Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az apa 400 ezret keres, az anya pedig 250 ezret, akkor mennyi a gyerektartás 2 gyerekre?
Ha mondjuk albérletbe megy az anyuka akkor nem is olyan sok,különórák stb. Amúgy a gyerektartás jár a gyerekneveléshez...
Én keresek 600at.Exem 240et.Külön élünk, már lassan 2éve.Megbeszélés alapon, fizetek 160at 2gyerekre.
Most kezd élesbe menni a solog, nagysága beadta a vállást. Kicsit "éhesre" sikerült a követel~se, nem a megbeszélésünk szerint adta be a megosztást.
Napokba voltam ügyvédnél, csak ámult, hogy 160a gyt. 2gyerekre. Nem a fizetés után számolják ki, hanem a tényleges igény után ami kb. 100-110ezer lenne. Úgyhogy én nagyon szorgalmazni fogom a 110ezres gyerektartást. Nem a gyereket akarom szivatni,ezért írásba adom, hogy az "extra" kiadások (korep, edzés, stb) 50-100%ig állom.Így biztos a gyerekeimé lesz, amit nekik szánok.
1 gyerekre max 50-60ezer, amit megítélnek, ha nincs a gyermeknek extra kiadása (pl betegség vagy egyéb okok miatt). Ez akkor is ennyi ha felsővezetőként másfél milliót kap az apa. Nincs már %. Pont azért, mert a másik félnek már semmi köze ahhoz, hogy mennyit keres a gyerektartási kötelezettséggel bíró fél. Hisz ez esetben egy 20%-os gyerektartás mellett lényegében az anyának dolgoznia sem kellene, ráadásul a gyerektartás mellett neki elszámolják az állami kedvezményeket és a családi pótlékot is. Az apát sem lehet ellehetetleníteni, főleg ha nem havi 1-2 napot látja, hisz neki is kell élményekkel teli, érdemi idő, ami pénz, valamint vélhetően ő is szeretne megtakarítani vagy gondoskodni gyermekéről.
Tehát csak annyit kap az anya, ami a gyermek bizonyítottan havi kiadásait fedezi vagy annak kb 2/3-át. Ennek a gyakorlatban a felső határa 60ezer Ft. Ha nincs megegyezés és számlák alapján döntenek a jogászok, akkor még ennél jogosan(!) többre nem tudtak összeszedni számlát vagy bármi egyebet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!