Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek arányaiban mennyi házasság bomlana fel, ha váláskor mindkét fél kapna egy saját tehermentes lakást csak úgy, ha egyébként máshogy nem lenne saját ingatlana a válás után?
Magyarul az a kérdés, hogy mennyi válás lenne, ha az anyagi tényezők nem jelentenének akadályt.
A válaszom az, hogy többször ennyi, mint most. Szerintem iszonyatosan sok kapcsolatot tart össze pusztán az anyagi kényszer.
1. "Magyarul az a kérdés, hogy mennyi válás lenne, ha az anyagi tényezők nem jelentenének akadályt."
Igen.
Szerintem sokkal több lenne a válás, egyrészt ugye amiatt, mert sokan anyagiak miatt vannak csak együtt. De leginkább sztem azért, mert így
1) csórók elválnának, aztán élettársi viszonyba lépnének, kijátszva a törvényt (mint ahogy pl. bizonyos társaságokban az örökbefogadással sakkoznak úgy, hogy örökbeadják a kölköt egy rokonnak, aki a kölök után kap pénzt, de így is az eredeti szülei viselkednek a gyerek szüleiként, folyamatosan látják stb.)
2) borzalmasan sok kamu házasság születne (van, amikor mindkét fél érdekből házasodna a lakásért... van, amikor meg az egyik fél bekamuzza a szerelmet az ingyen lakásért tudva, hogy 2 év múlva majd szépen beadja a válópert)
Ez se rossz, papíron elválni és továbbra is együtt élni élettársakként. :D
Amúgy miért lett lepontozva a válaszom, amiben leírtam a véleményem egy kérdés alatt, amiben a véleményemre volt kíváncsi a kiíró?
(6.)
6-8-9.
Na jól van srácok, ez csak egy gondolatkísérlet. Szóval ne azt írjátok, hogy hogy lehetne kijátszani a rendszert, meg ilyenek. Értsétek a kérdés szellemét légyszi, hogy mire vagyok kíváncsi, miről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!