Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az anya kötelezheti 12 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az anya kötelezheti 12 éves gyermekét arra, hogy vele menjen és az újdonsült 'apuka' jelölttel külföldre, itt hagyni minden rokont és barátokat, szerelmet?

Figyelt kérdés

Egy 36 éves nő, egy 12-13 éves kislánnyal.

Tavaly nyáron össze ismerkedett a munkahelyén egy 33 éves, 2 gyermekes családapával

A férfi 'beleszeretett' és elkezdtek találkozgatni, és ez így ment..

Utána a kislány megtalálta (ez már idén volt) az anyja fogamzás gátlóját, és rákérdezett hogy most mi van.

Az anyja elmondta hogy csak szexuális kapcsolatban vannak a férfivel. De az anyuka beleszeretett a férfibe, és mivel az anyjánál lakik a nő, (nagymama nagypapa kislány anyuka) a 'mama' nagyon megelégelte ezt a szerinte k'rvás viszonyt. Fizetésig, (azaz szeptember első hetéig) hagyja, hogy ott maradjon utána viszont ha kell elzavarja (a nagymama tulajdona a ház, és az anyuka arra alapoz, hogy örököl, de az egész házat a kislány nevére írta a mama a végrendeletben)

És nagyon összevesztek, ilyen abban a kis házban még sosem volt.. Békés család volt.

És a férfi csak kiakarja a felesége szerint használni a nőt, hogy kifizesse az adósságokat, stb..

Azt mondta az anyuka, hogy ha nem is M.o.-n de akkor Angliában együtt fognak ülni, és az biztos hogy ő felesége lesz.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a kislány maradhat a nagymamánál itt M.o.-n mert nagyon szeret ott lenni, és a nagyszülei is nagyon szeretik, vagy muszáj neki az anyjával menni, mert még kiskorú?

2010. aug. 22. 15:18
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
84%
Kiskorut csak az apa engedélyével lehet külföldre vinni, ha ez nincs meg gyerekrablóként körözik az anyát.
2010. aug. 22. 22:14
 42/54 anonim ***** válasza:
84%
Vajon miért lett leszavazva aki reális és értelmes választ adott?
2010. aug. 23. 09:21
 43/54 A kérdező kommentje:

Itt mindenki leszavaz mindenkit, tisztelet a kivételnek.

Elég ha egy olyan szót ír a másik, még ha normálisan is fogalmaz, egyből megy rá a piros kezecske..

2010. aug. 23. 10:28
 44/54 anonim ***** válasza:
74%

Én a helyedben szépen besétálnék ügyfélfogadási időben a gyámhivatalba és elmondanék minden rosszat, amit az anyád művelt veled eddig és kérném őket, hogy hivatalból vegyenek védelembe. Ez csupán egy formalitás, semmi következménye nincs, de megnehezíti a külföldre viteled.

Egyúttal elmondanám, hogy szeretnél a nagyszüleidhez költözni, mert anyád nem gondoskodik megfelelően rólad.

Mindemellett próbáld meg felvenni a kapcsolatot édesapáddal is.

2010. aug. 23. 14:47
 45/54 anonim ***** válasza:
83%

Szia kedves Kérdező!

Először is HŰHA! Ha tényleg 12 éves vagy, akkor csodálkozom (mert sajnos a mai világban az ilyesmin már csodálkozik az ember), hogy ilyen értelmesen tudsz fogalmazni, egyúttal viszont gratulálok is hozzá. Én is a gyámügyet ajánlanám, menjetek be a nagyiddal, mondd el, hogy anyukád nem foglalkozi Veled, hogy nem ennél semmit, nem lenne mit felvenned, ha a Nagymamád nem lenne és hogy szeretnél az Ő gyámsága alá kerülni. Valószínűleg fognak tartani egy afféle "vizsgálatot", hogy anyukád tényleg ilyen-e, és mindenképpen el fognak küldeni egy gyermekpszichológushoz... utóbbival ajánlanám, hogy először kérd, hgy "csak úgy" beszélgessetek pár percet, hogy megszokja a beszédstílusodat, hogy ilyen idősen milyen jól, érthetően fogalmazol. Mindenképpen kérd, mert ha nem, a pszichológus bele fogja számolni a dologba, hogy esetleg "betanult szöveget mondasz". Egyébként nyugodtan írj egy privit, bármiben segítek, amiben csak tudok, szívesen beszélgetnék is Veled, nagyon értelmes vagy :)

Sok szerencsét!

20/L

2010. aug. 24. 22:38
 46/54 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Még csak várni tudok, mert szeptember első hetén kell mennie.

