Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen joga van az apának a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen joga van az apának a kisfiunkhoz, ha nem vagyunk házasok? Részletek.

Figyelt kérdés
A kicsi 8 hónapos, és sajnos nagyon megromlott már most a kapcsolatunk az apával. Én külföldi állampolgár vagyok és a kicsi is ott született, tehát ő is az. Beszélünk a különköltözésről, de én igazából el szeretnék menni Magyarországról. Természetesen a kicsi jönne velem! Milyen jogai vannak az apának így, hogy ezt megakadályozza?
2010. aug. 24. 00:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ám teljesen szívetelen, hajlandó lennék együttműködni az apával, hogy láthassa a kicsit és tartsák a kapcsolatot..bár nem vagyok benne biztos, hogy akarná egyáltalán, hiszen eddig sem sokat foglalkozott vele.
2010. aug. 24. 00:49
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem akarja, akkor irass alá vele nyilatkozatot, hogy lemond a gyerekről. Ha nem mondd le, az keményebb dió, biztosítanod kell a láthatást (és nem úgy, hogy itt lakunk a világ másik végén, jöhetsz kéthetente ha akarsz). De sztem kérdezz meg egy ügyvédet erről. :)
2010. aug. 24. 00:58
 3/13 Morcika83 ***** válasza:
88%
Szerintem megakadályozni nem tudja, de biztosítanod kell a lehetőséget a láthatásra, ami ha nem megy közös megegyezéssel akkor bírálják. De szerintem kérdezz meg egy ügyvédet mert az állampolgárság lehet befolyásoló tényező.
2010. aug. 24. 00:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Aláírni biztos, hogy nem fog semmit, hiszen nem fogja szó nélkül benyelni ezt a 'presztizs veszteséget' és nem fogja megkönnyíteni a dolgom.
2010. aug. 24. 01:22
 5/13 anonim ***** válasza:
39%
Az apának joga van a gyerekéhez, a gyereknek pedig az apjához!
2010. aug. 24. 06:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ugyanannyi joga van mint neked. A kettő egyszerre nyilván nem megy, megegyezni sem tudtok, bíróság kell meghatározza a játékszabályokat.
2010. aug. 24. 07:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A közös gyermekkel kapcsolatban ugyanolyan jogai és kötelességei vannak, mintha törvényes házastársak lennétek.
2010. aug. 24. 07:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindketten külföldi állampolgárok vagytok, akkor nincs nehéz dolgod. Jelentkezz vissza állandó lakcímmel oda amelyik országból jöttél és akkor már az ottani bírósághoz tartoztok. Mivel nem vagytok házasok elég nehéz dolga lesz az apának, hiszen mondhatod, hogy te mindíg is ott éltél, ez csak egy kis kiruccanás volt, semmi közöd amúgy az országhoz, hiszen a gyerek is ott született, nem érted, hogy miért is kellene neked itt maradnod, vagy visszajárnod.
2010. aug. 24. 07:35
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy mivel mindketten külföldiek vagytok, az ottani biróságnak kell döntenie. Ez valószinűleg neked kedvez. Ha kiviszed a gyereket, onnan neki nagyon nehéz lesz/ lenne visszahozatnia. Egy gyereknek apára is szüksége van, ha az apa a későbbiekben esetleg változtat a magatartásán, biztositanod kell a láthatást. A gyereknek mindenképpen rendezett körülményekre van szüksége, még akkor is,ha ez a vérszerinti apa nélkül valósulhat csak meg.
2010. aug. 24. 08:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy ha a két szülő messze lakik egymástól, akkor a láthatásnál az utazást úgy kell megoldani, hogy mindkét szülőnek az utazás felét kell állnia. Szóval akinél van a gyerek, az elviszi fél útig, meg haza is úgy viszi, hogy félúton találkoznak és átveszi. Vagy ami egyszerűbb, hogy az egyik fél kifizeti a másiknak az útiköltség felét.

Amúgy szerintem, ha te is is a picid is külföldi állampolgárok vagytok, akkor az apa nem akadályozhatja meg, hogy haza menjetek, hiszen nektek az a hazátok. De a láthatást meg kell oldani.

2010. aug. 24. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!