Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után anyagilag tönkremen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után anyagilag tönkrement férfiak hogy àlltak talpra ?

Figyelt kérdés
2021. máj. 31. 12:28
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
84%
Mi válás után eladtuk a közös házat és fele-fele. Annak ellenére, hogy én a saját lakásom árát beforgattam és az onnantól már közös vagyon lett, pedig amúgy házasság előtti magánvagyonom volt. Szóval anyagilag én jártam rosszabbul. Erőszakoskodhattam volna a nagyobb tulajdonrészért, mert a gyerek is nálam maradt, de nem tettem. Elegem van már az itteni sztorikból, amikor feszt azt látom magam körül, hogy apuka lelép és otthagyja a gyereket, ő meg megy az új nőhöz stb. Nem igazán látok anyagilag tönkrement férfiakat. Párt is hamarabb találnak egyedül, mert a gyerek nem velük van feszt. Be lehet már fejezni a nyavalygást.
2021. máj. 31. 14:37
 32/44 anonim ***** válasza:
50%

Jól van, ennek így nincs sok értelme, ennyire általános igazságok nincsenek.

Ha tudjuk, mennyi a "vagyon" (ingatlan, kp, stb), akkor van miről beszélni.

És persze ha tudjuk, miért válnak. Addig ez csak duma.

Én fenntartom, hogy a nőnek több jár, azt nem állítom, hogy 100%, az már sok mindentől függ.

De ez az én véleményem, tiszteletben tartom, ha más nem így gondolkodik.

2021. máj. 31. 14:38
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Engem megcsalt a feleségem, lebukott, otthagyott a két gyerekkel, nem fizet gyerektartást se. Én fogtam magam és beindítottam a vállalkozásomat, amiről évek óta lebeszélt. Most már többszöröse a bevételem az átlagbérhez képest. A lakást eladtuk, mivel neki volt nagyobb része korábbi örökség révén benne, ezért nem sok maradt belőle nekem. Albérlet után most gyűjtöttem össze annyit, hogy önerőre elég legyen. Már lakásokat nézek az azóta megismert párommal. Hamarosan esküvő. Fel lehet állni, de ahhoz keményen oda kellett tennem magam. Az exem már visszajönne, de a hátamra sem kell. A gyerekek sincsenek odáig érte, nem maradt titok a tette. Egy férfi mindig képes újrakezdeni mindegy, hogy megcsalás, háború, vagy egy tragédia készteti erre, a családot fenn kell tartani, a gyerekek ártatlanok és számítanak az szüleikre. Ha az egyik elveszik, akkor a másikra.
2021. máj. 31. 14:39
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy miért válnak, volt-e hűtlenség vagy csak már nem tudnak együtt működni, mint társak. A magyar jog szerint akkor is 50-50% jár mindkét félnek a házasság után szerzett vagyonból. Rengeteg lehetőségetek van. Feleséged megveszi tőled a ház rád eső részét. Bérleti díjat fizet a ház fele után. Lemond a gyerektartásról addig a 10-20-30-akárhány millióig, ami a ház rád eső részének aktuális értéke. Eladjátok a házat, elfelezitek amit kaptok érte, aztán megoldjátok mindketten, ahogy akarjátok. Nehéz? Igen. De nem lehetetlen, és nem kell hagyni, hogy anyagilag kisemmizzenek.

És pont azért, mert a nő a gyerekek miatt kiesett a munkaerőpiacról és feláldozta a karrierjét, azért igazságos az 50-50%.

2021. máj. 31. 15:48
 35/44 A kérdező kommentje:
34 Nem vitattam jár az 50% de a fele meg jár a férfinak. És nem szép a gyerekekre hivatkozva nem akarja eladni.
2021. máj. 31. 15:56
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem akarja eladni, mert a férj nem adatja el. Vagy vetet fel vele hitelt. Vagyonmegosztási pernél nincs olyan, hogy a feleség mit akar meg mit nem. Ott az van, hogy kinek mennyi jár.
2021. máj. 31. 16:00
 37/44 A kérdező kommentje:
36 Persze csak azt sem könnyű felvállalni, hogy úton útfélen azt hangoztatja ki akarja rakatni a gyerekeit az utcára. Kozben meg csak a részét szeretné megkapni semmi mást.
2021. máj. 31. 16:05
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Kit érdekel, mit mondanak mások...? Mindenki a saját portáján.

Vőlegényem ügyvédje mikor kiküldte a levelet exének a követelt összeggel, az ex jelenlegi élettársa kiiírta a fészbúkjára, milyen apa az ilyen, aki eladná a házat a gyerekei feje felől meg albérleti díjat követel rajtuk és ott mocskolta.

Ki követelt bármit a gyerekeken...? A levél címzettje a gyerekek anyja.

Amúgy a jelen mocskolódó élettárs az én vőlegényem mai napig ki nem fizetett tulajdonába költözött be egy szál gatyával és az ő ágyában alszik jelenleg is. És még van képe fészbúkra kiírogatni, ki milyen gerinces.

Szóval ennyit mások véleményéről.

Mindenki maga dolgával foglalkozzon.

2021. máj. 31. 16:15
 39/44 anonim ***** válasza:
65%

A kérdésre válaszolva: a többség odacuccol az aktuális barátnőjéhez, és elég rendesen kihasználja anyagilag. Így ki tudja fizetni a kemény 25-30 ezres gyerektartást. Erre hivatkozva meg kibújik minden közös fizetni való alól. Nem ritka, aki pont véletlenül elveszti az állását és a nő tartja el. Új munkát persze nem talál, közben gyerektartást sem fizet.

Másik verzió, aki foggal-körömmel ragaszkodik a külön kasszához, és valahogy mindig úgy alakítja, hogy ő fizet kevesebbet. Aztán egyszer csak lelép, és két napon belül saját lakást vesz a félretett pénzből.

2021. máj. 31. 17:24
 40/44 anonim ***** válasza:
40%

Most én is elmorzsoltam pár könnycseppet értük. 😀

2021. jún. 1. 09:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!