Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötelességem teljesíteni a kérését/követelését?
Ne Hallgas a 9re , ha a lakás kizárólag a férfi tulajdona mondjuk házasság előttről simán kitehet.
Csak emberségén múlik megteszi e de jogilag megteheti. Szégyen lenne ha a rendőrök dobnak ki menj magadtól el.
2021. máj. 25. 19:55
9es vagyok. Igazat mondok, a többiek tévednek. Nyugodtan kérdezz meg egy ügyvédet,hazastarskent ottlAkhatsz míg nincs meg a bírósági végzés a lakashasznalatrol.ha kitesz,a rendőrség vissza visszaenged.
2021. máj. 25. 20:14
Márpedig a 9-esnek van igaza. Gondolom oda vagy bejelentve, max. kényszerkijelentéssel tehet ki, házasságtól függetlenül is, de amíg az a bejelentett, állandó lakcímed, addig bachatja.
2021. máj. 25. 20:19
Természetesen maradhatsz, mert nem szivességi lakáshasználó vagy, hanem egyenlőre még házastársak vagytok, minden közös. Majd ha bíróság elválaszt és meg lesz a vagyonmegosztás, akkor majd el kell költöznöd. Ha kirak, kizár, akkor magánlaksértést követ el, hívjál rendőrt a helyszínre. Ha a rendőrség le akarna rázni, mert tuti nincs emberük és van ezer bejelentésük, ne hagyd magad, ragaszkodj hozzá. Egy rendőr.
2021. máj. 26. 04:37
14 Hogy lenne közös ha a férj tulajdona volt pl házasság kötés előtt? Jó vicc lenne...
2021. máj. 26. 08:41
13. vagyok és hiába pontoztok le, ez így működik. Egy barátomat ideiglenesen (!) jelentett be a főnöknője a hátsó kisházba, addig nem tudta kirakni, amíg élt a bejelentés (és igen, a nő, mikor bekattant, rendőrt is hívott).
2021. máj. 26. 11:02
De a kijelentés a tulajdonosnak, tulajdoni lappal 2 perc kb..... nem múlik ezen. És ha a férfié a ház simán megteheti h nem járul hozzá h ott lakjon.
2021. máj. 26. 11:21
Két perc? Szerinted.
Be kell battyogni a kotmányhivatalba (persze időpontot kell előtte foglalni), aztán ott közlik, merre hány méter. De hívja ki rád nyugodtan a rendőrséget, második alkalommal figyelmeztetni fogják, hogy jogalap nélkül ne telózgasson nekik, mert meg baxák minimum 50 ezerre. És ezek tények, lehet megint lepontozni .
2021. máj. 26. 13:23
14-es vagyok, a rendőr. Kíváncsi vagyok, hogy aki lepontozott, az hány ilyen ügyben magánlaksértéses ügyben dolgozott... 😀 Elmondom még egyszer, maradhat a feleség, amíg bíróság nem dönt úgy, hogy mennie kell. Nem vagyok ügyvéd, de tudomásom szerint a házasság vagyonközösséget is jelent, majd váláskor a bíróság megmondja, hogy kit mi illet. Ha a férj igazolja, hogy azt a lakást a házasság előtt szerezte, akkor az övé lesz, de pl. ha közösen felújították, növekedett az értéke, akkor abból jár a feleségnek is, tehát lehet benne része. Bírói döntésig a nő maradhat. Pontozzatok le megint nyugodtan! 😀
2021. máj. 27. 10:23
Azoknak van igaza, akik azt mondják maradhatsz! Amíg nem. Zajlik le a válás biztosan. De akár utánna is, ha nincs a végzésbe, hogy X időn belül el kell hagynod az ingatlant.
Mivel házastárs vagy, és évekig fent állt a vagyonközösség, ezért lehetséges, hogy "részed" van az ingatlanből. Pl. 2020ba építettetek egy kerítést, ezáltal megnövekedett az ingatlan értéke, a kerítés árának a fele téged illet. Tehát amíg nincs tisztázva a dolog, addig ugyanolyan használó lehetsz mint a tulajdonos.
2021. máj. 27. 12:01
Kapcsolódó kérdések: