Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha 2018ig közös volt a számlán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 2018ig közös volt a számlánk a férjemmel és ő ennek ellenére nem fizette a fizetnivalokat, mondhatjak azt hogy ennek ellenére nekem válás után fizetni kell a felét? (nem volt hozzáférésem a webbankhoz sőt a számítógéphez sem).

Figyelt kérdés
Ügyvédhez természetesen majd megyek, de el felmerult bennem mint kérdés.
2020. szept. 1. 18:50
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem fejtsd ki bővebben, mert nem lehet érteni rendesen.
2020. szept. 1. 18:54
 2/29 anonim ***** válasza:
79%
Minek a felét? Mit nem fizetett?
2020. szept. 1. 18:55
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Házasság alatt szerzett adósság is közös.
2020. szept. 1. 18:55
 4/29 A kérdező kommentje:
2009 óta házasok vagyunk. 2018ig közös számlánk volt. Én ehhez nem fertem hozzá. Neki volt számítógépe és webbankja, amit én nem hasznalhattam. Ezalatt ő nem fizette a dolgokat, lakást, rezsit.. A felét alatt azt értem hogy amit felhalmozott tartozás annak a felét. Szerintem jogszerűtlen hogy én jóhiszeműen oda küldöm a családi pótlékot, a gyest, a fizetést és ő nem fizette a dolgokat.. S most ha válnának akkor a lakasunkbol ahol lakunk semmit nem kapok, de a fizetnivalok meg rám van ízélve hogy fizessem
2020. szept. 1. 19:03
 5/29 anonim ***** válasza:
0%
Juj. De durva.ez már nem polgári peres ügy Hanem büntetőügy.ügyvéd, esetleg rendőrség.
2020. szept. 1. 19:11
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem.

Most mikor és miből lett véve a lakás? Házasság után? Akkor közösvagyon. Akkor is, ha csak aaz egikőtök nebvvére került.

Ugyancsak közös a házasság alatt keletkezett vagyon és az esetleges adósság is.

Az a te hibád, hogy 10 évig semmi érdeklődést nem mutattál a közös pénzügyek iránt.

2020. szept. 1. 19:40
 7/29 anonim ***** válasza:
82%

Rendőrség? Ki fogják röhögni.

A kérdező felnőtt ember, aki úgy viselkedett, mint egy kisgyerek. Majd apuci fizeti a számlákat, apuci mindent elintéz, babucinak nincs erre semmi gondja. Na bumm.

Bármikor nyithatott volna saját számlát, oda kérhette volna a jövedelmét. Mondhatta volna, hogy nézzék át a kiadásokat, mit mikorra kell fizetni. Esetleg befizeti ő, vagy elintéz ezt-azt.

Legfeljebb arra van esély, hogy a kedves férj egy titkos számlára tett el pénzt. Annak a fele is megilleti. Ügyvéd, bíróság, végrehajtó. HA van dugipénz. Ha nincs, akkor így járt.

2020. szept. 1. 19:41
 8/29 A kérdező kommentje:
1. Kérdeztem, próbáltam rá hatni hogy mi van fizetve és mi nincs. De nem mondott semmit. 2. Nem cicababa vagyok. 3.lakas a férj öröksége és ajándék. Nem m"megsporolt" pénzből vette
2020. szept. 1. 20:06
 9/29 anonim ***** válasza:
23%
A jóhiszemű emberekkel szemben elkövetett csalás is bűntett. A csaló az, aki másokat átver, akik hisznek neki. Hogy az pont a felesége, akit átvert attól még csalás marad. Vagy szerinted családtaggal szemben helye van a bűnözésnek? Pont hogy súlyosbító tényező.
2020. szept. 1. 20:10
 10/29 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem lett semmi befizetve, akkor az a pénz megvan. Évekre visszamenőleg lekéri a bankszámla adatokat a bíróság, és majd látszik, mi lett a fizetéseddel. Bármikor nyithattál volna egy saját számlát, vagy kérsz hozzáférést a számlához a banktól. Te voltál buta és felelőtlen, vagy egyszerűen csak hanyag. Ez a bíróságot nem fogja érdekelni.
2020. szept. 1. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!