Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van itt olyan, aki gyávaságból...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, aki gyávaságból nem válik?

Figyelt kérdés

Mivel nincs nagy zűr, csak évek óta menthetetlenül lapos kapcsolat, nem mersz válni.

Van itt olyan, aki fél attól, hogy mindent elölről kell kezdenie, de már sokszor gondolkodott rajta? Vagyis hogy inkább érzi, hogy nem jó lesz ez így egy életre?

Mi tart vissza? Számít, hogy mit szólnak az ismerősök, vagy félsz, hogy elfordulnak a közös barátok?

Van olyan kötelék, amit nem tudnátok elvágni (pl közös vállalkozás, gyerek, hitel, stb)

Hogy éltek?

2021. máj. 24. 14:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én magam miatt szeretnék válni mert kiborít a férjem. Szeretnék egy rigolyás háklis basztato kötekedő lakotars nélkül élni

Csak van egy gyermekünk aki visszatart.

2021. máj. 25. 10:07
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyáva és gerinctelen ember vagyok. Röviden a sztorim, adott egy férj aki évek óta tojt rám, anyagilag megkaptam mindent,a közös gyermekünk is, kivéve őt... belefáradtam. Elengedtem a boldogságot. Úgy gondoltam majd vhogy lesz, lényeg h a gyereknek mindene meglegyen. Nekem a covid miatt bizonytalan a munkám, közös hitel, hitelek, tizenéve együtt, mondom mindegy, eddig kibírtam, kibírom a gyerek miatt. Egyébként normálisnak momdható a kapcsolat, szex is van, szóval elvoltam. De mivel belefáradtam, kissé elveszett az érdeklődés, beletörődtem h ennyit kapok itthon, ennyi van stb. Aztán beütött a villám, jött egy férfi az életembe, elejétől közös vonzalom, olyan mélységekig mozgat meg h nem is tudtam h ilyen van... semmi nem volt köztünk úgy értve, se csók semmi. Sőt, ő is kapcsolatban él, ráadásul évekkel fiatalabb nálam... kiderült. Most a férjem ígéri h mintaférj lesz, szeret engem azt mondja, eleinte úgy gondoltam igen működhet, de itt van a másik... beledöglenék ha vmiért nem lenne. A férjem őszinte, látom rajta, ismerem. Én meg más férfira is vágyom. Szeretem őt, de lehet már szerelmes nem vagyok, de nem tudnám boldogtalannak látni és ha mi szétmennénk ő tönkremenne, a gyerekünk is, mert nagyon érzékeny lelkű, és igazából nekem mindent újra kellene kezdenem. De ami a legtöbbet nyom a latba a gyerekem. Nem dönthetek szabadon, nem is tudnék. Tudom h neki így biztonságot ad, akinek elváltak a szülei az tudja h onanntól borult meg az élete, én ezt nem akarom, önzőségből mert a saját boldogságom fontosabb. Ha nem lenne a gyerek meglépném, de így.... sose lenne nyugalmam. És itt jön az h egy szemét ge,ci vagyok, mert nem bírom elengedni a szerelmet. Engem évek óta nem szerettek, most meg amikor szeretne a férjem már nem rá vágyom... tudom undorító. Elítélem magam. Szenvedek miatta, de nincs jó döntés. Nincs. Ebben a verzióban egy kicsit én is boldog lehetek. Igazából csak leírtam, nem érdekel ki mit gondol. Nem minden fekete v fehér...
2021. máj. 25. 12:20
 13/21 A kérdező kommentje:

#11 Sajnálom :(

#12 Miért is lennél? Férjed évekig magasról tett rád. Ez konkrétan egyenes következménye az ilyen házasságoknak. Nézd én nem szólhatok az életedbe bele, de Neked is csak egy van. Gyerekednek nem az a jó, ha két szülő egy fedél alatt van, hanem, ha két kiegyensúlyozott szülője van. Hidd el. Jelenlegi párod boldogságáért nem te vagy a felelős. Érdekelte őt, hogy te hogy vagy, mi van veled, míg nem borult a bili? Nem, szóval most is csak az önző érdekeit nézi.

