Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szinte mindenki elvalik, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szinte mindenki elvalik, de miert?

Figyelt kérdés

Szerintetek a nok, vagy a ffi-ak miatt megy tobb hazassag, elettarsi kapcsolat gyerekekkel is tonkre?

Az ismeretsegi koromben, a munkahelyemen szinte mindenki egyedulallo szulo, aki pedig meg nem, rossz kapcsolatban el.

Dr. Csernus azt mondja azert, mert a felek nem ismerik meg elegge egymast amikor osszekotik az eletuket. Szerintem ez nem igaz, mert akkor szinte senki nem ismeri a parjat elegge, vagy mi?! Nem ertem.

2008. dec. 3. 14:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%

Mert nagyon könnyű azt mondani, hogy elválok. Könnyen ott van a lehetőség, hogy kilépni a kapcsolatból, ahelyett, hogy inkább megbeszélnék a nehézségeket, a sérelmeket.

Nekem is lett volna lehetőségem elválni, mert nagyon rosszul alakultak a dolgaink. De nem hagytam magam. Leültünk és megbeszéltük higgadtan, nem kiabálva, nem duzzogva a sérelmeket. Hogy ki mit vár a másiktól, mit gondol a házasságról. Aztán hetek, hónapok alatt rendbejött minden. Hosszú folyamat volt, részemről sok sirással. De megbeszéltük.

Egy házasságban két ember van. Mindkettő tehet róla, ha a vége válás lesz. És mindenki a könnyebb utat akarja választani. A válás meg egyszerűbb, mint megoldani a problémát és elgondolkozni azon, hogy mi is a baj. Ilyenkor mindenki a saját igzát hangoztatja és nem is figyel a másikra. Ebből vannak a veszekedések és a végén a válások.

2008. dec. 3. 15:04
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Csak mi van, akkor, ha már az együttélés annyira ellehetetlenedik, hogy a gyerek is tönkremegy idegileg? És hiába próbálná egyik fél megbeszélni, a másik nem hajlandó a problémamegoldáson dolgozni. Sajnálom, de néha tényleg csak ez a megoldás, és ha van gyerek, a gyerek nem mehetne tönkre azért, mert a szülei hülyék. Csak sajnos van ilyen, és az a helyzet, hogy sokan elkapkodják a házasságot, vagy már csak megszokásból na jó, összeházasodnak, aztán ha jönnek a gondok, akkor derül ki, hogy mégse egymáshoz valók. Ezeket nem szabad, vagy ha már megtették, és nem megy együtt, jobb külön békében, mint együtt tönkretenni a gyereket is. Én örülnék, ha a szüleim elválnának végre, mert minden összeveszésüket rajtam vezetnek le, mint ha csak egy rongy lennék, akibe bárki belerúghat, és ez nagyon nem jó. Ha elválnának, legalább nem veszekednének örökké, és már ennyivel is nyugodtabban élhetnék én is.
2008. dec. 3. 15:39
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Csak hogy a "megbeszélés-pártiaknak" is kielégítsem a kíváncsiságát, anyu már nagyon sokszor próbálta megbeszélni, szépen is, de apámmal nem lehet beszélni, akár a falnak is beszélhetne, ugyanaz lenne az eredménye. Semmi. Anyu szeretné megoldani, de apám nem partner. Mégis mit tehetne többet?
2008. dec. 3. 15:44
 4/17 anonim ***** válasza:
58%

és is elváltam

5 év együtt lét 1 év házaság.

szerintem azért mert olyan nagy a lehetöség. pl sokáig egy kis cégnél dolgoztam ahol szinte csak nök voltunk. aztán bekerültem egy multihoz. mivel fiatal és csinos vagyok, egyböl ostromlás. külföldi kolégáktol is. aztán jött az akibe bele szerettem. akkor jöttem rá hogy már régóta csak megszokásbol vagyunk együtt, és nem is igazán felel meg a férjem, mindig bajom volt vele.

Olyan munkám volt hogy a világ minden feléböl volt munka kapcsolatom, sok fele jártam is. Erre mondta a barátnöm hogy ö egy kis faluban lakik, neki esélye nem lenne megcsalni a férjét mert a postásra már csak nem fanyarodik.

2008. dec. 3. 15:59
 5/17 anonim ***** válasza:
93%
Na ezért van a sok válás, mindegy kivel, csak legyen mellettem valaki.
2008. dec. 3. 16:06
 6/17 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolo, ne haragudj, nem a temaba vag, azt szeretnem megkerdezni, hogy ilyen helyesirassal, mint ami neked van, melyik multi ceg alkalmaz teged? Mert nekem ez furcsa. A par mondatodban ezeket irtad rosszul: egyuttlet

hazassag

kollegaktol

beleszerettem

munkakapcsolatom

sokfele

Tenyleg ne vedd rossz neven, amit irtam, de muszaj volt.

2008. dec. 3. 16:10
 7/17 A kérdező kommentje:
Utolso elottinek irtam az elobb!
2008. dec. 3. 16:10
 8/17 anonim ***** válasza:
93%
Kihagytad a fanyalodikot...
2008. dec. 3. 16:16
 9/17 anonim válasza:
90%

Szerintem több oka van ennek.

Bizonyára az az egyik, hogy minden reklám azt sugallja, hogy ami nem jó, nem működik, eszedbe se jusson megjavítani, szerezz újat!

Aztán a másik fő ok lehet, hogy könnyű házasságot kötni, és könnyen el lehet utána válni. Ha nem lehetne válni, jobban meggondolná az ember, amikor házasságot köt.

Hirtelen ez a kettő jutott eszembe, de biztos van még vagy 20.

Ami az üljünk le, beszéljük meg -et illeti, én is javasoltam a volt férjemnek, hogy üljünk le, és normális emberi hangon mondja el, mégis mi a baja, mert ha nem mondja el, akkor én sem tudok semmit tenni kettőnkért. Semmi értékelhető válasz nem érkezett.

2008. dec. 3. 16:55
 10/17 anonim ***** válasza:
97%
anyukám hiába beszél apámnak nem figyel , csak mondja a magáét , nem törődik velünk, nekem is elmondja amit akar,és utánna azt mondja,h. nem érdeklem őt, ne szóljak semmit,hiába mondom,h. akkor is elmondom ,jogom van beszélni utállom már őt..de végre elválnak
2008. dec. 3. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!