Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Férjem tud felvenni hitelt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem tud felvenni hitelt a beleegyezésem nélkül?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni.

Férjemmel jelenleg 6 éve házasok vagyunk van egy gyermekünk.Eleggè elvan mérgesedve a helyzet. Van egy közös hitelünk ami hamarosan lejár, ő akarta felvenni ő is fizeti, én adóstárs ként szerepelek.

Ő fenyegetőzik hogy ha elválnek mèg előtte felvesz időben hitelt és akkor én is megszívom,és fizethetem életem végéig. Megteheti? Megtudja tenni? Jogilag hogy tudom ettől megvédeni magunk? Köszönöm

#gyerek #válás #férj #Hitel felvétele
tegnapelőtt 11:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen.

Vedd fel, amikor ilyesmit mond. Illetve kérdezz meg ügyvédet, mert ha tudod bizonyítani, hogy direkt kicseszésből vette fel a válóper beadása után, akkor biztos más a helyzet.

tegnapelőtt 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez így cumi
tegnapelőtt 12:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire el van mérgesedve helyzet, akkor miért nem akar elválni? Inkább kicsit le kéne nyugtatni és megbeszélni vele higgadtan, hogy mit akar, gyerekes fenyegetések helyett.
tegnapelőtt 12:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ácsi, milyen hitelt akar felvenni? A személyi hitelt ő veszi fel, abban ő az adós, azért nem tartozol anyagi felelősséggel. Egy jó ügyvéd a vagyonközösség ellenére váláskor megoldja, hogy neked ne legyen érte felelősséged, pláne, ha elmérgesedett volt a helyzet.

Ha ingatlanhitel, azt meg nem tudja felvenni, ha nem írod alá a papírokat. Egy esetben tudná nélküled, ha nyilatkoztok arról, hogy nem lesz vagyoni közösség az ingatlan szempontjából. Akkor viszont nem vagy felelősségre vonható a hitelért.

Tudod hány esettel találkoztam, mikor az egyik fél lelépett és a másik még jobb konstrukciót se tudott keresni, mert nem tudta kiváltani a másik fél nélkül a hitelét?

tegnapelőtt 12:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem üres fenyegetés, zsarolás.

Ebben van pár hasznos dolog: [link]

De én is megkérdeznék előtte egy ügyvédet. Vagy hogy hogy lehet azt írásban elintézni, hogy semmilyen hitelfelvételhez nem járulsz hozzá. És ezt lehetőleg minél hamarabb tenném a helyedben.

Plusz az is jó ötlet, hogy egy ilyen beszélgetést rögzítesz - az ügyvéd után -, hogy konkrétan zsarol téged.

tegnapelőtt 12:49
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerű a szabály. Ha te is aláírod (adóstársként) akkor rajtad is be lehet hajtani. Ha nem kell hozzá az aláírásod (Kiss hitelek, pl Provident), akkor rajtad nem lehet behajtani.
tegnapelőtt 12:53
 7/13 anonim ***** válasza:
5-ös annyit, hogy a szüleim válásánál sem fogadtak el olyan beszélgetést, ami titokban készült, a másik fél nem tudott róla. Szóval ezzel óvatosan.
tegnapelőtt 12:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal keress egy ügyvédet, nem kell tudnia róla a férjednek. Ez nem tréfa dolog, nincs joga sakkban tartani.
tegnapelőtt 12:57
 9/13 anonim ***** válasza:

6

Ez sajnos nem igaz.

tegnapelőtt 13:02
 10/13 anonim ***** válasza:

7

De rossz:( Azt hittem az ilyet már elfogadják.

Vagy másik ötletem, hogy próbáld tőle valahogy írásban megszerezni, hogy zsarol, mondjuk e-mail vagy messengerbeszélgetés, aztán prt+sc.

tegnapelőtt 13:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!