Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után anyagilag tönkrement férfiak hogy àlltak talpra ?
Lehet úgy is egyezkedni, hogy a házrészéről lemond az apa, de annak összegét betudják a gyerektartásba. Így az anyának nem kell leraknia itt és most 10-20-30 milliót (ami általában nem is menne). Viszont a férfi a gyerektartás összegét félreteheti új lakásra spórolásra, vagy albérletre költheti.
Nyilván mindezt értékegyeztetéssel, tehát lehet, hogy egy minimális összeget így is fizetnie kell, vagy évekig nem fizet, majd később kell neki stb.
Ha nem az a cél, hogy minél rosszabb legyen a másiknak, még ha magamat megszívatom is vele, akkor ezért lehet normális kompromisszumokat találni.
20 Ez mire dolgozni kezd, állást talal sok ev után, plusz olyat amire hitelt is kaphat! Nem kevés idő.
21 Ez jó ötlet lenne, hogy a gyerektartás helyett menne kár, hogy a gyerekekkel takarozva ragaszkodik a házhoz.
"Ez mire dolgozni kezd"
Ez....?? Hagyjuk már. Valamiből meg kell élni, mindenki dolgozik és előbb-utóbb hitelképes lesz. Amúgy ha jövőre fizeti ki a férj részét sokkal jobb,mint ha soha. Szerintem.
Figyelj, ha se ezt nem szeretné, se az árverezést, se gyerektartás fejében neki meghagyni a házat, akkor mit szeretne? Mert ha alapból semmit, akkor miről szól ez a topik? Válás után anyagilag tönkrement férfiak a címe. Ki kényszeríti...???
Ugyanúgy, ahogy válás előtt. Rendes munka, spórolás, stb.
Csak most mindezt nem huszonévesen, hanem idősebben kezdi (újra).
Lehet, én maradi vagyok, de az én elveim szerint váláskor a vagyon nagyrésze (pl lakás), az (ex)feleségé maradjon - főleg ha vannak gyerekek, és nála maradnak -, mert szerintem egy nőnek, anyának, nehezebb ma újrakezdenie. Sajnos, de az van, hogy a férfiak általában jobban keresnek, egy egyedülálló férfinek könnyebb az újrakezdés, anyagilag is. Én így tartom korrektnek.
Lehet menni albérletbe stb, és szépen újra felépíteni.
24 Arra írtam, hogy ez hogy ez idő!! Nem márol holnapra megy.
25 Szerinted úgy helyes hogy mindent hagyjon ott? Amiért nagyrészt ő dolgozott meg? Nem mindenki engedheti meg ezt anyagilag, még ha emberileg szívesen oda adná a gyerekek miatt , akkorsem mindenki teheti meg.
25-ös vagyok.
Igen szerintem így, mert én nem úgy fogom fel, hogy mindenért ő dolgozott meg. Attól, hogy a feleség kevesebbet keresett, főleg, ha közben volt 1-2-3 gyedes időszak otthon a gyerekekkel, még nem dolgozott kevesebbet. Ha viszi a háztartást, gondozza a gyerekeket stb, az az én szememben ugyanolyan kőkemény munka, sőt sok nő azért keres kevesebbet, mert "feláldozta" a karrierjét a család, a gyerekek miatt.
Az igaz, hogy nem mindenki engedheti meg magának, de ettől függetlenül tény, hogy egy férfinak könnyebb. Többet keresni is könnyebb, új kapcsolatot alakítani is könnyebb, lássuk be.
Persze függ attól, kinek mi a munkája/szakmája, hol él, de ettől általánosságban ez így igaz.
Persze ha mondjuk azért van a válás, mert a nő lépett félre, akkor az árnyalja a képet. Ha a pasi, akkor igenis hagyjon ott mindent.
Ha meg csak azért, mert kihűlt a kapcsolat, akkor a férfi legyen Férfi, és ennek megfelelően gáláns.
28-nak: így van, a nő valószínűleg feláldozta a karrierjét, míg gyerekeket szült, nevelt. Férj kereste meg a házra valót.
Pont ezért érzem teljesen OK-nak az 50-50-et. Én nőként is azt mondom, nem hagynám ott a teljes vagyont az asszonynak.
28 Igen ezt számításba véve jár a fele. De a fele akkoris jár!
Gáláns nem egyenlő hogy balek. Persze aki megteheti ajandekozzon akár 100 milliós hazat is van aki nem érzi meg ezt az összeget.
Máris konnyebb lenne önerőnek jo vagy egy olcsóbb helyen egy kis ház stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!