Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tanácsot kérek, mit tudunk ilyenkor tenni?
Figyelt kérdés
A szüleimnek nagyon rossz a házassága, és havonta legalább egyszer felmerül, hogy elválnak. Öcsém lógatja a lábát, nem szeret tanulni, most azt találta ki, hogy dolgozik és csak heti 2 napos tanfolyamot végez el, sose dolgozott még azelőtt, itthon játssza a főnököt. Apám legalább a dupláját keresi anyu fizetésének, én 2006. óta dolgozom suli mellett, nemrég lettem munkanélküli sajnos, de szeptemberben államvizsgázok. Most megint balhé van, válás téma ismét előjött, és apám kéri, hogy anyu fizessen neki x milliót. Anyu biztos nem tudja neki azt kifizetni.2010. aug. 21. 12:27
1/11 anonim válasza:
Nézd ez a baj, az ilyen kérdésekkel amik családiak. Pár sorból meg utalásból rossz tanácsot kérni. Sokan okosakat akarnak majd írni neked és lehet el sem múlt 16 és egy tökéletes családban nő fel. Ennek nincs értelme hidd el. Te is tod, hogy pár mondatból nem lehet egy család fölött ítéletet mondani, konkrétat nem is kérdezel. Most sokan faterodat fogják szidni majd lásd meg. Szerintem nem ilyen kérdésekre való ez az oldal, de ez az én véleményem, és már tapasztaltam is. sok sikert.
2/11 A kérdező kommentje:
Nem vélemény meg ítélkezés kell, hanem valahogy meg kéne oldani, mert egyre inkább úgy néz ki, hogy a házasságuknak vége, és nem akarom, hogy kisemmizés legyen a vége.
2010. aug. 21. 12:42
3/11 anonim válasza:
én értelek, de semmi olyat nem írtál le, csak azt, hogy minden hónapban vállni akarnak, és faterod most millát kérne tőle. De mire fel? Mi ennek a háttere, semmit. Érted? Erre jó tanácsot nem lehet írni.
4/11 A kérdező kommentje:
Anyu nem tartozik apámnak semmivel, egyenlően a nulláról indultak. Apám jobban keres, nem tudjuk, hova gyűjtöget, anyunak nincs miből, mert az ő fizetése elmegy a kiadásokra.
2010. aug. 21. 12:56
5/11 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen el kellene válniuk, hogy anyukád idegeiből maradjon még egy kevés, mert úgy látom apukád idegei kötélből vannak.
Szóval válni.Segíteni anyukának ügyvédet találni és az állam meg az ügyvédek majd elosztják igazságosan a vagyont.Közös a ház.el kell adni majd és két kicsit venni, ha futja.De nem lehet így egyéletet leélni.Gondolom téged is megvisel.
6/11 anonim válasza:
Értelek, az első vagyok amúgy. Hát ez nem jó, mikor közösen indultak, és mivel ő többet keres, többet kér. Ez szánalmas egy férfitől, én nem lennék ilyen. Ez kéne a normálisnak lenni.
7/11 anonim válasza:
Nem kérhet többet, mert amit a házasság alatt szereztek az közös: 50-50%. Függetlenül attól, ki mennyit tett le az asztalra. Ilyen erővel anyukád is 15-20 évre visszamenőleg felszámolhatná a házi munka-gyereknevelés árát. 8 óra takarítás: XY ft, főzés XY ft, gyerekre vigyázás XY ft. Éppen azért van úgy, hogy általában az anyák "természetben" segítenek be a családi kasszába. Ha soha életében nem dolgozott a házasságuk alatt, akkor is közös minden! Apád csak arra tarthat igényt, amit belehozott a házasságba, amit legénykorában egyedül szedett össze, vagy örökölt.
8/11 anonim válasza:
Így van ahogy az utolsó mondja:
Apád nem követelhet egy fillért sem anyádon, mivel minden a HÁZASSÁG ALATT megszerzett vagyon 50-50 KÖZÖS. Tehát 100 milliót keresett volna idén abból 50 millió anyádé lenne... Ergo tök mindegy ki mennyit keres.
Csak a házasságon kívül szerzett vagyon (öröklés) egyéni.
9/11 anonim válasza:
Gondolom apu a ház felét kéri..tök jogosan.
10/11 anonim válasza:
Mindegy mennyi pénzt akkar apukád ha vállnak hivatalos vagyonmegosztás lesz. Ha a lakás közös eladják és feleznek. Nem nyerészkedhet egyik fél sem ezért vannak a törvények, és mivel te és a tesod nagykoruak vagytok jogilag semmi közötök a váláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!