Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szinte mindenki elvalik, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szinte mindenki elvalik, de miert?

Figyelt kérdés

Szerintetek a nok, vagy a ffi-ak miatt megy tobb hazassag, elettarsi kapcsolat gyerekekkel is tonkre?

Az ismeretsegi koromben, a munkahelyemen szinte mindenki egyedulallo szulo, aki pedig meg nem, rossz kapcsolatban el.

Dr. Csernus azt mondja azert, mert a felek nem ismerik meg elegge egymast amikor osszekotik az eletuket. Szerintem ez nem igaz, mert akkor szinte senki nem ismeri a parjat elegge, vagy mi?! Nem ertem.

2008. dec. 3. 14:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon is igaza van Csernusnak abban, hogy az emberek nem ismerik meg egymást a házasság előtt. Amit én látok, hogy az emberek vagy azért házasodnak, mert jön a baba, vagy mert az első évben rózsaszín felhőket látnak a szerelemtől, és nem hiszik el, hogy ennek egyszer vége lesz, vagy esetleg mert mindenki megházasodik körülöttük.

Egyszerűen nincsenek tudatában annak, hogy ha csupán azért házasodnak össze valakivel, mert jó vele a szex, szép/jóképű, biztos egzisztenciája van, akkor ennek előbb-utóbb válás lesz a vége. Miért? Mert az emberek megöregszenek, megcsúnyulnak, megunják a szexet a másikkal, és ha nincs közös téma, közös érdeklődési kör, nem tudnak beszélgetni, akkor nagyon hamar elhidegülnek egymástól. Azt kellene tudatosítani az emberekben, hogy a társunkat egy életre választjuk, és nem csak azt kellene figyelembe venni, hogy most jó, hanem előre kellene tervezni évekkel, vajon akkor is jó lesz-e. Pl. egy pasi akkor is szeretni fogja-e a feleségét, mikor kisbabájuk lesz, és a nejének kevesebb ideje jut majd rá (tapasztalatom szerint ezt előre a legritkább esetben szokták mérlegelni), ha esetleg valamelyikük elveszíti a munkáját, és kevesebb pénzből is képesnek kell lenniük megélni...

Szóval soktényezős a dolog. Manapság az emberek - ahogy fentebb is írta valaki - úgy vannak vele, hogy ha valami nem klappol, majd legfeljebb elválok. Ahogy a lyukas zoknit is egyszerűbb kidobni, és újat venni helyette, mint megstoppolni, úgy az emberek a partnereiket is cserélgetik. Ilyen a mai világ, sajnos. Értékvesztett...

2008. dec. 3. 18:30
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

Édesanyám mindig azt mondja erre, hogy MINDEN NAP el lehetne válni. (és milyen igaza van!)

Most olvastam ki Dr. Csernus a Nő c. könyvét. Mindenkinek ajánlom! Igencsak témába vág!!!

Hajni

2008. dec. 4. 23:38
 13/17 A kérdező kommentje:
Nekem az a furcsa a Csernussal kapcsolatban, hogy mar ketszer elvalt. O miert nem tudta megmenteni a kapcsolatait?
2008. dec. 5. 00:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem olvastam Csernust, lehet, hogy jobb is. Én azt látom, hogy ez egy értékvesztett világ lett, ahol se a barátság se a család nem olyan érték már, pedig szükség volna ezekre a nyugodt hátterekre, tele vagyunk félelmekkel, bizalmatlansággal, sokan elűzik maguktól vagy másoktól az embereket. A boldog család nem mindenkinek adatik meg, és még mindig vannak úgy emberek, hogy félelemből máshoz menekülnek, aztán kiderül, hogy az csak azért volt jó, mert megszabadult egy másik rossztól, de hosszú távon nem jön be. Az igazit közben szem elől vesztik, és aztán jönnek a gondok, amiket meg a szem elől vesztett emberekkel meg tudtunk volna oldani, de nélkülük sokszor maradunk magunkra. Azt hisszük, hogy csak magunkra számíthatunk, közben pedig csak nem akarunk segítséget kérni. És persze mindig a "másik a hibás", könnyű így gondolni, míg az ember magába nem néz, csak oda ritkán néz. Néha igenis el kéne ismerni, hogy "tévedtem", és bocsánatot kéne kérni, amit ritkán tesznek meg. Nem mindig az a tévedés, hogy nem tesznek meg mindent egy kapcsolat fenntartásáért, nem, néha maga a kapcsolat a tévedés. És az is tévedés, hogy "a gyerek miatt maradjanak együtt", minek, ha egyébként nem jó nekik? A gyerek sínyli meg, és a gyerekből lehet később egy olyan rongy, akibe belerúgnak, ha nincs más. Jobb békében külön, mint együtt balhéban.
2008. dec. 5. 11:45
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

"Nekem az a furcsa a Csernussal kapcsolatban, hogy mar ketszer elvalt. O miert nem tudta megmenteni a kapcsolatait?"

Ahhoz, hogy az ember rájöjjön dolgokra, hibák sorozatán keresztül vezet az út. Mert az ember már csak olyan, hogy nem hallgat a jó tanácsokra, és csakazértis elköveti a hibákat azért, hogy aztán később a saját bőrén tapasztalja meg a rossz döntés következményeit. Kedves Kérdező, szerintem te is követtél már el hibákat úgy, hogy mások már előre megmondták, mi lesz a vége. Nem igaz?

Ugyanígy, mivel Csernus is csak ember, ő is nyilván a saját (vagy mások) életének a hibáiból szűri le azokat a konzekvenciákat, amiket aztán leír a könyveiben.

2008. dec. 6. 10:27
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Nem annyira vitatva, amit az előzőek mondtak, azért felvetnék egy másik szempontot. Ma az emberek sokkal tovább élnek, ezért potenciálisan több az együtt töltött házasévek száma. A közhiedelemmel ellentétben nem is házasodnak később (ez most épp változik, de a 90-es évek elejéig 20-22 éves korban házasodtak, míg 100 évvel ezelőtt a férfiak 30-35, a nők 25 év körül, ami azt jelentette, hogy a férfiak 55-60 éves élete miatt kb. 20 házas év nézett ki nekik. Ma ez elvileg 40-50). Másrészt a társadalom lazábban ítéli meg a válást, ezért könnyebb válni, mint régen. A válás gyakoribbá válása tehát nemcsak annak a jele, hogy valamit ma rosszul csinálnának a házasok, amit régen jól csináltak. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy bármit rosszabbul tesznek.

Lehet, hogy régen a gazdasági kényszerek, a lakáshiány, a társadalmi rosszallás stb. tartották egyben a házaspárokat. Az jó vagy rossz volt? Ízlés dolga.

Én nem azon csodálkozom, hogy a házasságok fele válással végződik, hanem azon, hogy a felük végül is kitart. Szerintem roppant érdekes, hogy az esetek felében tartós tud lenni egy ilyen bonyolult elrendezés, két különböző ember ilyen szoros együttélése.

Valóban nem ismerjük egymást eléggé, de az a vicc, hogy ennek ellenére minden 2. házasság működik. Miért? Jó kérdés.

2008. dec. 18. 01:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Az h két ember megmentse a házasságát ,kapcsolatát 2 ember kell.

Ha csak az egyik akarja ,akkor ha belegebed sem sikerül.

Az ember változik,felismeri a hibáit és ha változtatni akar

és a másik nem akkor miért maradna abban a helyzetben?

Élje le inkább úgy az életét h"hátha megváltozik a párom".

Sokan így élik,vagyis vegetálnak. Az nem élet.

2009. dec. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!