Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet ezt a helyzetet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet ezt a helyzetet elviselhetőbbé tenni?

Figyelt kérdés
Zátonyra futott a házasságunk, legalább is én már nem látom értelmét. Sajnos még egy darabig együtt kell élnünk, így napi szinten látjuk egymást, közös háztartás, gyerek stb. Megfogadtam magamnak a saját lelki nyugalmam érdekében, hogy nem fogok se veszekedni se beszélgetni vele, nem várok el tőle semmiféle segítséget, nem mintha annyira próbálna valamiben is segíteni,még csak az is nehezére esik, hogy le vigye a gyereket a játszótérre. Egyszerűen egy arrogáns, bunkó, önző ember lett belőle, csak magára gondol. Ha csak rólam lenne szó nem érdekelne, élném az életem és minél előbb lépnék innen. De itt a gyerek is és igényli a törődést, meg hogy foglalkozzanak vele. Látszik rajta hogy hiányolja az apját, ő meg csak folyton le hurrogja, hogy mit akarsz már, ne nyávogj, hol van anyád erigy keresd meg, stb. Ő pedig pötyögi a hülye telefonját, videókat néz, sörözik közbe. Most kíméljenek meg azok akik azzal jönnek, hogy ilyennek nem kell szülni... Nem mindig volt ilyen. De most minél tovább, annál inkább látszik, hogy nem akar helyt állni mint egy családfő és apa
2021. júl. 31. 19:54
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
ezt a helyzetet egy módon lehet csak elviselni: külön kell költözni.
2021. júl. 31. 19:56
 2/9 anonim ***** válasza:
50%

Ebből nagy valószínűséggel válás lesz! Ne legyen igazam!

A kérdés az, hogy miért alakult ez ki? Van valakije? Megcsal?

2021. júl. 31. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Miért és főleg mennyi ideig kell ezt az állóháborút viselni?

Nagyon nem mindegy.

Gondolom a válási kereset sincs beadva, valakinek meg nincs hová menni... szomorú és szánalmas.

A tévében tényleg van ilyen, hogy emberek nem lesznek tiszta h*lyék meg idegbetegek, ha nem szólnak egymáshoz, de legalább össze is vannak zárva és gyereket is kéne nevelni értelmesen... nos az életben ez nem működik.

Tessék leülni most azonnal, mi hogy lesz, ki hová megy és nem húzni a kelleténél tovább.

Szülő vagyok én is: ha neked látható gond és stressz ez a helyzet a gyereknek szerinted, aki nektek kiszolgáltatott, tehetetlen?

Naugye. Nem ujjal mutogatni meg debezzegezni a másikra, hanem lezárni, megállapodni, folytatni nélküle. Egy napig se ebben a feszkóban létezni.

Szegény kicsi.

Csak reméljük, hogy ha a választás nem sikerült férfifronton (van ilyen), akkor legalább a pénzügyi kultúrád nem a béka feneke alatt van... vagyis nem vagy te sem kiszolgáltatva gyesecskével más házában, hanem karakán, tudatos nőként van hová menned, van miből élni és van annyi, amiből jut pont annyi gyereknek, mint amit felelősen bevállaltál.

2021. júl. 31. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Most a te lelki nyugalmad a fontosabb, vagy a gyereké? Ez így elég gáz, hogy elnézed ahogy szenved, de inkább lapítasz, mert kényelmesebb. Szégyelheted magad.
2021. júl. 31. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
#4 Az lehet, nincs hova mennie. Hova menjen egy gyerekkel? Az utcára? Vagy albérletbe, amit lehet nem tud kifizetni?
2021. júl. 31. 20:19
 6/9 anonim ***** válasza:
34%

Hát 5. válaszoló... az bizony a szülő felelőtlensége és szégyene, ha egy válás után hajléktalan lesz gyerekkel.

Tudom, manapság a csokok és babavárók végtelen tengerében csak egy nagy boomer vagyok a hozzáállásommal- de muszáj felelőtlenül szülni?

Muszáj taccsra vágni magunkat egy válással? Muszáj a semmire gyereket vállalni?

Mert ha valakinek van egy közepes munkája, az már nem megy semmilyen híd alá... nem kell csúsztatni.

Persze, minimálbér közeli, hitelekkel agyonvert életből nehéz lehet feltápászkodni, de nen lehetetlen és nem egyenlő a hajléktalansággal.

Borzalmas, hogy valakinek felelős szülőként nincs annyija, hogy tovább tudjon állni, ha az élet úgy hozza... akkor minek kell feltétlenül, eszetlenül, tervezetlenül családot alapítani?

Ha egy ember egyedül van, mint a kisujjam, az is egy félelmetes stressz, hogy nincs semmi tartalék, nincs mihez nyúlni... de gyerekkel mindebben hogy lehet nyugodtan aludni és létezni (meg hiteleket felkapkodni erőn felük, gyerekeket bevállalni erőn felül) azt sajnos nem tudom megérteni...

De ez kitérő volt. Őszintén kívánom és remélem, a kérdező nem ilyen helyzetben van és van hová lépni.

Így arra bíztatnám, HA döntött, akkor lépjen határozottan, a stressz senkinek sem jó.

2021. júl. 31. 20:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem lapítok, de nincs kivel beszélni, csak ujjal mutogat, bezzeg így meg bezzeg úgy. Próbáltam már milliószor neki futni, de meg se hallgat, le hülyéz, rögtön felcsattan, hátat fordít. Egy hét alatt nem tudok új lakást keríteni, még ha van is miből fizetni. De más dolgok miatt sem tudok rögtön dobbantani. És fontos az én és a gyerek lelki nyugalma is. Nem csal meg, de megváltozott miután megszületett a gyerek, egyszerűen nem való családapának.
2021. júl. 31. 20:49
 8/9 anonim ***** válasza:
#5: Hol írtam, hogy menjen el? De igenis vegye fel a kesztyűt és álljon ki a gyereke érdekeiért. Senkit nem érdekel, hogy apukának mihez van kedve. Szép is lenne, ha anyuka is akkor pelenkázna meg etetne, ha kedve van. Nem mellesleg a láthatás alatt kettesben lesz a gyereke ezzel az apukával. Ideje, hogy megtanulja ellátni.
2021. júl. 31. 21:30
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 Én az anyukára értettem az #5 hozzászólásban és nem az apára.

Ha az apa nem foglalkozik vele és ilyen a hozzáállása, akkor szerencsétlen anya mit csináljon? Nézze, hogy az apáról lepörög minden. Ha a szép szó nem segített, akkor mit csináljon?

Említett hozzászólásomban erre is céloztam.

2021. júl. 31. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!