Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után elvehetik tőlem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után elvehetik tőlem a gyerekeket? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A férjemé a lakás, házasság előtti szerzemény, amit kapott.

Ebben lakunk még jelenleg én és a két gyerek(egyik még baba.

Férjem "átköltözött" a szintén válófélben lévő nőjéhez, és ő is beadta a válókeresetet.

Tehát elvehetik tőlem a gyerekeket, mert nekem nincs lakásom? Állandó, több éves munkaviszonyom van, viszont családom ,szüleim nincsenek, akikre számíthatnék, vagyis egyedül vagyok,,,,

Albérletbe fogunk költözni.

De állandóan a férjemtől és annak családjától rendszeresen ezt hallgatom, hogy elveszik tőlem a nagyobbikat, vagy hagyjam őket itt stb.

És ezt csak mind azért mert nincs lakásom, ennyi a bűnöm.

2010. júl. 27. 17:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

ma 17:49 vagyok

Még valamit.Én 60.000 forintos havi fizetéssel rendelkeztem,a férjem jóval többel.Ebből annyi hasznom volt,hogy a fizetésének a 20%-át ítélték gyerektartásként..

2010. júl. 27. 17:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Nyugalom ha van 10000 ft-os fizud arra rájön a családipótlék + a gyerektartás ennyiből már ki tudsz jönni és a bíroság nem veszi el öket csak mert a nagyszülök patognak.
2010. júl. 27. 17:54
 13/20 anonim ***** válasza:

ma 17:50-nek.

nem igaz amit írtál!

Engem és a nővéremet megkérdeztek,hogy kivel szeretnénk együtt élni,egyedül a húgomat nem kérdezték.

A húgom 5 éves volt,én 9 éves a nővérem 11 éves volt..Nem választottak szét minket és figyelembe vették,hogy apuval akartunk maradni...(anyu alkoholista volt,és sokszor bántott minket)

2010. júl. 27. 17:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Megkérdezni mindig megkérdezik csak 14 éves kor alatt nem veszik figyelembe. Nem azért maradtatok elsősorban apukádnál mert ti ott akartatok maradni, hanem azért mert anyukád életkörülményei alkalmatlanok voltak a ti egészséges fejlődésetek szempontjából.
2010. júl. 27. 18:00
 15/20 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe a családjogi tv.-t!

[link]

2010. júl. 27. 18:06
 16/20 anonim ***** válasza:

amit javasolni tudok, hogy a gyerektartásra mindenképpen tarts igényt, ilyen magas összegnél 30-40 % is lehet. Abból már el tudod tartani a gyerekeket az albérletben is.

Kitartást, és sok sikert!

25/F

2010. júl. 27. 18:22
 17/20 anonim ***** válasza:
A gyermekeid nagykorúságáig a férj KÖTELES tartásdíjat fizetni a két gyerek után, illetve felsőfokú tanulmányaik elvégzéséig. Mindemellet asszonytartást is lehet kérni, amit anyagi körülményeid és lakhatásod indokolttá tesznek. Az alapálláspont általában az, hogy mindig az anyánál helyezik el a gyerekeket, nálatok főként a gyerekek kora miatt is . Azért a gyerekeket nem vehetik el tőled, mert kevesebb pénzed van és nincs saját lakásod.
2010. júl. 27. 18:38
 18/20 anonim ***** válasza:

3 év alatti gyereket gyakorlatilag MINDIG az anyának adják (kivéve, ha veszélyezteti a gyereket), és a testvéreket csak anyon indolkolt esetben választják el egymástól, igy igen jó esélyed van arra, hogy a gyerekek nálad maradjanak. Egyébként is a legtöbbször eleve az anya kapja meg öket.

A gyerektartáshoz meg annyit, hogy a férj fizetésének 20%-a jár gyerekenként (nem több, mint valaki elözöleg irta), asszonytartásra meg nem tarthatsz igényt (ezt is rosszul irta valaki), mert az csak nagyon kevés, indokolt esetben jár.

A férjed családjával ne foglalkozz, amit ök mondanak, az nem számit semmit, csak kavarnak.

2010. júl. 27. 19:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ilyen kicsi gyerekeket kizárt, hogy az apának ítélnének, pláne hogy rendesen ellátod őket, megélhetésük biztosított. Ráadásként az sem biztos, hogy albérletbe kell kényszerülnöd a gyerekekkel. Hiába a férjed különvagyona a lakás, a gyermekek nagykorúságáig kaphatsz kizárólagos lakáshasználati jogot (ha nálad helyezik el őket, ami valószínű...), mert a bíróság figyelembe veszi, hogy a gyermekeket ne szakítsák ki megszokott környezetükből.

Az mondjuk más kérdés, hogy megéri-e neked a stressz, amit okoz, ha ezt az exed, vagy apósodék megtudják.:) De mindenesetre egy ütőkártya a kezedben, hogy van biza neked lakásod, éppen ott csücsülsz benne.:)Még ha nem is élsz a lehetőséggel, tudd, hogy erre is jogod van.

Szóval kitartás, ne hagyd magad, a válások nagy része az idegek harca, és sajnos az anyákat legjobban azzal lehet kikészíteni, hogy a gyerekek elvételével fenyegetik őket.

Minden jót!

2010. júl. 28. 07:56
 20/20 anonim ***** válasza:
És ahogy az előttem válaszoló is igen helyesen írta, alapesetben 1 gyerekre 20% gyerektartást ítél meg általában a bíróság. Két gyereknél nem kevés a 40 %, pláne ha jól keres.
2010. júl. 28. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!