Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolja a férjem, hogy neki jár minden?
Van 2 gyerek, közös lakás. Válás után senki nem marad a lakásban, el kell adni, mert nem tudjuk kifizetni a másikat. 50-50% a része mind a kettőnknek a lakásból, mégis azt mondja a férjem, hogy nem fogom megkapni a fele pénzt, mert nem jár nekem. A lakásban lévő cuccokról meg ne is álmodjak... A gyerekeket is legszívesebben megtartaná, hogy ne kelljen neki gy.tartást fizetni. Szerinte én is csak azért akarom megtartani őket, mert kell nekem a pénz. Hozzá teszem, a 9 év alatt nem igazán foglalkozott a gyerekekkel, a nagyobbik gyerek sajnos nem is igazán szereti az apját.
Valóban így működik ez az egész??
A lakás felére igényt tartok, mert valamiből vennem kell egy lakást ahol tovább élhetek a gyerekekkel, de a gyerektartásról nagyon szívesen lemondok, nyilván nem a pénz miatt szeretném ha velem lennének a gyerekek.
Kicsinál idegileg teljesen a férjem. Úgy érzem, arra hajt, hogy nekem minél rosszabb legyen.
Mindegy hogy mit gondol vagy mond. Majd a bíróság eldönti. Ez nem így működik hogy fogja magát és lol semmit nem kapsz. :D
Ha jól tudom, a gyerektartásról nem mondhatsz le mert azt nem te kapod, hanem a gyerekek.
Menj el egy ügyvédhez, amúgy is szükséged lesz rá. Ez nem lesz egy közös megegyezéses, egyszerü válás.
Az ingatlan fele a tiéd, a gyerektartás pedig nem opcionális. Fizetni fog. Két gyerekre nem is keveset. Nem tetszik neki? Van ez így, nem ő lesz az első.
Ne hagyd magad, csak azért, hogy szabadulj tőle. A gyerekeket úgyse ő fogja kapni. Viszont ha belemész egy rossz alkuba, azzal évtizedekre lekaszálod magad anyagilag, és innentől te vagy egyedül felelős a gyerekeidért!
Békés válás nincs, ezért felesleges meghátrálni. Az se jó, ha évekig pereskedtek. Ezért kell egy jó ügyvéd, aki lebokszolja vele az egészet, hogy a válóperre már közös megegyezés legyen.
Ismerősi körben kérj ajánlást, nem mindig a legdrágább ügyvéd a legjobb!
Attól függ: mi számít a nyugalmad+gyerekek nyugalma vagy a cirkusz?
Én a nyugalmat választanám a helyedben. Bútort hamar össze lehet szedni, amúgy sem kéne a közös cucc. Ha már egy teljesen új életet kezdek. Vigye amit akar ha a helyedbe lennék, csak a gyerekek holmijához nem engedném nyúlni...
7*Csodálkoztok, hogy olyan nehezen mennek ebbe bele a férfiak. Hát nem csoda. Ez egy merő faszszopás. :D
Már akinek. Van olyan pasi akinek élete legjobb döntésének bizonyult és azóta sem nem hogy megbánta volna, hanem azon siránkozik, hogy miért nem korábban ismerte meg a nejét.
A bíróság dönt. Ha nálad maradnak a gyerekek, a lakás felét neked fogják ítélni.
Azon gondolkodtatok, hogy egyik gyerek nálad, a másik a volt párodnál marad?
De ha nálad marad mindkettő, tarts igényt a gyerektartásra, ne szégyelld. Egyedülálló szülőként 2 gyerekkel nehéz, és ahogy nőnek, a kiadások is nőni fognak. Ráadásul nincs garancia arra, hogy mindig ennyit fogsz keresni. És évek múlva már hiába könyörögsz gyerektartásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!