Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elég sok olyan férfiről és nőről tudok aki elvált. Miért van ez? Nem szereti a férjét vagy feleségét? (A bántalmazáson és egyéb erőszakon kívül.)
LEhet hogy semmit sem kap meg. Nem tudom miért vált sztereotípiává az, hogy a félrelépő fél otthon mindent megkap, tejbe-vajba füröszti a párja. Én közel az 50-hez túlnyomórészt már csak megszokásból vagyunk együtt típusú házasságokat ismerek, ahol a szexet már hírből sem hallották. Köztük az enyém is ilyen. Ha félrelépnék én lennék a szemét, mert hát biztos otthon mindent megkapok.
Kíváncsi leszek én a mai 20 évesekre, hogy majd milyen arcot vágnak hozzá, amikor rájönnek 40-50 évesen, hogy nem olyan az élet, amint amilyennek azt fiatalon gondolták. Amikor már nem tudnak ugrálni, amikor a piaci értékük a nullához közelít. Na, majd akkor kell bőszen kiállni a vállás mellett. Az anyagi érdekeltségekről meg már nem is beszélek.
Elég sok oka lehet.
Amit én látok:
- megcsalás (van, aki nem szabados, és nem tudja elviselni)
- vmit megbeszéltek, a másik meg nem tartja ahhoz magát (súlyosabb, komolyabb dolgokat értek ez alatt)
- vmelyiküknek a családja rájuk telepszik, a másik ezt nem akarja elfogadni, de a párja inkább a családja mellett áll ki (pénzlejmolós család, fúrós anyós stb.)
- az egyikük nagyon elengedi magát, nem akar tetszeni a másiknak
- függőségek
- már meggondolatlanul esküdött meg az elején is, nem ismerte meg a másikat
- egyik egyáltalán nem tiszteli a másikat, megalázza stb.
- nem kiegyenlített a munkamegosztás (dolgozó felek között)
Biztos van olyan is, aki kisebb dolgok miatt már válik, meg "hátha lesz jobb is", de azért a környezetemben komolyabb dolgok miatt válnak általában. Kivéve tényleg ezeket az eseteket, amikor huszonalig éves emberek, akik max. 20 évesen eljegyezték egymást, nem egyszer besikerült kölök miatt, házasodgatnak, aztán rájönnek, hogy baromira nem ismerték azt, akivel összekötötték az életüket.
És még mennyi válás lenne, ha az emberek jó része nem kényelmesedne bele a szrba.
Én nőként elváltam, mert a félrekúrás nekem nem fér bele a házasság fogalmába. Nem hàzasodtam újra, nem is fogok. A szabadságot vàlasztottam. Nagyobb biztonságot nyújt, mint egy kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!