Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan gyűjtsek erőt ahhoz, hogy elhagyjam?
Úgy érzem gyenge vagyok, nem tudom meglépni, azt, hogy elhagyjam. Van 2 gyerekünk, lassan 11 éve vagyunk együtt. Úgy érzem elég volt, nem bírom tovább. Sajnos nincs hova mennem, csak albérlet jöhet szóba. Én még itthon vagyok a picivel. Van munkahelyem szerencsére, gyeden vagyok jelenleg.
Köszönhető a férjemnek is, hogy nem érzek magamban erőt. Szerinte nem értek semmihez, mindenhez béna vagyok, szóval az önbizalmam romokban. Ezt szeretném megerősíteni, aztán lelépni a 2 gyerekkel.
Ti hogyan gyűjtöttek erőt a váláshoz?
Attól félek teljesen tönkre tesz, ha bejelentem a válást. Nagyon manipulatív alak.
Először nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy.
Néhány jó tanács, ami eszembe jutott:
- tudatosítsd magadnak, hogy a lehuzó mondatai (nem értesz semmihez és hasonlók) nem rólad szólnak, csak manipulálni és gyengíteni akar. Igenis erős vagy és képes vagy változtatni a helyzeteden! Első bizonyíték, hogy megszületett benned a gondolat, hogy változtatni szeretnél, mert ahogy most van az nem jó.
- ha tartasz attól, hogy tönkretenne, próbálj meg előkészülni titokban. Spórolj, tegyél fére pénzt, kérj tanácsot ügyvédtől/családsegítőtől/családtól/barátoktól. Térképezd fel, hogy milyen lehetőségeid vannak. Intézz előre bülcsöt, ovit; beszélj a munkahelyeddel, hogy mikor mehetnél vissza.
- a lelki részéhez pedig annyit tudok mondani, hogy gondolod végig, hogy mennyit ér az életed, az időd. Biztos fiatal vagy még. Meddig akarsz így élni, mint most?
Fel a fejjel! Kitartás!
Ahogy az előző írta. Lassan tervezd meg a férjed nélküli életed.
Ha,sijerül,amit szívből kívánok, figyeld meg, hogy ő lesz aki nem ér semmit!
Ne foglalkozz azzal, hogy el tudsz-e tartani két gyereket.
Menj vissza dolgozni, s akkor meg fogod látni, hogy igen.
Aztán csak ti fogtok elválni egymástól, a gyerekeket anyagilag is közösen fogjátok nevelni.
Az első mindent leírt.
Talpra! Cselekedj, lassan, módszeresen, eltökélten.
S amikor már minden adott, akkor lépj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!