Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen alternatíva lenne erre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen alternatíva lenne erre a helyzetre?

Figyelt kérdés
Van egy kertes házunk a párommal, és elég nagy telek tartozik hozzá, ílletve van 2 lakás a párom nevén, de az egyik lakáson a hitel az fele-fele. El szeretnénk válni, mert már évek óta csak ordibálunk egymással, egyszerűen megromlott a kapcsolatunk. A kertes házunkat el szeretném adni, mert egyedül nem tudnám fenntartani, de a párom nem egyezik bele, és azt sem engedi, hogy én költözzek abba a lakásba, ahol a hitel közös, mivel oda ő akar költözni. A másik lakásunkban meg a párom huga lakik. És nem tudom, hogy válásnál, ha a párom nem egyezik bele, hogy eladjuk a kertes házat, de én nem tudom fenntartani, és nincs elég pénze a páromnak, hogy megvegye az én részemet, akkor ezzel mit lehet kezdeni? Válásnál ha nincs közös megegyezés, akkor el kell adni, vagy hogy működik ez?
2020. jún. 14. 19:28
 1/3 A kérdező kommentje:
Illetve az kimaradt, hogy van egy egyetemista, és egy középiskolás gyermekünk.
2020. jún. 14. 19:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, a tulajdonjog milyen arányban oszlik meg, illetve hol ki a haszonélvező. Irány egy válóperes ügyvéd, ő a pontos jogtulajdonosi viszonyok alapján okosabbat tud mondani, mint itt a legtöbben.
2020. jún. 14. 19:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyikőtök sem tudja kivásárolni a másik tulajdonrèszèt, akkor bizony el kell adni, ha szeretnè, ha nem.

Mert csak ezek a lehetősègek vannak a közös vagyon megszüntetèsère. Vagy te fizeted ki őt, vagy ő tèged, vagy eladjátok ès osztoztok.

Ha ebben nincs megegyezès, akkor pert kell indítani, melynèl vègső soron árverezèssel èrtèkesítik, aztán a befolyt összegen lehet elosztani. Azèrt írtam, hogy vègső soron, mert a per alatt bármikor születhet megegyezès, ès akkor megszűnik a per, ès lehet rendes úton-módon èrtèkesíteni. Ès általában nem kerül rá sor, hisz azzal mindenki rosszabbul jár, ès mikor látják, hogy nincs mese, nem tudják megakadályozni a dolgot, akkor bele szoktak egyezni.

A fèrjed most csak szándèkosan szívózik veled, hogy ellehetetlenítse a helyzeted. Hisz ha nem kell neki az a ház, mert máshová akar költözni, akkor mièrt is nem akarja eladni?

Úgyhogy ne hagyd magad. Keress fel egy ügyvèdet mindenkèpp, a ti helyzetekben megèri.

2020. jún. 15. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!