Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem tud felvenni hitelt a beleegyezésem nélkül?
Segítséget szeretnék kérni.
Férjemmel jelenleg 6 éve házasok vagyunk van egy gyermekünk.Eleggè elvan mérgesedve a helyzet. Van egy közös hitelünk ami hamarosan lejár, ő akarta felvenni ő is fizeti, én adóstárs ként szerepelek.
Ő fenyegetőzik hogy ha elválnek mèg előtte felvesz időben hitelt és akkor én is megszívom,és fizethetem életem végéig. Megteheti? Megtudja tenni? Jogilag hogy tudom ettől megvédeni magunk? Köszönöm
Sajnos igen.
Vedd fel, amikor ilyesmit mond. Illetve kérdezz meg ügyvédet, mert ha tudod bizonyítani, hogy direkt kicseszésből vette fel a válóper beadása után, akkor biztos más a helyzet.
Ácsi, milyen hitelt akar felvenni? A személyi hitelt ő veszi fel, abban ő az adós, azért nem tartozol anyagi felelősséggel. Egy jó ügyvéd a vagyonközösség ellenére váláskor megoldja, hogy neked ne legyen érte felelősséged, pláne, ha elmérgesedett volt a helyzet.
Ha ingatlanhitel, azt meg nem tudja felvenni, ha nem írod alá a papírokat. Egy esetben tudná nélküled, ha nyilatkoztok arról, hogy nem lesz vagyoni közösség az ingatlan szempontjából. Akkor viszont nem vagy felelősségre vonható a hitelért.
Tudod hány esettel találkoztam, mikor az egyik fél lelépett és a másik még jobb konstrukciót se tudott keresni, mert nem tudta kiváltani a másik fél nélkül a hitelét?
Szerintem üres fenyegetés, zsarolás.
Ebben van pár hasznos dolog: [link]
De én is megkérdeznék előtte egy ügyvédet. Vagy hogy hogy lehet azt írásban elintézni, hogy semmilyen hitelfelvételhez nem járulsz hozzá. És ezt lehetőleg minél hamarabb tenném a helyedben.
Plusz az is jó ötlet, hogy egy ilyen beszélgetést rögzítesz - az ügyvéd után -, hogy konkrétan zsarol téged.
7
De rossz:( Azt hittem az ilyet már elfogadják.
Vagy másik ötletem, hogy próbáld tőle valahogy írásban megszerezni, hogy zsarol, mondjuk e-mail vagy messengerbeszélgetés, aztán prt+sc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!