Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennél az autónál ehhez a...

Ennél az autónál ehhez a felnihez szerintetek kell tehermentesítő gyűrű?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek! van nekem egy G astrám 4x100as osztókörrel és 56,5mm-es kerékagy átmérővel,Jelenleg nyári kerékként gyári Opel Alufelni van alatta! Nos erre szeretnék én most egy illetőtől vásárolni 4db téli kereket és az autóra már felpróbáltuk minden passzol csak annak a közép átmérője a kerékagynál nem 56,5mm hanem 57,1mm (Ha számít valamit akkor ez is alufelni lenne csak ez nem gyári!) Az lenne a kérdésem hogy ide kell e tehermentesítő gyűrűt vennem vagy ilyen kis különbségnél nem szükséges? Illetve ilyen kis átmérő különbségnél is okozhat problémát ha nélküle használnám?

2020. szept. 27. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Igen kell lötyögni fog.Rövid ideig menj vele de hosszú távon vegyél.Pár száz forint.
2020. szept. 27. 10:05
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Darabja 1 ezres.
2020. szept. 27. 10:09
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
6 tized mm-ről beszélünk, az egy teljesen elfogadott illesztési hézag. Nem fogsz találni hozzá készen, mert nem létezik. Akkor lehet század pontosan illeszteni (felesleges), ha a felni középátmérőjéből esztergáltatsz annyit, hogy a furat 58,5mm legyen, majd egy közel 1mm vastag tehermentesítőt teszel be. Aki esztergált már, az tudja, hogy miért 1mm vastag az a gyűrű, ezen ne akadjunk fent.
2020. szept. 27. 10:30
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Nyilván mivel téli kerék lesz még nem most tenném fel az autóra hanem mikor már szükséges, na de addig szerzek pár információt még gumisoktól illetve esztergályostól is hogy hogyan lehetne ezt megoldani mert fontos hogy biztonságos legyen! Most azon a pár ezer ft-on ez ne múljon szerintem!
2020. szept. 27. 11:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz neki semmi baja. 6 tized egy ilyen keréknél észrevehetetlen. Az első válaszolóra nem kell hallgatni, mert nem lehet kapni 0.3mm-es tehermentesítőt. Egy kicsit jobban megsmirglized az agyat ahova felmegy, ott is lesz ennyi differencia.

Esztergályos vagyok, és autószerelő.

2020. szept. 27. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell
2020. szept. 27. 14:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Ismét köszönöm mindenkinek a vàlaszt! Ment is a zöld kéz mindenkinek! Utolsó előtti válaszadó: Szuper akkor megnyugtattál ezzel a vàlaszoddal! De egyèbkènt kormànyt sem fogja nekem rázni emiatt hogy nem lesz tehermentesítőm? Mert hallottam hogy ilyen problèmàt is okozhat! Vagy ezt csak nagyobb àtmérő különbségnél okozza?
2020. szept. 30. 18:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem rázza amiatt a kormányt,a kerék felvan rendesen fogatva,csavarozva.
2020. okt. 1. 04:01
 9/9 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok

Nem fogja rázni. Akkor ráz ha nincs fent rendesen a helyén, mikor "ide-oda" mozog (nagyobb sebességnél jobban észrevehetőbb). De mint írtam "oldalanként" 0.3mm annyira kevés, hogy ne is beszéljünk róla, mert nincs miről. Ha század pontosan felteszed az agyra, majd kap egy minimális koszt, cserébe jól össze is fog szorulni, ha nincs alákezelve. Ha bejönnek a hidegek rá fog szorulni úgy, hogy lábbal kell majd lerúgni róla. Ha kapsz egy defektet, és tennéd fel a hasonlóan illesztett pótkereket, nem fogod tudni roncsolás nélkül felhúzatni a helyére a -5 C°-ban.

2020. okt. 1. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!