Rendőrségi idézéseken ha egyiken sem jelenek meg mi a várható következmény? Már kétszer kaptunk idézést kiskorú többszöri bántalmazásának vádjával feleségemmel, ami teljes mértékig igaz is, elismerjük.
Ez nem kívánságműsor, elrendelik az előállításotokat. Megalázó tud lenni, ha rendőrautó jön értetek akár otthonotokhoz, akár munkahelyre. Aki hőbörögni kezd, azt meg is bilincselik (Rendőrségi törvény 48. § d) szerint ellenszegülés megtörésére).
Ehhez képest nulla, hogy kb. 60 ezer forintot fizetnetek kell.
Büntetőeljárási törvény:
"Az idézéssel és az értesítéssel szembeni mulasztás következményei
116. § (1) Ha az idézett az idézés ellenére nem jelenik meg, és ezt előzetesen, mihelyt az akadály a tudomására jut, haladéktalanul nem menti ki, vagy ha ez már nem lehetséges, az akadály megszűnése után nyomban, alapos okkal nem igazolja,
a) a terhelt elővezetése vagy a nyomozás során a terhelt előállítása rendelhető el,"
39/2017. (XII. 29.) BM rendelet
a büntetőeljárásban, a szabálysértési eljárásban, valamint a büntetés-végrehajtás során elrendelt elővezetés és előállítás során felmerült költség megtérítésének részletes szabályairól
2. Az elővezetés végrehajtása és az előállítás során felmerült költség megtérítésének szabályai
2. § (1) Az elővezetés, illetve az előállítás
a) szolgálati gépkocsi igénybevételével történő foganatosítása esetén 10 500 forint költségátalányt és - szükség esetén - a (2) bekezdésben meghatározott további összegeket,
b) szolgálati gépkocsi igénybevétele nélkül történő foganatosítása esetén a foganatosításban részt vevő rendőrök, illetve - az 1. § (1) bekezdés a) pont ab) alpontja és az 1. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontja szerinti tevékenység esetén - pénzügyőrök (a továbbiakban együtt: hatósági személyek) számához mérten - a foganatosítás időtartamához igazodóan - óránként 2000 forint költségátalányt
kell megállapítani.
(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti esetben a költségátalány összegén felül,
a) ha a foganatosítás időtartama a 2 órát meghaladja, a 3. órától kezdve a hatósági személyek számához mérten - a foganatosítás időtartamához igazodóan - óránként 2000 forint,
b) ha az igénybe vett szolgálati gépjárművel megtett távolság a 25 kilométert meghaladja, a 26. kilométertől kezdve kilométerenként 50 forint
további összeget kell költségként megállapítani.
Miután minden lènyegest megírtak előttem, csak grátisznak teszem hozzá, hogy ez független attól, hogy terhelt vagy egy ügyben, vagy tanú. Az idézés nem opcionális, hanem kötelező érvényű.
A sittre sem egyéni kívánság alapján fogod eldönteni, hogy bevonulsz vagy nem. Mert be fogsz, arra mérget vehetsz.
Ezen túlmenően pedig inkább nem minősítem, amit tettél...
Remélem téged is jól megvernek.
Legundoritobb bántani egy gyengébbet.
El nem tudom képzelni mit tehet egy gyerek hogy ennyien veritek meg.
Molesztálta, verte, terrorizálta a kislányukat és a többi diákot? Ha már sem a szülők, sem a tanárok nem képesek egy szrházi kis pondrót fegyelmezni, megnevelni, akkor csak a többi szülő tudna össze fogni.
Kérdező szerintem helyesen jártatok el, ha a fentiek igazak. A mai kisebb gyerekeket megnézve, nem ártana több ilyen.
Ezeken a katonaság sem segítene, mert mire oda jutna, kilométeres priusza volna.
Sok agyament ember meg azért harcol, hogy a szülő is kapjon sitkót, ha felpofozza a fattyát. Gratulálok új világ...
Jártál már olyan környékén, iskolában, ahol nem csak rózsaszín vattacukor illatú a gyerekek szellentése?
Több megyében is megfordultam, sok helyen életvitel szerűen és elég csak a tömegközlekedést használni. (Nem zombi módban.) Vagy, ha van pedagógus ismerősöd olyan helyről, tegyél fel neki olyan kérdéseket, hogy mit csinálnának abban a helyzetben.
Nézz szét, milyen állat módjára viselkednek már a kisgyerekek. Hisztiznek, káromkodnak, például boltban a bevásárló kocsiban dekkolnak, ahol az árulnak volna a hely. Ja és nem hiába találták fel a foggyos gyerek okosórát, ahol betudod mérni, hol van a gyerek.
Én értem hogy problémás a gyerek.
De egy fiatal koru gyereket 8 felnőtt megver?
Te jo ég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!