Hát meglátjuk mi lesz:)

2010. aug. 25. 10:48
 47/54 anonim ***** válasza:
67%

Kedves kérdező! Először is, tényleg megértem, hogy nem szeretnél külföldre menni, nem szeretnéd itthagyni a megszokott környezetedet, barátokat, otthont, mindent. Azt is megértem, hogy esetleg nem kedveled anyukád barátját, és ezért sem szeretnél velük menni. Sőt, azt is megértem, hogy te úgy látod, anyukád nem úgy nevelt téged, ahogy szerinted kellett volna. Viszont nekem úgy tűnik, bizonyos dolgokra túl nagy hangsúlyt fektetsz, hogy itt mindenképp úgy gyere ki a történetből, hogy neked van igazad, és anyukádat próbálod minél rosszabb fényben feltüntetni. Ezt csak azért gondolom így, mert ha nem ez lenne a helyzet, akkor nem azt bizonygatnád, hogy anyukád milyen, hanem csak szimplán megkérdezted volna, hogy anyukád dönthet-e arról, hogy neked vele kell menned külföldre.

Azoknak a válaszolóknak meg külön gratulálok, akik pár sorból leszűrték, hogy az anyuka egy ringyó és nem eteti, nem látja el megfelelően a gyerekét. Nem vagyok ugyanis száz százalékban meggyőződve arról, hogy egy 12 éves kislány tökéletesen átlátja két felnőtt ember kapcsolatát. Véleménye persze lehet róla, de szerintem nem kötnek mindent az orrára.

Itt mindenki rögtön minden ilyen problémára azt mondja, hogy irány a gyámhatóság, stb., miközben szerintem szimplán arról van szó, hogy a kislány haragszik az anyukájára, amiért ki akar vele költözni külföldre.

Szerintem nem az anyukája háta mögött kéne szervezkednie, hanem az egész családnak le kéne ülni megbeszélni, hogy hogy is tervezik a jövőt, ki mit szeretne. Azt tudjuk, hogy az anyuka menni akar, a lány meg maradni. Azt viszont nem tudjuk, hogy egyrészt a nagymama vállalná-e, hogy a kislány vele maradjon, és hogy az anyuka beleegyezne-e abba, hogy a gyerek nélküle otthon maradhasson a nagymamával. Nem lenne egyszerűbb gyámügy meg hasonlók helyett mindezt együtt megbeszélni?

2010. aug. 26. 22:57
 48/54 anonim válasza:
63%

Ha anyád nem jó anya, ha nem szeret, akkor ki sem akar vinni.

A szülőknek nincs szükségük a gyerekükre az élethez. Forditva van. A legtöbbet kaptad az anyádtól, amit adhatott. Tisztelned kéne.

Egyébbként milyen szülő az a nagyszülő, aki a 36 éves lánya szexuális életébe bele akar szólni. Szerinted a tiedbe nem fog? Egyébbként milyen szülő az a nagyszülő, aki a lányát, egy anyát a gyermekével együt ki akar dobni a házából? És miért iratta rád a házat. Az anyád jogosult rá az öröklösödési lánc szerint. Szerintem nagyanyád éket ver anyád és Te közted. Nincs hozzá joga. Neked van jogod az anyádhoz, és ha anyád szeret megadja neked ezt a jogot.

2010. aug. 27. 11:21
 49/54 anonim válasza:
100%
Ez egy sokkal zűrösebb dolog, mint látszik. A nagymama, hiába iratta végrendeletében a kislányra a házat, a magyar törvények nem teszik lehetővé az anya kihagyását az örökségből. (Van kötelező rész) Az apa szólhatna külföld ellen a láthatás miatt. De mint látjuk nem él a láthatás jogával. Egyébbként egy férfi, ha akarja látni a gyerekét, akkor az látja.
2010. aug. 27. 11:28
 50/54 A kérdező kommentje:

Kedves Petra!

Megértem hogy te így gondolod, csak azt is vedd figyelembe, hogy te mit tennél ilyen helyzetben olyan családi állapotban hogy 10 hónapos korod óta mamád nevelt, és anyádnak is csak azért kellenél hogy ne kelljen gyerektartást fizetni.

Kérlek gondold át..

És tudod én átlátom a helyzetet lehet épp ez a baj..

Most is hazajött a munkahelyéről, 14:17 perckor, ivott egy kávét és már ment is, kitudja hova.

9 előtt haza sem jön...

És ha nem lenne senkim, csak ő?

Akkor is megtenné? Bizonyára igen.

2010. aug. 27. 14:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!