Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást kérjek?
Háát van ez a megoldás, hogy ti egyeztek meg. Egyéb esetben ügyvéd fog segíteni ebben első sorban.
Ha bár ezt senki nem szokta javasolni hosszútávon...nem biztos, hogy mindig megmarad az összhang, és ha ő megváltozik, máshogy áll hozzá, akkor nem lesz semmi ami alapján követelheted azt a mondjuk 60.000 Ft. Erről egy papír jó lenne....
Miféle gyerktartást kérsz, ha az apuka még ott lakik és házasok vagytok?!
Az ember esze megáll.
Megbeszéltük, hogy mi így válunk el. Az anyagiak miatt nem éri meg másként. Én nem tudnám érvényesíteni az adókedvezményt, ha meg ténylegesen válunk ő nem is érvényesíthetné, neki kellene kiköltöznie, a hiteléből közösen kifizetett összeg fele nekem visszajárna...
Már hosszú ideje csak lakótársak vagyunk, vita is csak az anyagiak miatt szokott lenni. Ezért megbeszéltük, hogy jobb lesz külön kezelni a pénzeket.
A főzés része nem probléma, mert ha már négyünkre főzök jut neki is. A mosást megcsinálja magának, de a bevásárlás nem megy neki. Amíg beletanul, addig lenne csak így, a rezsi ráeső részét természetesen azután is elkérem tőle.
Tehát el akarsz tőle kérni havi 160 ezer forintot, úgy, hogy továbbra is együtt laktok?
Igazi modern nő vagy Te is b@zdki!
Mivel apuka kapja a családi adó kedvezményt, ezért gondolom Ő dolgozik.
Én apuka helyében jól kiröhögnélek, és megmondanám, hogy ha pénzt akarsz, akkor add be a válási papírokat, és majd kapsz amennyit a bíróság megítél, aztán menjen ki merre lát!
7.
Külön kaaszán lesznek szinte. Apuka is így jár jól. Ha elválnának, akkor apuka fizetése lemenne 220 ezerre, aminek az 50 százaléka menne gyerektartásra és utána abból oldhatná meg a lakhatását és a rezsijét.
Hát, ez csodás. Igen, tényleg ez tűnik a legjobb megoldásnak...
Ha már pénzt kérsz tőle, akkor kérd el az adókedvezményt, amit kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!