13éves lány megvert egy 15éves lányt és az anyjától kapott egy pofont következmények?
13éves vagyok, megvertem pontosabban kapott 5pofont egy 15éves lány majd az anyja kijött és kaptan tőle egy pofont. Átszakadt a dobhártyám. Ha feljelentem nekem milyen következményei lehetnek?
És az anyukának?
Felmerül egy kérdés, hogy értelmes választ lehessen adni:
Amikor "kijött" (valahonnan) a lány anyja, bántalmaztad-e még a lányát, vagy már korábban abbahagytad? A válasz dönti el, hogy jogos védelmi helyzetben ütött-e meg téged.
Jogos védelmi helyzet megállapítása esetén nem lesz büntethető, viszont, ha a pofont már csak a lányát ért sérelem megtorlása céljából adta neked, akkor a neked okozott sérülés gyógytartamától függően súlyos testi sértésért vonhatják felelősségre
Ha még nem töltötted be a 14. életévedet, könnyű testi sértés bűncselekményért -(ha történt egyáltalán sérülés) nem vonnak felelősségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!