Neked magad miatt és hosszú távon a gyerek miatt kéne kilépni.

Így nem lehet élni, komolyan, Már elolvasni is rossz volt. Mást szeretsz, csak kínlódsz.

2021. máj. 25. 12:28
 14/21 anonim ***** válasza:
12es tökre megértelek, erre mondom én hogy a felnőtt élet szívás. Ha boldog akarsz lenni tönkreteszed a gyermekedet, ha maradsz egy lapos vagy kritizaloló (en 11 es) kapcsolatban akkor meg a minta szar amit átadok és valószínűleg az ő kapcsolatai is szarok lesznek. De nekem elváltak a szüleim, anyám is is veszekedett velem eleget csak mellette még ki is borult hogy egyedül van. Félek rám is ez várna, akkor inkább lássam hogy a gyermekünk boldog, hisz rajong az apjáért. Az hogy én hogy érzem magam így már mellékes.
2021. máj. 25. 12:29
 15/21 A kérdező kommentje:

"Ha boldog akarsz lenni tönkreteszed a gyermekedet"

Ez nem igaz!! Ilyet ne mondj neki, mert pont ellenkezőleg. Nem lesz a gyerek boldog csak azért mert együtt vannak a szülei. Nekem nagyszüleim sem váltak el, pedig kellett volna, ezt a mintát vitte tovább anyám a házasságába. És mi gyerekek csak szívtunk, hogy egy fedél alatt maradtak a szüleink mikor már nem kellett volna.

Maradjunk annyiban most testvérem hozza a mintát és pont olyan rossz házasságban szenved, mint szüleim és anno nagyszüleim.

2021. máj. 25. 12:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Igen, örlődök is. Csak amikor egyszer szétmentunk a gyermekünk non stop orditott, panasz volt rá az oviban, verekedett, nem lehetett vele az utcán se menni, a düh és az ellenkezés olyan fokú volt h muszáj volt békét kötni a férjemmel mert se ő se én nem bírunk vele, de még az óvónők se. Kiszokott az ovibol.

Ha éljük az életünk boldogtalanul tök átlagos gyerek, agyon dícsérik az oviban, kedves és jól nevelt stb

2021. máj. 25. 12:43
 17/21 A kérdező kommentje:
Persze, hogy ezt fogja csinálni, de nem normális dolog ám, a gyerek akaratának folyamatosan alárendelni magad. Ezen minden elvált szülő gyereke -kisebb-nagyobb mértékben-átesik.
2021. máj. 25. 12:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Jó csak megijesztett minket. :) nem vetettuk még el a válást, de ez visszavetett.

Nem korom fekete minden, csak nem az ideális. Ezért irom h nehéz kilepni. Nyilván egyszer megérik. Anyagilag is középosztály alatt vagyunk, együtt átlagos külön fogalmam sincs hogy élnénk meg, nincs lakásom.

2021. máj. 25. 13:01
 19/21 anonim ***** válasza:
És én keresek jobban, illetve a kiadasok is úgy oszlanak meg, hogy az ételt pl csak én veszem, a többi feleződik, csak nincs lakásom ahová vele tudnék menni
2021. máj. 25. 13:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az a másik férfi se biztos, hogy kilépne a kapcsolatából. Főleg ha gyereke is van. Szeretőnek persze kellenénk...Nehéz úgy megtenni ezt a lépést, hogy minden bizonytalan.

Én egyértelműen nem kellettem volna másra, mint szex, mert neki is vannak gyerekei és nem is akartam volna én abba belerondítani. De érte biztosan ki tudtam volna lépni a házasságomból. És azt is tudom, hogy ő soha nem tette volna meg. Megszenvedte ő is. De elképzeltem azt is, hogy a gyerekei utána sírnak és rájöttem, ha meglépné is, tudat alatt engem okolna és végül erre rámennénk.

Nincs a szerelemnek helye onnan kezdve, hogy az embernek gyerekei vannak. (Nem a 18-as vagyok, csak egy sorstársa.)

2021. máj. 25. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!