Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hetes a babám és nem akar...

1 hetes a babám és nem akar büfögni, hiába tornáztatom csak állandóan sír. Szerintem eleget eszik mert mérem. Tanácsot kérnék, hogy mit tegyek vele ilyenkor?

Figyelt kérdés
2010. febr. 28. 17:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha szoptatod és szépen eszik akkor nem is nyel levegőt. Az én babám se büfizett ilyen pici korában. Ne tornáztatsd, az a büfin nem segít. Ha büfiztetni akarod akkor a válladon simogatsd a kis hátát, ha fél percen belül nem büfizik akkor nem nyelt levegőt. :-)
2010. febr. 28. 18:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól hogy méred, nem biztos, hogy nem éhes. Nem "könyv" szerinti mennyiséget kell, hogy egyen. Az én babám ha annyit evett evett volna, amit az ő korában általában esznek, már éhen halt volna. Ha sír, kínáld még, lehet éhes még. A büfire meg van hogy egy fél órát is várni kell. Sétálgass vele, hogy a válladon van.
2010. febr. 28. 18:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt csinálom 1 órán keresztül de semmi. Állandóan csak csuklik és nem tudok vele mit csinálni.
2010. febr. 28. 18:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem azt tanácsolták a kórházban a nővérek, hogy tegyem egy kicsit hasra, az majd meghozza a böfit. Próbáld ki, hátha beválik.
2010. febr. 28. 18:20
 5/10 anonim ***** válasza:
A mi kisbabánk sem tudott eleinte, vagy csak nagysokára. Aztán meg is fájdult a hasa... Próbáld meg egy cseppet feljebb tenni, vagy nekem még úgy szokott, ha a két hónalja alatt megfogom, szembe fordítom magammal, hogy lássa az arcom, miközben megtámasztom a fejét és a hátát. Mostanában jókat tud büfizni, de most már nagyobb, és néha adok neki Gripe water-t is, de ezt csak 4 hetes kor után lehet.
2010. febr. 28. 18:29
 6/10 anonim ***** válasza:
nálunk is nehezen jött a büfcsi, pár hetesen jöttem rá, hogy ha picit fekszik szopi után (úgy 5-10 percet) és utána veszem fel büfiztetni, akkor ritkán marad fent a kép a falon, akkor svunggal jön:))) próbáld ki ezt is hátha
2010. febr. 28. 18:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én babám is nehezen böfizik. Én azt cinálom, hogy pár percenként változtatom a testhelyzetét lefektetem aztán felemelem...fontos hogy a teste egyenes legyen, amikor felemelem vagy a mellkasmra teszem és is kiegyenesedem, akkor tud kijönni a levegő rendesen.

Én még infacolt adok neki mert azt vettem észre hogy ha nem tud eleget böfizni nagyon nyomja a hasikáját és szenved, sír. Az infacol jó arra, hogy összegyűjtse a levegőt és így puki formájában könnyebben távozik.

2010. febr. 28. 19:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is probléma volt ilyen picin a büfi, nálam sosem büfizett, a nagyiknál persze mindig. Már kezdtem azt hinni, hogy azért, mert én nem vagyok olyan "párnázott" mint a nagyik :o) Aztán tényleg volt, hogy 10-15 perc múlva hirtelen jött a büfi. Itt olvastam még akkor, hogy hanyatt kell tenni pár percre, utána megint próbálkozni. Nekem is ez jött be. Szopi után büfi, aztán hanyatt leteszem egy kicsit a kiságyba (vagy a pelenkázón még forgolózik le), utána megint próbálom büfiztetni, aztán megint hanyatt (pelusozás) aztán megint. Kb 3-4 hetesen kezdett olyan igaziakat büfögni. 2 hósan meg bukni is elkezdett, most 3 hós, és a bukást abbahagyta, és megint nem mindig büfizik....
2010. febr. 28. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ha nincs szerencséd, akkor ez addig el fog tartani, amíg szilárdat nem kaba a babikád. Nekünk talán egy picit az espumizan segítette, de azért szinte 5 hónapig minden szopi után vártam a böfit. Volt mikor szopi után majdnem 2 órára jött ki az első. És ne hidd, hogy mi nem próbáltunk mindent. Amiket fent leírtak, mind kipróbáltuk, de csak a kézben ringatva le-fel járás segített. A séták és az éjjelek is rosszak voltak, mert mindig fájt a pocija szegénykémnek. Én csak azt tudom mondani, hogy próbálj ki mindent, de ha semmi sem segít, akkor légy türelmes, mert amint kap mást a tejcin kívül olyanokat böfizik majd, mint egy felnőtt. :)
2010. febr. 28. 20:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem igazán büfiztettem ilyen picurként egyik babám sem. Ha 10 perc alatt nem jött büfi, akkor nem is nyelt levegőt, nem jött később se, és nem is fájt sose a hasuk. A pici most 2 hós ő már büfizik nagyokat, de 2 perc alatt össze hozza. Nem a vállamra teszem, hanem a mellkasomra, és felfelé simogatom a hátát. Jön is azonnal a büfi, ha nyelt levegőt.
2010. márc. 1. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!