Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után elvehetik tőlem a gyerekeket? Bővebben lent.
A férjemé a lakás, házasság előtti szerzemény, amit kapott.
Ebben lakunk még jelenleg én és a két gyerek(egyik még baba.
Férjem "átköltözött" a szintén válófélben lévő nőjéhez, és ő is beadta a válókeresetet.
Tehát elvehetik tőlem a gyerekeket, mert nekem nincs lakásom? Állandó, több éves munkaviszonyom van, viszont családom ,szüleim nincsenek, akikre számíthatnék, vagyis egyedül vagyok,,,,
Albérletbe fogunk költözni.
De állandóan a férjemtől és annak családjától rendszeresen ezt hallgatom, hogy elveszik tőlem a nagyobbikat, vagy hagyjam őket itt stb.
És ezt csak mind azért mert nincs lakásom, ennyi a bűnöm.
ma 17:49 vagyok
Még valamit.Én 60.000 forintos havi fizetéssel rendelkeztem,a férjem jóval többel.Ebből annyi hasznom volt,hogy a fizetésének a 20%-át ítélték gyerektartásként..
ma 17:50-nek.
nem igaz amit írtál!
Engem és a nővéremet megkérdeztek,hogy kivel szeretnénk együtt élni,egyedül a húgomat nem kérdezték.
A húgom 5 éves volt,én 9 éves a nővérem 11 éves volt..Nem választottak szét minket és figyelembe vették,hogy apuval akartunk maradni...(anyu alkoholista volt,és sokszor bántott minket)
Ajánlom figyelmedbe a családjogi tv.-t!
amit javasolni tudok, hogy a gyerektartásra mindenképpen tarts igényt, ilyen magas összegnél 30-40 % is lehet. Abból már el tudod tartani a gyerekeket az albérletben is.
Kitartást, és sok sikert!
25/F
3 év alatti gyereket gyakorlatilag MINDIG az anyának adják (kivéve, ha veszélyezteti a gyereket), és a testvéreket csak anyon indolkolt esetben választják el egymástól, igy igen jó esélyed van arra, hogy a gyerekek nálad maradjanak. Egyébként is a legtöbbször eleve az anya kapja meg öket.
A gyerektartáshoz meg annyit, hogy a férj fizetésének 20%-a jár gyerekenként (nem több, mint valaki elözöleg irta), asszonytartásra meg nem tarthatsz igényt (ezt is rosszul irta valaki), mert az csak nagyon kevés, indokolt esetben jár.
A férjed családjával ne foglalkozz, amit ök mondanak, az nem számit semmit, csak kavarnak.
Szia!
Ilyen kicsi gyerekeket kizárt, hogy az apának ítélnének, pláne hogy rendesen ellátod őket, megélhetésük biztosított. Ráadásként az sem biztos, hogy albérletbe kell kényszerülnöd a gyerekekkel. Hiába a férjed különvagyona a lakás, a gyermekek nagykorúságáig kaphatsz kizárólagos lakáshasználati jogot (ha nálad helyezik el őket, ami valószínű...), mert a bíróság figyelembe veszi, hogy a gyermekeket ne szakítsák ki megszokott környezetükből.
Az mondjuk más kérdés, hogy megéri-e neked a stressz, amit okoz, ha ezt az exed, vagy apósodék megtudják.:) De mindenesetre egy ütőkártya a kezedben, hogy van biza neked lakásod, éppen ott csücsülsz benne.:)Még ha nem is élsz a lehetőséggel, tudd, hogy erre is jogod van.
Szóval kitartás, ne hagyd magad, a válások nagy része az idegek harca, és sajnos az anyákat legjobban azzal lehet kikészíteni, hogy a gyerekek elvételével fenyegetik őket.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!