugalmasan kezelni.

Aki nem hajlandó elismerni, hogy a másik attól még szülő marad, hogy kettejük közt nem működik valami, arra viszont megoldás egy ilyen törvény, hogy ne lehessen megfosztani egy szülőt a szülői szerepétől. Nincs erre joga senkinek. Én váltig hiszem, hogy a férjem szúrta el a kapcsolatunkat, ettől még ha a fejem tetejére állok is, 50%-ban szülő. Mi azért nem válunk el, mert eddig a közeli lakhatást nem tudtuk megoldani és a hétvégi szülőségnél jobbnak tartjuk azt, ha nem válunk el.

2021. okt. 19. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!