Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a férj/feleség beadja a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a férj/feleség beadja a váló pert akkor a költségeket kinek kell kifizetni? Mint például az ügyvédet, perköltséget?

Figyelt kérdés
2020. márc. 30. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

Hát nem tudom, de elképzelem az én tisztességes világomban.

Az ügyvédet mindenki a sajátját. A perköltséget 50-50% megoszlással kellene.

De sokszor tapasztalom, hogy a törvényeket sosem az igazságosság mentén írják, hanem az "erősebb kutya" elv alapján, ami... nevetségessé teszi az "igazságszolgáltatás" szót.

2020. márc. 30. 15:25
 2/9 anonim ***** válasza:
29%
Mindketten a saját ügyvédjüket fizetik, ha kirendelt ügyvéd van, akkor annak díja a perköltség része. A vesztes fél fizeti a perköltséget, ha vagyonon, gyereken megy az osztozkodás.
2020. márc. 30. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
20%

"A vesztes fél fizeti a perköltséget, ha vagyonon, gyereken megy az osztozkodás."

Na mit mondtam. Az erősebb kutya elv dominál itt is, a győztes mindent visz, a vesztesbe meg még bele is rúgnak egyet, ha már vesztett, fizesse még ezt is.

2020. márc. 30. 15:28
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
3-as, Ismerősöm (férfi) vált: a feleség 120 ezer gyerektartást akart, amit a bíróság nem ítélt meg, mert irreális volt. Itt szerinted ki a győztes?
2020. márc. 30. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:
23%

Akkor miért nem mondta azt a bíróság, hogy "Ez túl sok, legyen akkor X ezer" és onnantól bizony a nő nyert.

A 120 ezer tényleg sok, nekem majdnem az egész nettó fizetésem, én éhen is halnék, ha ennyit vennének el ilyen téren (mondjuk nem vagyok ostoba, sosem lesz gyerekem, más okok miatt sem).

De szerintem a perköltséget akkor is fele-fele arányban kellene kifizetni, vagy ami még tisztességesebb, a fizetésük egymáshoz viszonyított arányaiban, tehát ha mondjuk az egyiküké 150 a másiké 300 ezer nettó, akkor 25-75%-ban, ha mindkettőé 200 akkor 50-50% stb.

2020. márc. 30. 15:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálunk így nézett ki: A kereset beadása 30 ezer, ezt feleztük.

Peren kívül megegyeztünk mindenről. Nekem nem kellett ügyvéd, az exemnek igen, az ő órabérét fizette ki kétszer.

A válóperre közös megegyezéssel mentünk, ott nem fizettünk semmit.

Aki beadja a válást, általában az fizeti ki a 30 ezret. De lehet méltányossági alapon kerni, hogy ingyenes legyen. Ügyvéd: határ a csillagos ég, de te döntöd el, hogy mennyire drágát keresel.

Közös megegyezés esetén nincs más költség. Akkor lesz marha drága mulatság, ha nem sikerül megegyezni, pl. a vagyonmegosztás vagy a gyerektartás miatt. Ebben az esetben senki se nyer, mindenkinek sokba fog kerülni. Jobb ezt a verziót elkerülni.

2020. márc. 30. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

""A vesztes fél fizeti a perköltséget, ha vagyonon, gyereken megy az osztozkodás."

Egy válóperen nincs vesztes meg nyertes fél.

Az ügyvédet mindneki magának, ha igényt tart rá, nyilván.

A többit pedig a felperes fizeti, hiszen ő akar válni.

2020. márc. 30. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
De, az osztozkodáson bizony van. Ha évekig elhúzódik, akkor bizony elég magas a perköltség. És aki miatt elhúzódik, mert túl sokat akart, emiatt tanúk, vizsgálatok szükségesek, annak bizony fizetnie kell. Ismerősöm 70-30% arányban nyert. természetesen csak az elválasztásnál nincs nyertes meg vesztes. De ott nincs is többszázezres perköltség.
2020. márc. 30. 16:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Elozo. A kérdés a valoperrol szólt, nem a vagyonmegosztás körüli pereskedesrol.
2020. márc. 30. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!