Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Viselkedhet emiatt így? Válófélben lévő embernek lehet ez egyfajta önigazolás?
Röviden a történet: a férjem elhagyott egy fiatalabb, gyermektelen nőért. Saját bevallása szerint azért, mert olyan "semmilyen volt már a kapcsolatunk". Azóta lekezelően viselkedik velem, szinte süt belőle a lenézés, utálkozás. A gyerekeink miatt muszáj tartanunk a kapcsolatot sajnos.
Úgy érzem, nem adtam okot erre a stílusra, főleg, hogy méltósággal viselem a helyzetet, nem akarok gyűlölködni, a gyerekek miatt sem.
Nem értem a viselkedését, hogy akkor ő miért vette fel velem szemben ezt a modort.
Lehetséges, hogy megpróbál magában meggyűlölni, mintegy önigazolásként, hogy miért is hagyott el? Próbálja meggyőzni magát, hogy megérte szétrobbantani a családot, gyakorlatilag megoldható problémák miatt? (nem tudom, érthető-e a gondolatmenetem...)
Hát ritka az, aki méltósággal tud viselni egy ilyen helyzetet. Nem könnyíted meg a lelkiismeretét, ez biztos. Nagyon empatikus embernek tűnsz és valószínű jól átlátod, hogy mi zajlik benne.
Nekem is megromlott a házasságom, de nálunk konkrétan egy nagy konfliktus után és nem kellett okot keresnem, mert ez volt az oka, amikor évek múlva beleszerettem másba. De az évek során a harag csillapodott bennem, ha túl nem is leszek rajta soha, már lehiggadtam, ennek ellenére a házasságomat már nem akarom férfi-nőként újjáépíteni (a gazdasági érdekközösség meg van így is), viszont valahányszor felfigyelek valaki másra, mostanában már szükségem van önigazolásra, hogy ezt lelkifurdalás nélkül érezhessem: elkezdem felemlegetni magamban a régi sérelmeket, azt is, amin a kapcsolatunk eleje óta már huszonötször túljutottam. Valószínű azért van ez, mert már nem haragszom a férjemre.
#1: Aki távolságtartó az nem ilyen. Nem hideg elutasító a stílusa, hanem "magas lóról" beszél velem. Amikor kiderült, hogy megcsal, akkor majdnem sírt, bocsánatot kért. Innen jutottunk el odáig, hogy most már gyakorlatilag mintha a s@ggéből rántott volna ki.
Egyébként már elengedtem minden szempontból, még aznap lezártuk a kapcsolatunkat.
#4: Miből jön le az neked, hogy nem vagyok túl rajta? Egyébként olyan szempontból tényleg nem, hogy haragszom a történtekért, mert gusztustalan módon át lettem verve, megcsalva, elhagyva (és hiába akarna visszajönni, egy hazug, sunyi embernek tartom, aki eljátszotta az esélyét nálam...és még sértődés volt azon is, hogy megmondtam neki, hogy innen nincs visszaút). Ennek ellenére én normális, udvarias hangnemben tudok beszélni, és rosszul esik (úgy gondolom jogosan), hogy nem ezt kapom vissza.
Az új nőnek meg el kell fogadnia, hogy a gyerekek miatt muszáj kommunikálnunk. Tudhatta ezt akkor is, amikor széttette a lábát egy nős apucinak.
Hát szerintem te egyértelműen savas vagy, ez látszik az indító hozzászólásodból is.
"Próbálja meggyőzni magát, hogy megérte szétrobbantani a családot, gyakorlatilag megoldható problémák miatt?"
Milyen családot robbantott? Nem robbantott semmilyen családot, téged hagyott el, nem a gyerekét.
Nem tudom hogy viselkedsz, de szerintem a gyerek is érzékel ebből.
Ráadásul írod, hogy megoldható problémák miatt. Szerintem mi volt megoldható abból, hogy konkrétan másba szeretett bele?
#6: Sajnos rengeteg fájdalmat okoz a gyerekeinek, akik idáig megszokták, hogy apa itthon él velük, és ez most már nincs így. Így értettem a család szétrobbantását, a megoldható problémák alatt pedig azt értettem, hogy nem voltunk rossz páros, csak elmúlt a lángolás, amit az exférjem annyira idealizált.
De nem magyarázom neked, mert látszik, hogy elfogult vagy.
Egyébként remélem akkor is ennyire véded az álláspontod,ha majd a te párod pattan meg hirtelen ötlettől vezérelve (kívánom, hogy átéld, akár többször is, egészségedre!)
Te vagy elfogult. Rengeteg fájdalmat úgy tud okozni, hogy meg sem próbálod megértetni velük, hogy apa-anya ugyanúgy szeretik őket, csak külön költöztek,
Szerinted nem voltatok rossz páros, miközben észre sem vetted, hogy neki más igényei vannak. Roppant önző gondolkodásra vall. Még most is hogy mással él nem érted, hogy neki nem az kellett ami neked
Mellőlem nem fognak pattani, mert sem önző, sem zsarnok, sem sértődött, de pláne nem rosszindulatú nem vagyok. Mint te
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!