Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nevetséges érv ezzel véget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nevetséges érv ezzel véget vetni egy másfél évtizedes kapcsolatnak: "Nem illünk össze és ennyi idő volt elfogadjam." ?

Figyelt kérdés

16 éves kapcsolat. 8 éves házasság. Rengeteg mindenen mentünk keresztül, tisztességesen, hűségesen éltünk, de elfogytunk.

Magányos voltam mellette, nem figyelt rám és a közös gyerekünkre.

Sokszor kértem, hogy változtasson, szánjon ránk időt, de ő ilyen sztahanovista beállítottságú. Februárban kész tények elé állítottam, hogy befejezem vele, ha nem változtat. Újfent semmi nem történt. Egy hónapja elhagytam. Azt hitte csak ijesztgetem, de összepakoltam és eljöttünk anyámhoz.

Nem érti miért nincs több esély, haragszik hogy elhagytam, hogy azt mondtam végérvényes.

Nem érti meg, hogy nem akarom magam és őt sem tovább olyan helyzetbe kényszeríteni, ami nem az egyénisége. Nekem nem elég ennyi szeretet, őt meg nem akarom folyton olyanná tenni ami csak nekem jó, de neki nem jön szívből és nem a természete.

Ha a "próbáld megjavítani" nem működik, akkor csak az elengedés marad.

Kellene egy kis útmutatás, hogy nem őrültség a gondolatmenetem.

Első szakítasom, első komoly kapcsolatom.

Most állítólag megtanulta a leckét és tudna változni. De annyiszor hitegetett már, hogy nem merek benne maradni.

Nem illünk össze. Ez nem elég válóok? Szerinte nem.

2020. okt. 19. 16:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%

Amikor már ott van a gyerek akkor nem elég ok. Vegyed észre, hogy három ember (amiből egyik még gyerek) és két család életét befolyásolod ezzel a lépéssel.

Az írásod alapján most tettél első alkalommal valamit a helyzet változtatása érdekében. Korábban beszéltél róla, az nem jött össze. Szerintem ez új helyzet és átértékeli a párod a dolgokat.

Egyébként ne hidd, hogy így gyerekkel, anyádnál lakva nagy hapzsi-dőzsi lesz a húspiacon.

2020. okt. 19. 16:39
 2/15 anonim ***** válasza:
90%
Egy esélyt még valóban kaphatna ezek alapján, de többet nem. Mert egyébként ha évek óta ez a helyzet, hogy nem elég neked, amit érzelmileg kapsz tőle és ő meg csak kényszernek éli meg a dolgokat (márpedig évek óta így kellett lennie, ha személyiségbeli ütközésről van szó), akkor az a te sarad, hogy eddig tűrtél és még gyereket is vállaltál vele ebbe a kapcsolatba. Már csak ezért is megérdemelne egy lehetőséget a dolog, de inkább csak hogy megnyugtassátok mindkettőtök lelkiismeretét, hogy tényleg mindent megtettetek.
2020. okt. 19. 16:43
 3/15 A kérdező kommentje:

A gyerekkel gyakorlatilag nem volt kapcsolata. Max annyira, mint egy háziállattal.

Azóta normálisabban viselkedik vele, észre vette, hogy ő is a világon van.

Van lakásunk ahová elköltözünk, ha kicsit tatarozom magam, de egyelőre jól esik itt a nyugalom. És nem utolsó sorban a lányunknak is egy megszokott környezet.

Van munkám, megtakarításom. Ha egyszer ismerkednék is nem eltartót keresnék. Húspiac...

Kicsit elegem van a faszikból.

2020. okt. 19. 16:46
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Azt gondolom, hogy az utolsó és az utolsó utáni esély megvolt, amikor jelezted, hogy neked mire lenne szükséged és ha nem lesz változás, akkor annak pontosan mi lesz a következménye. Nem nagyon értem, hogy miért kéne folyamatosan neked engedni és adni az újabb és újabb lehetőségeket, a másik miért nem tud tenni semmit? Ha a kommunikáció nem lehetőség a változtatásra, akkor minek van?
2020. okt. 19. 16:54
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
Én egyetlen esélyt még adnék a gyerek miatt, valaki tényleg nem ért, csak a végletekből, de aztán annyi.
2020. okt. 19. 16:57
 6/15 A kérdező kommentje:

13 éves a lányunk. Nem egy bébi.

A szakításnál az egyik fő ok volt, hogy normális kapcsolatot alakítson ki a lányával.

Ez eddig bejött.

Javasoltam neki, hogy legyen lazább és ne csak robotoljon, 4 nap múlva elment és vett egy autót, amire már rég óta vágyott.

Az elbocsájtó szép üzenetem az volt, hogy rendezze a sorait a lányával és magával, mert tönkre megy minden körülötte. Sopánkodott, hogy elvesztette a családját, de javítottam,hogy csak engem.

2020. okt. 19. 17:04
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem nevetséges, 100 más módon meg lehet fogalmazni. Nem szeretlek, nem érzem, hogy szeretsz, nem töltesz velünk hasznos időt, nem vagyok így boldog, nem tudlak boldoggá tenni stb. Ha hajlandó lenne a dolgok mögé nézni, ő is egyetértene, egyelőre tagadásban van, valószínűleg váratlanul érte, de kénytelen lesz lenyelni a békát.
2020. okt. 19. 17:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szeretitek még egymást? Ezt a kérdést feltetted magadnak?
2020. okt. 19. 17:59
 9/15 A kérdező kommentje:

Én borzasztóan kiábrándultam.

Szeretem és tisztelem a múltunk és az emlékek miatt, de már nem vagyok szerelmes.

Ő sosem mondta, hogy "szeretlek", de az utolsó napokban mikor már tudta hogy elmegyünk mondta.

2020. okt. 19. 18:02
 10/15 anonim ***** válasza:
84%
Akkor ne adj esélyt ennek a kapcsolatnak. Ahhoz kellene a szerelem is.
2020. okt. 19. 18:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!