Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan követelne?
Sziasztok
A férjemmel 6 év után válunk.
Mikor ezt eldöntöttük azt mondta kéri a lakás felét...
Én vettem a lakást az esküvőnk után kb.2hónappal... az én nevemen van az övé sehol nem szerepel!
Mire fel kérné a felét? Hiszen nem ő vette és még felújítást sem csinált...
Bank nemtudom fogja e tudni igazolni a 6évvel ezelőtti utalást.
Meg ahogy olvasom mivel nincs papírom hogy az én pénzem volt és a szüleimé így nemtudom mi lesz...
Remélem egy szakember tud majd segíteni és megoldást taláni
Az ajándékozásról is kellett volna papírt írni AKKOR, nem pedig 6 évvel később... Meg gondolom ketten kapták, ha a házasság alatt kapták.
Meg amúgy is: milyen ajándék az, amit összeveszéskor visszakérnek?!
Necces a kérdés, mert nem a házasság kezdete a vagyonközösség kezdte, hanem az az idő, amikor elkezdtetek együtt élni és együtt fizetni a számlákat. Onnan kell számítani azt, hogy mennyit szedtél össze magad.
Mondok egy példát.
Összejöttetek, dolgoztok, együtt laktok, közösen fizetitek az életet (= vagyonközösségben éltek), de nincs közös számlátok. 5 év alatt összeszedsz x misit, plusz anyuéktól kapsz y-t. Megházasodsz és veszel rá 2 hónapra egy lakást. Na itt jön a gond és nem a házassággal. Ha bizonyítható, hogy 5 éve éltek vagyonközösségben, akkor az az alatt keresett pénzetek közös. Nemcsak a tiéd fele illeti őt, hanem téged is az övének a fele, de csak annak, amit ezen 5 év alatt szereztetek. Szóval a példámat tekintve ti már 11 éve vagytok közös kasszán. Érted már, miért necces a dolog?
Anyudék y milliójához nem lesz köze, az különvagyon, ha nyilatkoznak, hogy azt neked adták ajándékba és csak neked. De a másik... Ha nem is a felét, de valamennyit kapni fog belőle. Más kérdés, hogy neki van-e pénze, amit ugyanúgy be kell felezni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!