Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 2018ig közös volt a számlánk a férjemmel és ő ennek ellenére nem fizette a fizetnivalokat, mondhatjak azt hogy ennek ellenére nekem válás után fizetni kell a felét? (nem volt hozzáférésem a webbankhoz sőt a számítógéphez sem).
Így van. Mindegy kinek a nevèn van a számla, a házasság vagyonközössèg. Tehát minden bevètel ès kiadás közös, attól függetlenül ki milyen formában járult hozzá. A tartozás is közös. Az nem mentsèg, hogy te nem tudtál semmiről. Meg nem tudtál ránèzni a számlátokra. Mehetsz ügyvèdhez, de nem hiszem, hogy ezzel bármit kezdeni tud.
Az mondjuk tènyleg èrthezetlen, hogy nem tűnt fel, hogy nincsenek fizetve a számlák. Ezt azèrt sokáig nem lehet elhúzni.
Azonnal menj be a bankba!Nálunk is ugyanez volt.OTP ben volt.Amikor lelépett egy faszival elkezdtek vonni dolgokat,amikröl azt sem tudtam mi.Ugyanis neki volt külön számlája,ahová a fzetését utalták.Nomost amikor az nullán volt,akkor szépen a közös számlánkról vonogattak,amit csak én használtam,és a fizetésem is oda ment!
Meg kell szüntetni.De ehhez mindkét fél szükséges volt,illetve nyilatkozat kellett,ha jol rémlik.Persze mi még akkor nem voltunk elvállva.És szerencsére 60 ezer vesztességgel megúsztam,a hülye pitcha életvitelét.És nem követeltem hivatalosan semmit,mert ezért az összegért nem érte volna meg,és mert örültem,hogy megszabadultam.
F
Ja ès azt is vedd hozzá a házasság alatti vagyonközössèghez, hogy a számlák olyannyira közösek, bármelyikőtök nevèn is van, hogy válás esetèn, hiába van saját számlád 2 ève, ès mondjuk azon van megtakarítás, annak a fele is a fèrjedè válás esetèn.
Szóval így gondolkodj.
Úgyhogy ha válást tervezel, ès van ott jelentősebb pènzed, ideje lenne "felèlned" (èrtsd. tüntesd el onnan). Ez jogilag vagyonmentès, szóval okosan kell csinálni, ne egybe vedd le, ès ne rögtön utána legyen beadva a válás. Ès kp-ban őrizd valahol, mert annak nincs hivatalos nyoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!