Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan dolgoztátok fel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgoztátok fel a válás utáni kudarcot, mi segített benne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan 1 éve mondtuk ki, hogy ennyi volt (pontosabban az exem kezdeményezte), közös gyerekünk is van, és nem tudtam magam túltenni még a kudarc élményen. Egyelőre ott tartok, hogy dühít a párkapcsolat, mint intézmény, "nekem nem való párkapcsolat", stb. Az exem közben már mással van, ez is rátesz még pár lapáttal. Nem érzem magam befogadónak arra, hogy nőkkel ismerkedjek, maximum 1 éjszakás kalandok, de kb még az se, mert voltak problémáink a szex terén az exemmel, és még bennem vannak azok az élmények.

Tudom, hogy nem lehet a volt kapcsolatunk kudarcaira építeni, és nem is szeretnék megmaradni ebben az állapotban, de mégis ez ügyben kérnék tanácsot, hogy nektek hogy sikerült a kudarcból kijönni, vagy elkezdeni újra ismerkedni, akár kalandozás, akár komolyabb célból?

2020. aug. 13. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A belső erőd fog segíteni benne!
2020. aug. 13. 10:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az én párom kimondta hogy vége, bennem is egy világ tört össze és nem tudtam hogy mitévő legyek. Dühöt, haragot, szomorúságot, mindent éreztem és nem tudtam hogy hogy kezeljem mivel olyan érzés volt mintha nagyjából meghalt volna a számomra. Viszont ahogy a mondás tartja, ha nem is teljesen de azért az idő részben begyógyítja a sebeket. Miután kitisztult a fejem (nagyjából három hónap volt) azután megpróbáltam megérteni a helyzetét, megbocsátani, és elfogadni a történteket, ami így utólag visszatekintve sikerült. Engem a barátaim húztak ki főleg ebből az állapotból, illetve az hogy hódolhattam ismét a hobbiaimnak amiket imádok. Festettem, rajzoltam, zenéltem, barkácsoltam, stb. Nem azt kell nézni hogy mennyi mindent vesztettünk, hanem hogy mennyi mindent nyertünk. Ha mást nem is, akkor tapasztalatot biztosan szereztél, amit az életben késöbb hasznosíthatsz és átadhatod a gyermekednek is. De ami mindennél fontosabb, legyetek bármilyen viszonyban a volt pároddal, született egy gyermeked akit semmilyen áron ne hadj el és szeresd feltétel nélkűl. Tudom milyen érzés apa nélkűl felnőni és senkinek sem kívánom. Ha másért nem is, a gyermekedért legyél erős!
2020. aug. 13. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Úgy hogy eldöntöd h a jó dolgokert cserébe bevallalod a kockazatot h vmelyik noben csalodhatsz mert tudod h kepes vagy tovabb lépni es tiszta lappam kezdeni új embernel. Nem csapod be magad azzal h minden nő szemét hanem.inlabb előbb ismerkedsz.

Akkor leszel kész kapcsolatra amikor kívül belül teszel érte. Mondjuk sportolsz odafigyelsz oltozkodesedre,

Belsoleg meg tudsz örömöt nyujtani egy nőnek,pl tudod szorakozatani h jól erezze magat melletted ez nagyon fontos.

Meg amikor vagysz arra erzelmileg h szeressenek meg te is szeressel valakit.

Privatban megírod mi volt konkretan a baj?

2020. aug. 13. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy én adtam be a válást, de a házasságunk már évek óta romokban volt. Én erőlködtem, hogy rendbe hozzuk, ő nem. Mégis összetört, amikor közöltem vele, hogy nincs tovább. Én azért tettem magam hamarabb túl raja, mert értelem szerűen én a házasságunk utolsó éveiben szenvedtem sokat, akkor dolgoztam fel magamban a kudarcot és a kötelék elvágása már szinte csak szimbolikus cselekdet volt számomra. Mégis magam alatt voltam ugyanúgy, hiszen valamikor szerettük egymást és teljesen átéreztem az értékevesztést és az ürességet. Így is pár hónap volt mire elkezdtem magam kilökdösni a gödörből és .....hat éve már de nem volt igazi, komoly kapcsolatom, pedig alapvetően hűséges típus vagyok és erre vágyom. Mégis menekülök a kötöttség elől. Szerintem te ne kövesd el ugyanezt a hibát. Gyászold meg a kapcsolatot, dolgozd fel magadban, bocsásd meg neki, engedd el. És kezdj új fejezetet. Ne ess abba a hibába, hogy innentől csak laza kapcsolat mert ha nem vagy ez a típus, akkor sérülni fogsz ugyanúgy.
2020. aug. 13. 11:00
 5/7 anonim ***** válasza:
79%
Örömömben berugtam vagy kétszer.
2020. aug. 13. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Eleinte muszaj sokat egyedul lenni..aztan szep lassan jonnek az uj el enyk, hobbi, uj ingerek es elkezded elengedni ezt a parkapcsolat temat es egyszer csak azt veszed eszre, hogy mar nem ezzel kelsz-fekszel. Az a nyomorult ido, az segit es a figyelemeltereles, baratok, uj ingerek es egy uj parkapcsolat atmeneti kerulese
2020. aug. 14. 21:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet h új kapcsolatot kerulj. Oke atgondolod a dolgokat,szomorkodsz kicsit aztan jobb ha jön egy új kapcsolat mert az felgyorsitja az időt!
2020. aug. 14. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!