Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A bíróság soha nem veszi figyelembe a házasság alatt megszerzett vagyon arányát?
Ha pl. a férfi 7-800ezreket keresett, a nő csak 200at válásnál akkor is mindennek a fele a nőé ugye?
Viszonylag nagy vagyon jött össze 15 év alatt, kb 80-90millió.Ennek fele mindenképp a nőé? Vagy ekkora kereset különbségnél, már arányos az osztozás is?
12: ha a házasságot üzletként fogod fel (punciért váláskor pénz), akkor valóban így működik.
De van 2 másik opció:
- nem olyan nővel jössz össze, aki a pénzedre pályázik
- ha a csaj azt mondja, hogy nincs szerződés, akkor nem házasodsz
Ahhoz viszont puhapöcsök vagytok, hogy nemet mondjatok a csajnak, aztán siránkoztok.
(btw, ahol nagy divat a házassági szerződés, pl az USA-ban, ott mások a jogszabályok is, ott nincs különvagyon. És a házassági szerződés nem arra szogál, hogy a csajt teljesen kisemmizze, amit itt gondoltok róla, hanem bizony nagyon komoly juttatásokat kap ott is)
F
15: féfiként is azt mondom, hogy pont a vagyonmegosztás teljesen korrekten van rendezve a magyar jogrendben. Létezik különvagyon (az USA-ban például nincs ilyen), és váláskor az együtt szerzett dolgok fele-fele arányban osztódnak el
(én is tudok olyat, ahol a pasas felsorolta, hogy ő vette a kocsit, a tv-t, a bútort, akkor az mind az övé, én meg kérdeztem tőle, hogy mivel a felesége vette az ételt, így mehet e az, hogy az asszony meg követeli, hogy 30 kilót vágjanak ki a testéből, mert ennyit hízott a házasság alatt).
Nem azt mondom, hogy nincs a családjog környékén pár igencsak visszás, és abszolút a nőt előnyben részesítő rendelkezés, amivel így a XXI században érdemes lenne kezdeni valamit, mert a szellemisége még legalább 2, inkább 3 évszázaddal korábbi állapotokat tükröz, de pont nem a vagyonmegosztás az.
Az írásod alapján valószínűsítem hogy te a nő vagy ebben a kapcsolatban.
Először is bizonyítanod kell a felosztandó vagyon nagyságát, talán lefotózhatnád a készpénzt ha nem bankszámlán van az egész összeg. Szokták ilyenkor eltüntetni nagy részét a férfiak (elkártyáztam, adósságot rendeztem) különböző trükkökkel. Az sem biztos hogy minden jövedelme adózott, tehát nem bizonyítható. Egyébként mindennek a fele téged illet a törvény szerint.
Ha ő a bíróságon felhozza a jövedelem különbséget akkor tételezd ki neki hogy te a jövedelemeden kívül főztél-mostál-takarítottál-és házaséletet éltél vele. Árazza be a bíróság ezt is.
1 ebéd 5000,-ft
1 takarítás 10000,-ft
1 izé... kufirc extra nélkül 15000,-ft
A vége csak irónia természetesen :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!