Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
JOGILAG, ezt hogyan lehet/kell megoldani?
1.: Igen, tudom, hogy az ügyvéd dolga, de érdekelnek konkrét tapasztalatok is.
2.: Nem érdekel az erkölcsi és etikai része, csaj a jogi!!!
A hasznos válaszokat köszönöm és zöldezem.
A kérdés:
Hogyan oldható meg, hogy a gyerektartást kizárólag a gyerekre költhesse az anya, és semmit sem magára?
"Ha ez így lenne akkor sokkal több apukánál lenne gyerek az tuti.
Ilyen miatt nem ítélik másnak csak mert az anya huzamosabb ideje nem dolgozik ,ha ellátja a gyerekeket megfelelően."
Azért nincs sok gyerek az apának ítélve mert az apuka NEM AKARJA. A bíróság nem erőltetheti rá senkire a felügyeleti jogot. Ezek után marad az a lehetőség, hogy megítélnek egy magasabb összegű gyerektartást, hogy ne kelljen a gyereknek intézetbe mennie.
Ha egy férfinek van lakása, munkahelye, józan életű, és akarja a gyereket akkor a bíróság neki fogja ítélni, ha az anyuka csak segélyből él. Nagy tévhit, hogy a bíróság annyira anya-párti, egyszerűen az apukák nem akarják nevelni a gyerekeiket.
A gyakorlatban is tud/ismer valakit? Mert oké nem lehetetlen de azért nem ez a jellemző.
Dolgoztam óvodában (nem kimondottan a gyerekek között hanem konyhai részen) de ismertük a szülőket, évek alatt egy olyan volt,ahol apuka nevelte de aztán kiderült hogy ő özvegység miatt 😭
Ez a része tényleg durva az ilyen házasságban is felszámolta hogy fel óra csókolózás és egy óra házas élet tarifa szerint mennyi ?
🤣🤣🤣🤣
Ti keveritek a szezont a fazonnal.
Itt nem azt írják, hogy felszámolják... csak hogy nem mindent lehet tételesen elszámolni!
Minek piszkálódtok? Mindenki vállalja a gyerekért a felelősséget, anya is meg apa is, ennyi.
Nem vagyok elvált, mindig a gyerekeim az elsők de azt hiszem nagyon felháborodnék ha el akarnának számoltatni. Lehet van akinek ez rendben van, nekem nem lenne. Felnőtt emberek vagyunk.Mellesleg apa akar "felszámolni" itt inkább nem?
Inkább az fél elszámolni akinek van mit rejtegetni.
Ha tényleg igaz és még kevés is a pénz a gyerekre akkor mi oka lenne titkolózni ? Akkor vágja ki az asztalra a számlákat ha nincs benne titok.
49es nyilván nem a saját fizetésére vonatkozott a nőnek ez,hanem a gyerektartásra.
És ha tényleg olyan kevés mint sokan Mondjak úgysem elég ,akkor meg miért gond megmutatni miket vett ebből, a saját fizetése nyilván magán ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!