Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párommal nem vagyunk házasok, van egy kisfiunk 3 éves. Már rég tervben van hogy én (az anya) a picivel elköltözünk. Ha külföldre szeretnék menni a fiammal és apuka nem egyezik bele, akkor lehetetlen kimennem a picivel? Vagy van más alternatíva?
Figyelt kérdés
2013. szept. 15. 18:06
1/9 anonim válasza:
Gyámhivatal.
Csak úgy el nem "rabolhatod" a gyereket.
2/9 anonim válasza:
Ha az apuka nem egyezik bele akkor bizony nem viheted ki a kicsit külföldre. Akkor csak az az alternatíva marad hogy te kimész a fiad az apjánál marad. De feltételezem hogy ezt sosem vállalnád be.
3/9 anonim válasza:
A verszerinti apukanak a beleegyezese, alairasa szukseges ehhez.
4/9 anonim válasza:
Szülők egymás közötti kapcsolatának semmi köze a gyerek szülő kapcsolathoz. Ugyan annyi a fia mint neked.
5/9 A kérdező kommentje:
Igen,köszönöm azt sejtettem hogy kell a beleegyezése.Csak hogy apuka nem tudná eltartani a gyereket egyedül,és a felügyelete sem lenne megoldott.
2013. szept. 16. 09:04
6/9 anonim válasza:
Mondjuk, nem egyedül kellene eltartania, mivel, ha te mész el, gyerektartást kellene fizetned...
7/9 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy nincsen semmilyen lehetőség, ha nem írja alá a beleegyezést az apa.
8/9 anonim válasza:
2-es és 7esnek van igaza, nálunk is ez a helyzet, tegnap voltam ügyvédnél.
Nem tudod kivinni a gyermeket, másik szülő beleegyezése nélkül.
9/9 anonim válasza:
Mar hogyne lehetne kivinni a masik szulo beleegyezese nelkul! A gyamhivatalnal kell el indítania a gyermek vegleges kulfoldre távozása iránti kérelmet. Elég hosszadalmas es sokminden kell hozza, azzal legyél tisztában. Az ugy a bíróságra kerül, ha az apa nem járul hozza a költözéshez es a biróság dönthet az o akarata ellenére is es engedélyezheti a kikoltozest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!